Results 1 to 4 of 4

Thread: Unknown Device? (little yellow ! symbol) for your Asus A8N-mobo

  1. #1
    HEXUS.timelord. Zak33's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    I'm a Jessie
    Posts
    34,256
    Thanks
    2,610
    Thanked
    2,682 times in 1,688 posts
    • Zak33's system
      • Storage:
      • Kingston HyperX SSD, Hitachi 1Tb
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 1060
      • PSU:
      • Coolermaster 800w
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT01
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • Zen FTC uber speedy

    Unknown Device? (little yellow ! symbol) for your Asus A8N-mobo

    Hi guys,

    Just in case anyo of you with an Asus A8N- whatever model get a little PCI "Unknown Device" icon showing in System Manager, that you just cannot find a driver for....

    It's the AI (auto overclocking) software that Asus puts on it's driver disk that's needed.

    Or...as I do...just ignore it!

    I am NOT a fan of extra software that I don't need, and having spent over 6 weks with my new RAID PC, with this little icon showing, it came around to my new Raptor going in and I thought "I'll nail this little git once and for all"

    A lot of Googling and I found the answer....it's cos I didn't install the AI NOS stuff!

    Hope that helps someone!

    Quote Originally Posted by Advice Trinity by Knoxville
    "The second you aren't paying attention to the tool you're using, it will take your fingers from you. It does not know sympathy." |
    "If you don't gaffer it, it will gaffer you" | "Belt and braces"

  2. #2
    Senior Member FatalSaviour's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    London/Oxford/York
    Posts
    1,876
    Thanks
    42
    Thanked
    12 times in 11 posts
    • FatalSaviour's system
      • Motherboard:
      • MSI P55-GD80
      • CPU:
      • Intel Core i7 860
      • Memory:
      • 4x2GB GEiL PC17000
      • Storage:
      • 3x1000GB, 2x500GB (RAID1), 1x2TB
      • Graphics card(s):
      • GTX 470
      • PSU:
      • Corsair HX700
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Win 7 x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311, Dell 2005FPW
      • Internet:
      • VM 30Mb
    Just to follow on from Zak...
    It's an ATK something utility (at work and can't remember the name off the top of my head).
    You don't need to install the AI Booster software to get Windows to recognise the thing...just extract the files from the AIBoost software and point it to the driver file.
    Should take care of that
    Edit: Off the top of my head it's an ATK0110 ACPI driver utility (used for changing the fsb/multiplier under windows for AI Booster).

    Alternatively, you can use the files off the original MB driver CD:
    The device driver for Win2K/XP is located on the CD at: 'D:\Software\AIBooster\Acpi\WIN2000\ATK2000.inf'
    HTH
    Last edited by FatalSaviour; 26-06-2006 at 03:20 PM.
    Quote Originally Posted by Noni
    What the hell does "WTH" mean


  3. #3
    HEXUS.timelord. Zak33's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    I'm a Jessie
    Posts
    34,256
    Thanks
    2,610
    Thanked
    2,682 times in 1,688 posts
    • Zak33's system
      • Storage:
      • Kingston HyperX SSD, Hitachi 1Tb
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 1060
      • PSU:
      • Coolermaster 800w
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT01
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • Zen FTC uber speedy
    just doin that to try ......

    Quote Originally Posted by Advice Trinity by Knoxville
    "The second you aren't paying attention to the tool you're using, it will take your fingers from you. It does not know sympathy." |
    "If you don't gaffer it, it will gaffer you" | "Belt and braces"

  4. #4
    HEXUS.timelord. Zak33's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    I'm a Jessie
    Posts
    34,256
    Thanks
    2,610
    Thanked
    2,682 times in 1,688 posts
    • Zak33's system
      • Storage:
      • Kingston HyperX SSD, Hitachi 1Tb
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 1060
      • PSU:
      • Coolermaster 800w
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT01
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • Zen FTC uber speedy
    sodding thing has gone anyway........!

    Quote Originally Posted by Advice Trinity by Knoxville
    "The second you aren't paying attention to the tool you're using, it will take your fingers from you. It does not know sympathy." |
    "If you don't gaffer it, it will gaffer you" | "Belt and braces"

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Abit A8N vs Asus A8n premium
    By user1453 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 10
    Last Post: 28-11-2005, 11:34 PM
  2. Asus A8N SLi Deluxe Chipset Fan Failure
    By RDL in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 2
    Last Post: 18-08-2005, 05:18 PM
  3. Removing the backplate on Asus Mobo
    By Muddy in forum PC Hardware and Components
    Replies: 2
    Last Post: 21-06-2005, 12:39 AM
  4. Asus X800XT Unknown device errors?
    By tekguru in forum Graphics Cards
    Replies: 13
    Last Post: 29-12-2004, 09:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •