Results 1 to 10 of 10

Thread: Algae Ahoy!

  1. #1
    Treasure Hunter extraordinaire herulach's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bolton
    Posts
    5,618
    Thanks
    18
    Thanked
    172 times in 159 posts
    • herulach's system
      • Motherboard:
      • MSI Z97 MPower
      • CPU:
      • i7 4790K
      • Memory:
      • 8GB Vengeance LP
      • Storage:
      • 1TB WD Blue + 250GB 840 EVo
      • Graphics card(s):
      • 2* Palit GTX 970 Jetstream
      • PSU:
      • EVGA Supernova G2 850W
      • Case:
      • CM HAF Stacker 935, 2*360 Rad WC Loop w/EK blocks.
      • Operating System:
      • Windows 8.1
      • Monitor(s):
      • Crossover 290HD & LG L1980Q
      • Internet:
      • 120mb Virgin Media

    Angry Algae Ahoy!

    Just dusting out my case, and what do i find? Inside of my tubes are chock full of some kind of fluffy stuff. So ordered me some more tubing and well see about getting it cleaned out next week, that should be fun, not.

  2. #2
    www.5lab.co.uk
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    6,406
    Thanks
    1
    Thanked
    0 times in 0 posts
    did you use tap water? use distilled water instead..
    hughlunnon@yahoo.com | I have sigs turned off..

  3. #3
    Treasure Hunter extraordinaire herulach's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bolton
    Posts
    5,618
    Thanks
    18
    Thanked
    172 times in 159 posts
    • herulach's system
      • Motherboard:
      • MSI Z97 MPower
      • CPU:
      • i7 4790K
      • Memory:
      • 8GB Vengeance LP
      • Storage:
      • 1TB WD Blue + 250GB 840 EVo
      • Graphics card(s):
      • 2* Palit GTX 970 Jetstream
      • PSU:
      • EVGA Supernova G2 850W
      • Case:
      • CM HAF Stacker 935, 2*360 Rad WC Loop w/EK blocks.
      • Operating System:
      • Windows 8.1
      • Monitor(s):
      • Crossover 290HD & LG L1980Q
      • Internet:
      • 120mb Virgin Media
    Nope, distilled water + water wetter. Must have got some little beasties in there somehow though.

  4. #4
    Lovely chap dangel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    8,385
    Thanks
    407
    Thanked
    449 times in 331 posts
    • dangel's system
      • Motherboard:
      • See My Sig
      • CPU:
      • See My Sig
      • Memory:
      • See My Sig
      • Storage:
      • See My Sig
      • Graphics card(s):
      • See My Sig
      • PSU:
      • See My Sig
      • Case:
      • See My Sig
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • See My Sig
      • Internet:
      • 60mbit Sky LLU
    I find that using redline water wetter makes the water (distilled) toxic which means no more algae
    System 001: Maximus VII Formula, 4790k i7, RTX 2080ti FE (incoming), 16GIG Corsair Vengence DDR3 RAM CL9, Corsair HX1000, ROG SWIFT PG278Q , SSDs, Antec 1200 case, All watercooled. [main]
    System 002: A8 3850 APU, ASUS uATX FM1A75 MB, 4GB Corsair Vengeance DDR3, Corsair psu, OCZ Agility 3, 1TB F3, Dell 2001FP 20" LCD, £7's worth of 5.1 speakers (they rock) Windows 7 x64[wife/server]
    System 003: AsRock MB, APU, 8 GIG Corsair, Silverstone HTPC case, stock cooler, GT220 1gbDDR3, WD Green 3TB, Kingston 40gb SSD, MCE Remote, Panasonic 50" LCD (87BDX) via HDMI Windows 8.1.1 (32) [media centre]
    System 004: Asus UL50AT Intel Core 2 Duo,4GB, Intel Gen 2 80GB SSD, Win 8.1.1 x64 [no justification]
    System 005: HP Proliant N40L Microserver, 4x2TB drives, fan mod, Pico PSU mod, Win7 x86 [file server]
    System 006: Dell Optiplex 9010, i7, 8gb, 128gb Samsung 830 x 2 (boot and VM drive), 1TB WD HDD, ATI something, Windows 8.1.1 x64 RTM [work]


  5. #5
    Treasure Hunter extraordinaire herulach's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bolton
    Posts
    5,618
    Thanks
    18
    Thanked
    172 times in 159 posts
    • herulach's system
      • Motherboard:
      • MSI Z97 MPower
      • CPU:
      • i7 4790K
      • Memory:
      • 8GB Vengeance LP
      • Storage:
      • 1TB WD Blue + 250GB 840 EVo
      • Graphics card(s):
      • 2* Palit GTX 970 Jetstream
      • PSU:
      • EVGA Supernova G2 850W
      • Case:
      • CM HAF Stacker 935, 2*360 Rad WC Loop w/EK blocks.
      • Operating System:
      • Windows 8.1
      • Monitor(s):
      • Crossover 290HD & LG L1980Q
      • Internet:
      • 120mb Virgin Media
    Quote Originally Posted by dangel
    I find that using redline water wetter makes the water (distilled) toxic which means no more algae
    as i said, it clearly didnt work, although this was zerex, it smelt pretty damn toxic.

  6. #6
    Lovely chap dangel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    8,385
    Thanks
    407
    Thanked
    449 times in 331 posts
    • dangel's system
      • Motherboard:
      • See My Sig
      • CPU:
      • See My Sig
      • Memory:
      • See My Sig
      • Storage:
      • See My Sig
      • Graphics card(s):
      • See My Sig
      • PSU:
      • See My Sig
      • Case:
      • See My Sig
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • See My Sig
      • Internet:
      • 60mbit Sky LLU
    Quote Originally Posted by herulach
    as i said, it clearly didnt work, although this was zerex, it smelt pretty damn toxic.
    And as I said - i used Redline I used the Asetek addditive originally and had the same problem - lots of algae. With redline i've not seen it since (in over a year and half) and i've had the system to bits a few time since/changed blocks with no evidence. Either zerex isn't evil enough, or you didn't stick enough in to exterminate the scum.
    Algae genocide is cool.
    System 001: Maximus VII Formula, 4790k i7, RTX 2080ti FE (incoming), 16GIG Corsair Vengence DDR3 RAM CL9, Corsair HX1000, ROG SWIFT PG278Q , SSDs, Antec 1200 case, All watercooled. [main]
    System 002: A8 3850 APU, ASUS uATX FM1A75 MB, 4GB Corsair Vengeance DDR3, Corsair psu, OCZ Agility 3, 1TB F3, Dell 2001FP 20" LCD, £7's worth of 5.1 speakers (they rock) Windows 7 x64[wife/server]
    System 003: AsRock MB, APU, 8 GIG Corsair, Silverstone HTPC case, stock cooler, GT220 1gbDDR3, WD Green 3TB, Kingston 40gb SSD, MCE Remote, Panasonic 50" LCD (87BDX) via HDMI Windows 8.1.1 (32) [media centre]
    System 004: Asus UL50AT Intel Core 2 Duo,4GB, Intel Gen 2 80GB SSD, Win 8.1.1 x64 [no justification]
    System 005: HP Proliant N40L Microserver, 4x2TB drives, fan mod, Pico PSU mod, Win7 x86 [file server]
    System 006: Dell Optiplex 9010, i7, 8gb, 128gb Samsung 830 x 2 (boot and VM drive), 1TB WD HDD, ATI something, Windows 8.1.1 x64 RTM [work]


  7. #7
    Treasure Hunter extraordinaire herulach's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bolton
    Posts
    5,618
    Thanks
    18
    Thanked
    172 times in 159 posts
    • herulach's system
      • Motherboard:
      • MSI Z97 MPower
      • CPU:
      • i7 4790K
      • Memory:
      • 8GB Vengeance LP
      • Storage:
      • 1TB WD Blue + 250GB 840 EVo
      • Graphics card(s):
      • 2* Palit GTX 970 Jetstream
      • PSU:
      • EVGA Supernova G2 850W
      • Case:
      • CM HAF Stacker 935, 2*360 Rad WC Loop w/EK blocks.
      • Operating System:
      • Windows 8.1
      • Monitor(s):
      • Crossover 290HD & LG L1980Q
      • Internet:
      • 120mb Virgin Media
    Quote Originally Posted by dangel
    And as I said - i used Redline I used the Asetek addditive originally and had the same problem - lots of algae. With redline i've not seen it since (in over a year and half) and i've had the system to bits a few time since/changed blocks with no evidence. Either zerex isn't evil enough, or you didn't stick enough in to exterminate the scum.
    Algae genocide is cool.
    Ive got some redline on the way with my new piping so we'll have to see. Does it turn your water that horrid pink colour? It looks like the damn nemesis at the moment.

  8. #8
    Lovely chap dangel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    8,385
    Thanks
    407
    Thanked
    449 times in 331 posts
    • dangel's system
      • Motherboard:
      • See My Sig
      • CPU:
      • See My Sig
      • Memory:
      • See My Sig
      • Storage:
      • See My Sig
      • Graphics card(s):
      • See My Sig
      • PSU:
      • See My Sig
      • Case:
      • See My Sig
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • See My Sig
      • Internet:
      • 60mbit Sky LLU
    Quote Originally Posted by herulach
    Ive got some redline on the way with my new piping so we'll have to see. Does it turn your water that horrid pink colour? It looks like the damn nemesis at the moment.
    Yeah it does got slighty pinkish and UV dye doesn't work with it either (it looses it's UV-ness) but it does stay clear and free of our little friends..
    System 001: Maximus VII Formula, 4790k i7, RTX 2080ti FE (incoming), 16GIG Corsair Vengence DDR3 RAM CL9, Corsair HX1000, ROG SWIFT PG278Q , SSDs, Antec 1200 case, All watercooled. [main]
    System 002: A8 3850 APU, ASUS uATX FM1A75 MB, 4GB Corsair Vengeance DDR3, Corsair psu, OCZ Agility 3, 1TB F3, Dell 2001FP 20" LCD, £7's worth of 5.1 speakers (they rock) Windows 7 x64[wife/server]
    System 003: AsRock MB, APU, 8 GIG Corsair, Silverstone HTPC case, stock cooler, GT220 1gbDDR3, WD Green 3TB, Kingston 40gb SSD, MCE Remote, Panasonic 50" LCD (87BDX) via HDMI Windows 8.1.1 (32) [media centre]
    System 004: Asus UL50AT Intel Core 2 Duo,4GB, Intel Gen 2 80GB SSD, Win 8.1.1 x64 [no justification]
    System 005: HP Proliant N40L Microserver, 4x2TB drives, fan mod, Pico PSU mod, Win7 x86 [file server]
    System 006: Dell Optiplex 9010, i7, 8gb, 128gb Samsung 830 x 2 (boot and VM drive), 1TB WD HDD, ATI something, Windows 8.1.1 x64 RTM [work]


  9. #9
    Senior Member Dark Horse's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    999
    Thanks
    0
    Thanked
    1 time in 1 post
    I've got some algae growth but nothing too bad.

    I was thinking of flushing my system out as the pipes are a bit cloudy. Can anyone recommend the best fluid to use? I hear vinegar and water works well but that sound a bit suspect...

  10. #10
    Lovely chap dangel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    8,385
    Thanks
    407
    Thanked
    449 times in 331 posts
    • dangel's system
      • Motherboard:
      • See My Sig
      • CPU:
      • See My Sig
      • Memory:
      • See My Sig
      • Storage:
      • See My Sig
      • Graphics card(s):
      • See My Sig
      • PSU:
      • See My Sig
      • Case:
      • See My Sig
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • See My Sig
      • Internet:
      • 60mbit Sky LLU
    i've only flushed once with a water/bleach solution (go easy on the bleach) and then immediately flushed it several times with clean water to make sure none is left in there. It did no harm.
    System 001: Maximus VII Formula, 4790k i7, RTX 2080ti FE (incoming), 16GIG Corsair Vengence DDR3 RAM CL9, Corsair HX1000, ROG SWIFT PG278Q , SSDs, Antec 1200 case, All watercooled. [main]
    System 002: A8 3850 APU, ASUS uATX FM1A75 MB, 4GB Corsair Vengeance DDR3, Corsair psu, OCZ Agility 3, 1TB F3, Dell 2001FP 20" LCD, £7's worth of 5.1 speakers (they rock) Windows 7 x64[wife/server]
    System 003: AsRock MB, APU, 8 GIG Corsair, Silverstone HTPC case, stock cooler, GT220 1gbDDR3, WD Green 3TB, Kingston 40gb SSD, MCE Remote, Panasonic 50" LCD (87BDX) via HDMI Windows 8.1.1 (32) [media centre]
    System 004: Asus UL50AT Intel Core 2 Duo,4GB, Intel Gen 2 80GB SSD, Win 8.1.1 x64 [no justification]
    System 005: HP Proliant N40L Microserver, 4x2TB drives, fan mod, Pico PSU mod, Win7 x86 [file server]
    System 006: Dell Optiplex 9010, i7, 8gb, 128gb Samsung 830 x 2 (boot and VM drive), 1TB WD HDD, ATI something, Windows 8.1.1 x64 RTM [work]


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Nice Modding ahoy :)
    By Lee H in forum Chassis and Mods
    Replies: 1
    Last Post: 01-10-2005, 12:31 PM
  2. Quality nights ahoy :)
    By Lee H in forum Movies, TV, Music and Books
    Replies: 0
    Last Post: 01-10-2005, 11:56 AM
  3. Ahoy hoy
    By mORBis in forum Welcome to HEXUS!
    Replies: 2
    Last Post: 17-12-2003, 10:48 AM
  4. Cheap Components Ahoy!
    By Galant in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 25-11-2003, 06:47 PM
  5. Ahoy me Harties!
    By NeilI in forum Welcome to HEXUS!
    Replies: 3
    Last Post: 10-11-2003, 10:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •