Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 16 of 23

Thread: seting up a raid help

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    bracknell
    Posts
    665
    Thanks
    33
    Thanked
    12 times in 10 posts
    • Elspuddy's system
      • Motherboard:
      • GIGABYTE GA-970A-DS3 AMD 970A
      • CPU:
      • AMD Phenom II X6 1075T 3.0GHz
      • Memory:
      • 14 gig
      • Storage:
      • Samsung 870 (128)ssd 2x1.5 tb, 2 of Seagate Barracuda 3.5 inch 2TB 7200 RPM 64MB (raid 0)
      • Graphics card(s):
      • EVGAC GeForce GTX 970 superclocked
      • PSU:
      • CORSAIR CX 750 WATT MODULAR PSU
      • Case:
      • NZXT phantom
      • Operating System:
      • windows 8.1
      • Monitor(s):
      • LG 32" tv , LG 22" montor
      • Internet:
      • 155 meg virgin cable

    seting up a raid help

    if this is in the wrong part of the forums then plesse can a mod move it to the right part

    i'm trying to set up a striping raid but some how windows is seeing 2 drives still instead of one big drive
    i have set this up in the bios right becasue the bios is reporting it as a 305 gig drive

    1
    2

  2. #2
    DILLIGAF GoNz0's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Derby
    Posts
    10,871
    Thanks
    632
    Thanked
    1,192 times in 945 posts
    • GoNz0's system
      • Motherboard:
      • Asus Rampage V Extreme
      • CPU:
      • i7 something X99 based
      • Memory:
      • 16gb GSkill
      • Storage:
      • 4 SSD's + WD Red
      • Graphics card(s):
      • GTX980 Strix WC
      • PSU:
      • Enermax Galaxy 1250 (9 years and counting)
      • Case:
      • Corsair 900D
      • Operating System:
      • win10 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 24"
      • Internet:
      • 220mb Cable
    is it 1 big drive in "my computer"

    if its just showing in the device manager as 2 thats because its part hardware and part software raid, my nvidia stripe is the same.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    bracknell
    Posts
    665
    Thanks
    33
    Thanked
    12 times in 10 posts
    • Elspuddy's system
      • Motherboard:
      • GIGABYTE GA-970A-DS3 AMD 970A
      • CPU:
      • AMD Phenom II X6 1075T 3.0GHz
      • Memory:
      • 14 gig
      • Storage:
      • Samsung 870 (128)ssd 2x1.5 tb, 2 of Seagate Barracuda 3.5 inch 2TB 7200 RPM 64MB (raid 0)
      • Graphics card(s):
      • EVGAC GeForce GTX 970 superclocked
      • PSU:
      • CORSAIR CX 750 WATT MODULAR PSU
      • Case:
      • NZXT phantom
      • Operating System:
      • windows 8.1
      • Monitor(s):
      • LG 32" tv , LG 22" montor
      • Internet:
      • 155 meg virgin cable
    no it's showing up as two drive in drive mangment

  4. #4
    Fried Chip Extremist alsenior's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Stafford
    Posts
    2,948
    Thanks
    102
    Thanked
    191 times in 145 posts
    • alsenior's system
      • Motherboard:
      • DFI Lanparty Jr x58-T3H6
      • CPU:
      • Core i7 920
      • Memory:
      • 6 x 2GB ocz Gold
      • Storage:
      • 1 TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • 1gb 4890 vapor-x xfire
      • PSU:
      • xfx 850W
      • Case:
      • Lian-li Pc7
      • Operating System:
      • Windows 7 X64
      • Monitor(s):
      • Dell 2208WFP
      • Internet:
      • 30mb Virgin media
    if you show as one drive in my computer it's fine. your computer my be showing it to windows as two drives in order to make drive diagnostics easy
    Quote Originally Posted by Jay View Post
    What kind of emergency would need Windows 95? I think you are already in a bad state of emergency when your backup plan is Windows 95.
    Beginners guide to raid Beginners guide to raid post edition Hexus.Social - FAQ

  5. #5
    DILLIGAF GoNz0's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Derby
    Posts
    10,871
    Thanks
    632
    Thanked
    1,192 times in 945 posts
    • GoNz0's system
      • Motherboard:
      • Asus Rampage V Extreme
      • CPU:
      • i7 something X99 based
      • Memory:
      • 16gb GSkill
      • Storage:
      • 4 SSD's + WD Red
      • Graphics card(s):
      • GTX980 Strix WC
      • PSU:
      • Enermax Galaxy 1250 (9 years and counting)
      • Case:
      • Corsair 900D
      • Operating System:
      • win10 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 24"
      • Internet:
      • 220mb Cable
    have you installed the nvidia nforce drivers ?

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    bracknell
    Posts
    665
    Thanks
    33
    Thanked
    12 times in 10 posts
    • Elspuddy's system
      • Motherboard:
      • GIGABYTE GA-970A-DS3 AMD 970A
      • CPU:
      • AMD Phenom II X6 1075T 3.0GHz
      • Memory:
      • 14 gig
      • Storage:
      • Samsung 870 (128)ssd 2x1.5 tb, 2 of Seagate Barracuda 3.5 inch 2TB 7200 RPM 64MB (raid 0)
      • Graphics card(s):
      • EVGAC GeForce GTX 970 superclocked
      • PSU:
      • CORSAIR CX 750 WATT MODULAR PSU
      • Case:
      • NZXT phantom
      • Operating System:
      • windows 8.1
      • Monitor(s):
      • LG 32" tv , LG 22" montor
      • Internet:
      • 155 meg virgin cable
    Quote Originally Posted by alsenior View Post
    if you show as one drive in my computer it's fine. your computer my be showing it to windows as two drives in order to make drive diagnostics easy
    nope, it's showing as two drives in device manger as wel

    Quote Originally Posted by GoNz0 View Post
    have you installed the nvidia nforce drivers ?
    yep

    EDIT : what windows see's
    Last edited by Elspuddy; 28-11-2006 at 12:45 AM.

  7. #7
    DILLIGAF GoNz0's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Derby
    Posts
    10,871
    Thanks
    632
    Thanked
    1,192 times in 945 posts
    • GoNz0's system
      • Motherboard:
      • Asus Rampage V Extreme
      • CPU:
      • i7 something X99 based
      • Memory:
      • 16gb GSkill
      • Storage:
      • 4 SSD's + WD Red
      • Graphics card(s):
      • GTX980 Strix WC
      • PSU:
      • Enermax Galaxy 1250 (9 years and counting)
      • Case:
      • Corsair 900D
      • Operating System:
      • win10 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 24"
      • Internet:
      • 220mb Cable
    check the bios to make sure the sata drives your using are set to raid mode and not sata mode ?
    and can u link me to the manual so i can have a look if that doesnt work ?
    Last edited by GoNz0; 28-11-2006 at 01:50 AM.

  8. #8
    Fried Chip Extremist alsenior's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Stafford
    Posts
    2,948
    Thanks
    102
    Thanked
    191 times in 145 posts
    • alsenior's system
      • Motherboard:
      • DFI Lanparty Jr x58-T3H6
      • CPU:
      • Core i7 920
      • Memory:
      • 6 x 2GB ocz Gold
      • Storage:
      • 1 TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • 1gb 4890 vapor-x xfire
      • PSU:
      • xfx 850W
      • Case:
      • Lian-li Pc7
      • Operating System:
      • Windows 7 X64
      • Monitor(s):
      • Dell 2208WFP
      • Internet:
      • 30mb Virgin media
    your fine every thing is okay the physical drives have just been shown to windows. everything looks fine.
    Quote Originally Posted by Jay View Post
    What kind of emergency would need Windows 95? I think you are already in a bad state of emergency when your backup plan is Windows 95.
    Beginners guide to raid Beginners guide to raid post edition Hexus.Social - FAQ

  9. #9
    DILLIGAF GoNz0's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Derby
    Posts
    10,871
    Thanks
    632
    Thanked
    1,192 times in 945 posts
    • GoNz0's system
      • Motherboard:
      • Asus Rampage V Extreme
      • CPU:
      • i7 something X99 based
      • Memory:
      • 16gb GSkill
      • Storage:
      • 4 SSD's + WD Red
      • Graphics card(s):
      • GTX980 Strix WC
      • PSU:
      • Enermax Galaxy 1250 (9 years and counting)
      • Case:
      • Corsair 900D
      • Operating System:
      • win10 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 24"
      • Internet:
      • 220mb Cable
    nah bud your wrong, it should show as one drive in drive managment, i have the same setup as the original poster.

  10. #10
    Fried Chip Extremist alsenior's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Stafford
    Posts
    2,948
    Thanks
    102
    Thanked
    191 times in 145 posts
    • alsenior's system
      • Motherboard:
      • DFI Lanparty Jr x58-T3H6
      • CPU:
      • Core i7 920
      • Memory:
      • 6 x 2GB ocz Gold
      • Storage:
      • 1 TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • 1gb 4890 vapor-x xfire
      • PSU:
      • xfx 850W
      • Case:
      • Lian-li Pc7
      • Operating System:
      • Windows 7 X64
      • Monitor(s):
      • Dell 2208WFP
      • Internet:
      • 30mb Virgin media
    suppose it depends on your controller then
    Quote Originally Posted by Jay View Post
    What kind of emergency would need Windows 95? I think you are already in a bad state of emergency when your backup plan is Windows 95.
    Beginners guide to raid Beginners guide to raid post edition Hexus.Social - FAQ

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    bracknell
    Posts
    665
    Thanks
    33
    Thanked
    12 times in 10 posts
    • Elspuddy's system
      • Motherboard:
      • GIGABYTE GA-970A-DS3 AMD 970A
      • CPU:
      • AMD Phenom II X6 1075T 3.0GHz
      • Memory:
      • 14 gig
      • Storage:
      • Samsung 870 (128)ssd 2x1.5 tb, 2 of Seagate Barracuda 3.5 inch 2TB 7200 RPM 64MB (raid 0)
      • Graphics card(s):
      • EVGAC GeForce GTX 970 superclocked
      • PSU:
      • CORSAIR CX 750 WATT MODULAR PSU
      • Case:
      • NZXT phantom
      • Operating System:
      • windows 8.1
      • Monitor(s):
      • LG 32" tv , LG 22" montor
      • Internet:
      • 155 meg virgin cable
    well i'v made a new windows cd useing nite and added the drivers, but when i got to format it's still seeing two drives.

  12. #12
    DILLIGAF GoNz0's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Derby
    Posts
    10,871
    Thanks
    632
    Thanked
    1,192 times in 945 posts
    • GoNz0's system
      • Motherboard:
      • Asus Rampage V Extreme
      • CPU:
      • i7 something X99 based
      • Memory:
      • 16gb GSkill
      • Storage:
      • 4 SSD's + WD Red
      • Graphics card(s):
      • GTX980 Strix WC
      • PSU:
      • Enermax Galaxy 1250 (9 years and counting)
      • Case:
      • Corsair 900D
      • Operating System:
      • win10 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 24"
      • Internet:
      • 220mb Cable
    Quote Originally Posted by GoNz0 View Post
    check the bios to make sure the sata drives your using are set to raid mode and not sata mode ?
    and can u link me to the manual so i can have a look if that doesnt work ?
    you never answered me ?

  13. #13
    Sukiyaki Western! notsobig's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London
    Posts
    1,003
    Thanks
    32
    Thanked
    20 times in 20 posts
    Yeah it's better if we knew which motherboard you have there Elspuddy. Post your sys spec please.

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    bracknell
    Posts
    665
    Thanks
    33
    Thanked
    12 times in 10 posts
    • Elspuddy's system
      • Motherboard:
      • GIGABYTE GA-970A-DS3 AMD 970A
      • CPU:
      • AMD Phenom II X6 1075T 3.0GHz
      • Memory:
      • 14 gig
      • Storage:
      • Samsung 870 (128)ssd 2x1.5 tb, 2 of Seagate Barracuda 3.5 inch 2TB 7200 RPM 64MB (raid 0)
      • Graphics card(s):
      • EVGAC GeForce GTX 970 superclocked
      • PSU:
      • CORSAIR CX 750 WATT MODULAR PSU
      • Case:
      • NZXT phantom
      • Operating System:
      • windows 8.1
      • Monitor(s):
      • LG 32" tv , LG 22" montor
      • Internet:
      • 155 meg virgin cable
    whops sorry GoNz0 did not see that one, but thay are set to raid mode (it's under ide fuction and all i can do it set them to enable or disabled. )
    and it's a dfi lanparty UT nf3 250gig
    Last edited by Elspuddy; 28-11-2006 at 08:41 PM.

  15. #15
    DILLIGAF GoNz0's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Derby
    Posts
    10,871
    Thanks
    632
    Thanked
    1,192 times in 945 posts
    • GoNz0's system
      • Motherboard:
      • Asus Rampage V Extreme
      • CPU:
      • i7 something X99 based
      • Memory:
      • 16gb GSkill
      • Storage:
      • 4 SSD's + WD Red
      • Graphics card(s):
      • GTX980 Strix WC
      • PSU:
      • Enermax Galaxy 1250 (9 years and counting)
      • Case:
      • Corsair 900D
      • Operating System:
      • win10 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 24"
      • Internet:
      • 220mb Cable
    well it must be something to do with the board, if the board did its job windows would see 1 drive. are you sure the array is active ?

  16. #16
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    bracknell
    Posts
    665
    Thanks
    33
    Thanked
    12 times in 10 posts
    • Elspuddy's system
      • Motherboard:
      • GIGABYTE GA-970A-DS3 AMD 970A
      • CPU:
      • AMD Phenom II X6 1075T 3.0GHz
      • Memory:
      • 14 gig
      • Storage:
      • Samsung 870 (128)ssd 2x1.5 tb, 2 of Seagate Barracuda 3.5 inch 2TB 7200 RPM 64MB (raid 0)
      • Graphics card(s):
      • EVGAC GeForce GTX 970 superclocked
      • PSU:
      • CORSAIR CX 750 WATT MODULAR PSU
      • Case:
      • NZXT phantom
      • Operating System:
      • windows 8.1
      • Monitor(s):
      • LG 32" tv , LG 22" montor
      • Internet:
      • 155 meg virgin cable
    bios say one drive of 300 gig when it post's so i'm guessing it's active

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Raid NAS Again
    By alexkoon in forum PC Hardware and Components
    Replies: 2
    Last Post: 01-03-2006, 11:12 PM
  2. Raid 0+1 v's Raid 5 - opinions and real world results ?
    By mj3zero in forum PC Hardware and Components
    Replies: 8
    Last Post: 21-02-2006, 07:21 PM
  3. Are RAID arrays worth it?
    By latrosicarius in forum PC Hardware and Components
    Replies: 28
    Last Post: 05-02-2006, 08:00 PM
  4. Raid
    By satan in forum PC Hardware and Components
    Replies: 1
    Last Post: 01-12-2005, 12:07 AM
  5. PCI Raid 3 Controller - Worth the move?
    By GingerNinja.net in forum PC Hardware and Components
    Replies: 9
    Last Post: 12-09-2005, 04:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •