Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 16 of 31

Thread: Sure this is something easy but...

  1. #1
    Senior Member deeloughran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Belfast
    Posts
    941
    Thanks
    13
    Thanked
    5 times in 5 posts

    Sure this is something easy but...

    My computer said my windows xp pro was corrupt and needed to re-install it...so i did, and now when i scroll it goes really slow, like it replays the page over, flickering, very sore on the eyes ! Anyone any idea what this is...i'm sure its probably some setting thats been changed with the installation...

  2. #2
    sneaks quietly away. schmunk's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Wiki Wiki Wild West side... of Sussex
    Posts
    4,424
    Thanks
    40
    Thanked
    163 times in 121 posts
    • schmunk's system
      • Motherboard:
      • Abit NF7-S v2.0
      • CPU:
      • AMD Athlon-M 2500+
      • Memory:
      • 1GB of Corsair BH-5 and 512MB of something else
      • Storage:
      • 160GB Seagate Barracuda
      • Graphics card(s):
      • ATI Radeon X800Pro, flashed to XT
      • PSU:
      • Hiper Type-M ~400W
      • Case:
      • Antec cheapy
      • Monitor(s):
      • AG Neovo F19 LCD
      • Internet:
      • Virgin Media 4MB/s
    You need to install a graphics card driver.

  3. #3
    Senior Member deeloughran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Belfast
    Posts
    941
    Thanks
    13
    Thanked
    5 times in 5 posts
    Yeh thats what i thought...downloaded the nvidia driver but when installing i get the message
    The Nvidia setup program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware. Setup will now exit
    Any ideas how to fix this?

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    57
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    have you got an nVidia gfx card, and ATi gfx card or onbaord gfx?

  5. #5
    Senior Member deeloughran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Belfast
    Posts
    941
    Thanks
    13
    Thanked
    5 times in 5 posts
    how can i find this out...my card is a 5700LE 256mb

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    335
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_81.98.html

    Thats the driver you want mate

  7. #7
    Senior Member deeloughran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Belfast
    Posts
    941
    Thanks
    13
    Thanked
    5 times in 5 posts
    Thats the driver i downloaded but when trying to install it get the message..

    The Nvidia setup program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware. Setup will now exit

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Scotland - Fife
    Posts
    230
    Thanks
    5
    Thanked
    4 times in 3 posts
    • Duncan_Mon's system
      • Motherboard:
      • Asus A8N-E
      • CPU:
      • AMD 64 sk 939 3200+
      • Memory:
      • 2GB Corsair Value
      • Storage:
      • 120GB Sata, 60GB IDE
      • Graphics card(s):
      • X800GTO
      • PSU:
      • Hiper Modular 580W
      • Case:
      • Huge Green Metal Thing - God knows the name!
      • Monitor(s):
      • 17" CRT
      • Internet:
      • Upto (sigh) 8gb with BT
    Quote Originally Posted by deeloughran
    Thats the driver i downloaded but when trying to install it get the message..
    What motherboard do u have, you may have onboard gfx causing a problem.


    Needs new monitor / speakers / headphones / keyboard.
    Before that i need money :s

  9. #9
    Senior Member deeloughran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Belfast
    Posts
    941
    Thanks
    13
    Thanked
    5 times in 5 posts
    I have a ASRock P4S55FX2

  10. #10
    Registered+
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Stateside
    Posts
    45
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    What you could try doing, if you haven't already, is enter device manager in windows. Make sure that under "Display Adapters" you have any devices that aren't your nvidia card disabled. Then restart and try to install the proper drivers again. I'm assuming there's some conflict where the nvidia software is detecting a different device than the one you want it to.

  11. #11
    Senior Member deeloughran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Belfast
    Posts
    941
    Thanks
    13
    Thanked
    5 times in 5 posts
    In Device Manager there is no 'display adapters' maybe it is the unknown device under the 'other devices'? should i uninstall this then restart my computer and try to install the driver again?

  12. #12
    Yeah dude! NightshadowUK's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bolton
    Posts
    2,164
    Thanks
    130
    Thanked
    58 times in 56 posts
    • NightshadowUK's system
      • Motherboard:
      • MSI Z87M GAMING
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670K [4GHz w/ Macho Rev.B]
      • Memory:
      • 2x8GB Corsair Vengeance LP
      • Storage:
      • 240GB Crucial M500 & 1TB HGST 7K1000
      • Graphics card(s):
      • 4GB Sapphire 290X Vapor-X
      • PSU:
      • 620W Corsair HX
      • Case:
      • Silverstone TJ08B-E [AP181 & NF-S12B]
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium [64bit]
      • Monitor(s):
      • Dell U2412M
      • Internet:
      • Virgin Media 100Mb
    Yep, take off any display drivers you installed, restart, and then install the latest ones.

  13. #13
    Almost in control. autopilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Region 2
    Posts
    4,071
    Thanks
    51
    Thanked
    12 times in 11 posts
    Dont forget to install your motherboard chipset drives as well.

  14. #14
    Will work for beer... nichomach's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Preston, Lancs
    Posts
    6,133
    Thanks
    527
    Thanked
    137 times in 98 posts
    • nichomach's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-870A-UD3
      • CPU:
      • AMD Phenom II X6 1055T 95W
      • Memory:
      • 16GB DR3
      • Storage:
      • 1x250GB Maxtor SATAII, 1x 400GB Hitachi SATAII
      • Graphics card(s):
      • Zotac GTX 1060 3GB
      • PSU:
      • Coolermaster 500W
      • Case:
      • Coolermaster Elite 430
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell 20" TFT
      • Internet:
      • Virgin Media Cable
    I've had a similar issue with earlier nVidia cards and solved it by installing an earlier driver set; nVidia's driver support for older generation products is patchy at best. I suggest trying, say, the 61.77 driver set from HERE and see if that works. Remember to pull the one's you've already installed off the machine via Add/Remove Programs prior to installing, though. Dom's right too. If you don't have the right chipset drivers installed first, your graphics card install will have problems.

  15. #15
    Almost in control. autopilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Region 2
    Posts
    4,071
    Thanks
    51
    Thanked
    12 times in 11 posts
    Might also be worth using Driver Cleaner (version 3?) to completely clean up all traces of the drivers. Especially important when downgrading to an older driver version.

    BTW, where did you get the card from? It's not an old OEM one out of a Dell or Aldi PC is it?

  16. #16
    Senior Member deeloughran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Belfast
    Posts
    941
    Thanks
    13
    Thanked
    5 times in 5 posts
    Is there a link to download the motherboard chipset driver? That driver nichomach sent me won't save on my computer, says their is a problem

    I bought it from Millenium Computers...a company off Ebay

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Easy way to clean a keyboard?
    By arthurleung in forum PC Hardware and Components
    Replies: 7
    Last Post: 06-04-2005, 05:48 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: 07-03-2005, 07:38 PM
  3. HalfLife 2 easy?
    By autopilot in forum Gaming
    Replies: 6
    Last Post: 31-12-2004, 07:57 PM
  4. Easy Thai Prawn Curry
    By Nick in forum Kitchen and Cooking
    Replies: 0
    Last Post: 01-05-2004, 11:03 AM
  5. How easy
    By Jcb33 in forum General Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 18-09-2003, 08:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •