Results 1 to 9 of 9

Thread: Medion PC MT6 (MT313) CPU 100% Problem

  1. #1
    Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    South Yorkshire, UK
    Posts
    143
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • pgudge's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS V GENE
      • CPU:
      • Intel Core i7-3770K
      • Memory:
      • 32GB Corsair DDR3 Vengeance
      • Storage:
      • 2x240GB SSD RAID0, 2TB Hybrid SATAIII
      • Graphics card(s):
      • EVGA 1080 Ti FTW3 12GHz ELITE
      • PSU:
      • 750W Antec True Power
      • Case:
      • Corsair OBSIDIAN 750D
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • 34" Acer Predator X34A
      • Internet:
      • 60Mb/20Mb Origin Broadband, 10Mb/1Mb ADSL2+

    Medion PC MT6 (MT313) CPU 100% Problem

    Hi,

    I have a Medion PC MT6, P4 3GHz HT form Aldi.

    Occasionally when doing anything, working, browsing etc the PC's fans kick in at full speed and the PC becomes very loud. When looking at Task Manager I notice that any of the processes running shows 100% CPU usage.

    It can be any of the processes, Win-Amp, Trillian, Dev Studio, Firefox, Thunderbird, any. But only one at a time. When I close the app, it locks, I then kill the process via Task Manager and the process then closes, but the 100% CPU usage then goes to another Process that is running, again random.

    The only way to get out of this, is if the system blue screens, or I restart it.

    It does the same in both Windows XP and Windows 2003 Server. There is nothing installed that would cause this in general, as I run the same setup on various systems.

    Is there any know issues with this problem that anyone knows of?

    Thanks for your time.

    Paul.

  2. #2
    The King of Vague Steve B's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Glasgow
    Posts
    5,051
    Thanks
    116
    Thanked
    67 times in 63 posts
    there is a piece of spyware out there that hacks ur registry and consistently says ur pc is running at 100% efficiency. Try running an anti-virus program to check for anything malware-ous. After that go into the bios by pushing delete just after restarting your machine. After a period of heavy usage is probably the best as thats when it'll be at its hottest. Navigate the BIOS to the PC Diagnostics (or something along those lines) page and check back the temperatures. Ur 3Ghz pentium 4 runs a prescott core, which run very hot indeed. That coupled with the stock HSF could be causing temperature issues.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    South Yorkshire, UK
    Posts
    143
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • pgudge's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS V GENE
      • CPU:
      • Intel Core i7-3770K
      • Memory:
      • 32GB Corsair DDR3 Vengeance
      • Storage:
      • 2x240GB SSD RAID0, 2TB Hybrid SATAIII
      • Graphics card(s):
      • EVGA 1080 Ti FTW3 12GHz ELITE
      • PSU:
      • 750W Antec True Power
      • Case:
      • Corsair OBSIDIAN 750D
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • 34" Acer Predator X34A
      • Internet:
      • 60Mb/20Mb Origin Broadband, 10Mb/1Mb ADSL2+
    Thanks for the speedy reply. There is nothing on the system, its clean.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    South Yorkshire, UK
    Posts
    143
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • pgudge's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS V GENE
      • CPU:
      • Intel Core i7-3770K
      • Memory:
      • 32GB Corsair DDR3 Vengeance
      • Storage:
      • 2x240GB SSD RAID0, 2TB Hybrid SATAIII
      • Graphics card(s):
      • EVGA 1080 Ti FTW3 12GHz ELITE
      • PSU:
      • 750W Antec True Power
      • Case:
      • Corsair OBSIDIAN 750D
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • 34" Acer Predator X34A
      • Internet:
      • 60Mb/20Mb Origin Broadband, 10Mb/1Mb ADSL2+
    Has anyone had anything like this happen on a NON Medion machine then? Maybe the title is not getting much attention

  5. #5
    Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    South Yorkshire, UK
    Posts
    143
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • pgudge's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS V GENE
      • CPU:
      • Intel Core i7-3770K
      • Memory:
      • 32GB Corsair DDR3 Vengeance
      • Storage:
      • 2x240GB SSD RAID0, 2TB Hybrid SATAIII
      • Graphics card(s):
      • EVGA 1080 Ti FTW3 12GHz ELITE
      • PSU:
      • 750W Antec True Power
      • Case:
      • Corsair OBSIDIAN 750D
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • 34" Acer Predator X34A
      • Internet:
      • 60Mb/20Mb Origin Broadband, 10Mb/1Mb ADSL2+
    First time i've ever stumped the Hexus community.

    Thanks to all that took time.

  6. #6
    Senior Member kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    29,142
    Thanks
    1,506
    Thanked
    2,923 times in 2,369 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58A UD3R rev 2
      • CPU:
      • Intel Xeon X5680
      • Memory:
      • 12gb DDR3 2000
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • O2 8mbps
    How much RAM do you have?

  7. #7
    Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    South Yorkshire, UK
    Posts
    143
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • pgudge's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS V GENE
      • CPU:
      • Intel Core i7-3770K
      • Memory:
      • 32GB Corsair DDR3 Vengeance
      • Storage:
      • 2x240GB SSD RAID0, 2TB Hybrid SATAIII
      • Graphics card(s):
      • EVGA 1080 Ti FTW3 12GHz ELITE
      • PSU:
      • 750W Antec True Power
      • Case:
      • Corsair OBSIDIAN 750D
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • 34" Acer Predator X34A
      • Internet:
      • 60Mb/20Mb Origin Broadband, 10Mb/1Mb ADSL2+
    2GB (2x1GB)

  8. #8
    lazy student nvening's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    London
    Posts
    4,656
    Thanks
    196
    Thanked
    31 times in 30 posts
    Get UBCD and run a burn in test thing to max the CPU and see what happens then, if the system crashes then you have stability problems which would explain the BSOD i guess.
    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

  9. #9
    Senior Member kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    29,142
    Thanks
    1,506
    Thanked
    2,923 times in 2,369 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58A UD3R rev 2
      • CPU:
      • Intel Xeon X5680
      • Memory:
      • 12gb DDR3 2000
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • O2 8mbps
    *nods*

    Also it's very odd that you're seeing single processes have 100% usage on a HT chip - is HT enabled?

    I'd also try looking out for a BIOS upgrade if you can.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CPU Usage Problimo
    By Jcb33 in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 6
    Last Post: 25-10-2005, 01:26 PM
  2. Problem with new motherboard and CPU
    By stirlingsheep in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 12-07-2005, 07:43 PM
  3. URGENT- CPU Clock speed
    By jagoico2000 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 8
    Last Post: 25-04-2005, 12:34 AM
  4. CPU TIM Guide
    By Steve in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 0
    Last Post: 30-05-2004, 02:59 PM
  5. CPU problem :(
    By Auron in forum PC Hardware and Components
    Replies: 15
    Last Post: 18-10-2003, 12:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •