Results 1 to 11 of 11

Thread: power button broke! :(

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Kent
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    power button broke! :(

    i was tidyin cables inside pc etc.. and must of put to much pressure on the front panel as the wires has broken from the power on switch ! so i cant turn my main pc on at the moment , i tried to super glue the wires back into the connectors on the back of the button but that didnt work out , any ideas!! help me! asap

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,117
    Thanks
    8
    Thanked
    10 times in 9 posts
    Erm, try soldering the wires back on....

  3. #3
    Registered+
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Kent
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    i dont own a soldering iron / solder

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Probably Poole
    Posts
    386
    Thanks
    0
    Thanked
    5 times in 5 posts
    • Hottentot's system
      • Motherboard:
      • Asus P5Q Pro
      • CPU:
      • Q9550 at 3.8 GHz
      • Memory:
      • 8 GB
      • Storage:
      • SSD + HDD
      • Graphics card(s):
      • ATI 7950
      • PSU:
      • Corsair 650TX
      • Case:
      • CM HAF 932 (watercooled)
      • Operating System:
      • Windows 7 (x64)
      • Monitor(s):
      • NEC 2690WUXi
      • Internet:
      • Virgin 10Mb
    Short the ends of the wires leading to the PWR ON connectors on the mobo. Then go and get a soldering iron (and possibly a new ATX power switch).

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    492
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    i'm not sure about this but is the power switch the same as a reset switch, put the reset jumper on the pwr on pin, then u can use the reset switch to turn the pc on.

    i can't reember if the reset switch and pwr switch are the same tho :|
    | Intel 6400 | 2x1GB Corsair | Abit ab9 | 8800gt | Tagan 480w Psu | Xfi extreme music | Antec P182 | Dell 2007fpw|

  6. #6
    radix lecti dave87's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    England
    Posts
    12,806
    Thanks
    657
    Thanked
    931 times in 634 posts
    • dave87's system
      • Motherboard:
      • Asus
      • CPU:
      • i5 3470k under Corsair H80 WC
      • Memory:
      • 8gb DDR3
      • Storage:
      • 240gb SSD + 120gb SSD
      • Graphics card(s):
      • Asus HD7950
      • PSU:
      • XFX 600w Modular
      • Case:
      • Lian Li PC-A05FNB + Acoustipack
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • 2x Dell S2309W (1920x1080)
      • Internet:
      • BT Infinity Option 2
    I just short the jumpers briefly on one of my servers as it doesnt currently have a box...hasn't done any harm so far :S

    Dave

  7. #7
    Amateur photographer Hans Voralberg's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Birmingham
    Posts
    1,889
    Thanks
    1
    Thanked
    11 times in 11 posts
    I short mine all teh time. Cause i dont use a case and boot mine up by shorting the jumper. Still going good. You best bet is solder them back, cant think of any other way
    Primary kit:
    Fuji S5 Pro - Nikkor AF 50/1.8 - Nikkor AF 85/1.8
    Epson RD-1

    Film Kit:
    Leica M3 - Summicron 50/2 DR - Zeiss ZM 25/2.8 - M-Rokkor 40/2

    Olympus OM2n - Zuiko 50/2 Macro - Zuiko 50/1.4 - Zuiko 35/2.8

  8. #8
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps
    ja3h's idea will work You're probably not going to use the reset switch a lot anyway. Use that as the power button.
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  9. #9
    Registered+
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Kent
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    yeah that works fine till i can get hold of a solderingiron + solder, thanks a lot for the help guys much appreciated

  10. #10
    MacDaddy! darrensen's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Sussex
    Posts
    1,694
    Thanks
    6
    Thanked
    43 times in 37 posts
    • darrensen's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte z77 UD3H
      • CPU:
      • i7
      • Memory:
      • 8gb DDR3
      • Storage:
      • Loads!
      • Graphics card(s):
      • EVGA 780 GTX
      • PSU:
      • Corsair 850Watt
      • Case:
      • Coolermaster Storm Trooper
      • Operating System:
      • Win 7 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 24"
      • Internet:
      • Plusnet Fibre 80mb
    Just go into the BIOS and select it to boot when the PSU has power. That's what i set my servers to do in a power cut.

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    1,041
    Thanks
    4
    Thanked
    8 times in 8 posts
    • oralpain's system
      • Motherboard:
      • DFI "Blood Iron" P35-T2RL
      • CPU:
      • Intel Pentium E2140 @ 400x8 (3.2GHz), 1.375v
      • Memory:
      • Crucial Ballistix DDR2 800 CL4 @ 500MHz (DDR 1000), 4-4-4-12-T2, 2.3v
      • Storage:
      • 2x Seagate ST3250410AS
      • Graphics card(s):
      • NVIDIA 8800GTS (G92) 512 @ 783MHz core, 1836MHz shader, 1053Mhz memory, stock cooling 70% fan speed
      • PSU:
      • Seasonic SS-500GB
      • Case:
      • Antec P182, with some small modifications
      • Monitor(s):
      • ASUS VW222U
      • Internet:
      • Time Warner "Road Runner" Cable - 16 megabit downstream, 1 megabit upstream
    If you have a spare case you should beable to use the power switch from that. Just rip the old button off the switch and put it on the working one.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 18-06-2007, 08:31 AM
  2. Nokia 8310 power button
    By Swafe in forum Smartphones and Tablets
    Replies: 4
    Last Post: 06-09-2005, 01:16 PM
  3. WD Raptor SATA power connector
    By Taz in forum PC Hardware and Components
    Replies: 1
    Last Post: 08-05-2005, 11:56 AM
  4. 'engine start' power button
    By midzt in forum Chassis and Mods
    Replies: 9
    Last Post: 12-06-2004, 08:41 PM
  5. how to choose a PSU?
    By loriel60 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 8
    Last Post: 14-01-2004, 04:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •