Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 16 of 17

Thread: New Power Supply

  1. #1
    Big Member BlindMelon7's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    UK
    Posts
    1,190
    Thanks
    12
    Thanked
    1 time in 1 post

    New Power Supply

    I just bought one of these along with a 34gb Raptor, an x1950 pro and a load of other bits. It was a bit of an impulse buy and I was wondering if I've made a mistake? I WILL be overclocking pretty much everything (including the graphics if I can). Thanks
    With love and many thanks,

    Melons

  2. #2
    Lover & Fighter Blitzen's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Between Your Mum & Sister
    Posts
    6,310
    Thanks
    539
    Thanked
    382 times in 300 posts
    • Blitzen's system
      • Motherboard:
      • ABIT iX38 QuadGT
      • CPU:
      • Intel Quad Q6600 @ 3.6Ghz : 30 Degrees Idle - 41-46 Degrees Load
      • Memory:
      • 4 x 1GB OCZ Platinum PC6400 @ 4-4-4-12
      • Storage:
      • 2 x 500GB Samsung Spinpoints - RAID 0
      • Graphics card(s):
      • GTX 285
      • PSU:
      • Enermax MODU 82+ 625W
      • Case:
      • Antec Nine Hundred
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64Bit
      • Monitor(s):
      • Viewsonic Q22wb 22" Widescreen - 5ms
      • Internet:
      • O2 premium @ 17mb
    Quote Originally Posted by BlindMelon7 View Post
    I just bought one of these along with a 34gb Raptor, an x1950 pro and a load of other bits. It was a bit of an impulse buy and I was wondering if I've made a mistake? I WILL be overclocking pretty much everything (including the graphics if I can). Thanks
    For any single carded system these are plenty and are excellent value.

  3. #3
    Banhammer in peace PeterB kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    29,235
    Thanks
    1,526
    Thanked
    2,946 times in 2,387 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58A UD3R rev 2
      • CPU:
      • Intel Xeon X5680
      • Memory:
      • 12gb DDR3 2000
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • O2 8mbps
    This isn't the one that's the same as the Antec Trupower, but should still be ok in terms of stability. Not sure what kind of Amperage they output though.

  4. #4
    Big Member BlindMelon7's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    UK
    Posts
    1,190
    Thanks
    12
    Thanked
    1 time in 1 post
    Thanks for the repies . I'm guessing the xcylio is better than the Hiper Type R that I was going to get so I'm faily happy.
    With love and many thanks,

    Melons

  5. #5
    Lover & Fighter Blitzen's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Between Your Mum & Sister
    Posts
    6,310
    Thanks
    539
    Thanked
    382 times in 300 posts
    • Blitzen's system
      • Motherboard:
      • ABIT iX38 QuadGT
      • CPU:
      • Intel Quad Q6600 @ 3.6Ghz : 30 Degrees Idle - 41-46 Degrees Load
      • Memory:
      • 4 x 1GB OCZ Platinum PC6400 @ 4-4-4-12
      • Storage:
      • 2 x 500GB Samsung Spinpoints - RAID 0
      • Graphics card(s):
      • GTX 285
      • PSU:
      • Enermax MODU 82+ 625W
      • Case:
      • Antec Nine Hundred
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64Bit
      • Monitor(s):
      • Viewsonic Q22wb 22" Widescreen - 5ms
      • Internet:
      • O2 premium @ 17mb
    Quote Originally Posted by BlindMelon7 View Post
    Thanks for the repies . I'm guessing the xcylio is better than the Hiper Type R that I was going to get so I'm faily happy.
    Its pretty similar actually but is better value

  6. #6
    Banned
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London
    Posts
    335
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    ive owened bith and prefer the hiper type R ive got at the mo

  7. #7
    Big Member BlindMelon7's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    UK
    Posts
    1,190
    Thanks
    12
    Thanked
    1 time in 1 post
    I was going to buy it because it looks good but then I felt guilty about spending more on just looks so I got the other one. Oh well. When it blows up I'll let you all know
    With love and many thanks,

    Melons

  8. #8
    Lover & Fighter Blitzen's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Between Your Mum & Sister
    Posts
    6,310
    Thanks
    539
    Thanked
    382 times in 300 posts
    • Blitzen's system
      • Motherboard:
      • ABIT iX38 QuadGT
      • CPU:
      • Intel Quad Q6600 @ 3.6Ghz : 30 Degrees Idle - 41-46 Degrees Load
      • Memory:
      • 4 x 1GB OCZ Platinum PC6400 @ 4-4-4-12
      • Storage:
      • 2 x 500GB Samsung Spinpoints - RAID 0
      • Graphics card(s):
      • GTX 285
      • PSU:
      • Enermax MODU 82+ 625W
      • Case:
      • Antec Nine Hundred
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64Bit
      • Monitor(s):
      • Viewsonic Q22wb 22" Widescreen - 5ms
      • Internet:
      • O2 premium @ 17mb
    Quote Originally Posted by sTrAnGeFrUiT! View Post
    ive owened bith and prefer the hiper type R ive got at the mo

    Trust me.......the only good thing about the Hiper is the 'bling' factor!!!

    The XCLIO is the better PSU.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    748
    Thanks
    14
    Thanked
    25 times in 25 posts
    • DratUK's system
      • Motherboard:
      • ASUS P877-V Pro
      • CPU:
      • I5 3570K with Antec Kuhler 920
      • Memory:
      • 8Gb Corsair Vengance
      • Storage:
      • 120Gb OCZ Vertex 2 Sandforce, 1TB WD
      • Graphics card(s):
      • Palit Jetstream 670
      • PSU:
      • Enermax 720
      • Case:
      • Lian Li A10B
      • Operating System:
      • Win 7 64
      • Monitor(s):
      • Dell 24" 1900x1200
      • Internet:
      • VM 100
    Blitzen is dead right. X-Clio is little known in the UK, I have used the basic Goodpower and the 550 watt Greatpower in various builds for customers. None have failed
    They are actually manufactured by ChannelWell Tech who produce mainly for the server market so reliability should be good.
    Built to X-Clios design spec the standard 80mm fans were replaced with the 140mm, its quiet, very quiet.
    http://www.pro-clockers.com/reviews.php?id=155
    A review from ProClockers to make you feel you have the right unit.

    I am about to det up a system running the 750 watt version on an Abit AW9D E6600 Geforce 8800 GTX etc, my own system, if I didnt trust them I wouldnt risk it on this system.
    The 750 watt is only £76 from Scan, Bargin.

  10. #10
    Lover & Fighter Blitzen's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Between Your Mum & Sister
    Posts
    6,310
    Thanks
    539
    Thanked
    382 times in 300 posts
    • Blitzen's system
      • Motherboard:
      • ABIT iX38 QuadGT
      • CPU:
      • Intel Quad Q6600 @ 3.6Ghz : 30 Degrees Idle - 41-46 Degrees Load
      • Memory:
      • 4 x 1GB OCZ Platinum PC6400 @ 4-4-4-12
      • Storage:
      • 2 x 500GB Samsung Spinpoints - RAID 0
      • Graphics card(s):
      • GTX 285
      • PSU:
      • Enermax MODU 82+ 625W
      • Case:
      • Antec Nine Hundred
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64Bit
      • Monitor(s):
      • Viewsonic Q22wb 22" Widescreen - 5ms
      • Internet:
      • O2 premium @ 17mb
    Quote Originally Posted by BlindMelon7 View Post
    I was going to buy it because it looks good but then I felt guilty about spending more on just looks so I got the other one. Oh well. When it blows up I'll let you all know
    Thats exactly the selling point Hiper, and a few others try and get you with. Have you noticed that almost ALL good PSUs are plain and all the poorer units are shiny and bright (Hiper & Ultra spring to mind for starters). Its to hide the inadequacies under the casing tbph.

    WP for ignoring the bling unit and for going for the better unit.

    YOu won't be disappointed.

  11. #11
    Big Member BlindMelon7's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    UK
    Posts
    1,190
    Thanks
    12
    Thanked
    1 time in 1 post
    Cheers guys. I'm now slightly worried though. The reason I bought it (other than the fact that my old one was ****) was because my cpu voltages were fluctuating by about half a volt either way. Its still doing it though. Could it be my motherboard?
    With love and many thanks,

    Melons

  12. #12
    Lover & Fighter Blitzen's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Between Your Mum & Sister
    Posts
    6,310
    Thanks
    539
    Thanked
    382 times in 300 posts
    • Blitzen's system
      • Motherboard:
      • ABIT iX38 QuadGT
      • CPU:
      • Intel Quad Q6600 @ 3.6Ghz : 30 Degrees Idle - 41-46 Degrees Load
      • Memory:
      • 4 x 1GB OCZ Platinum PC6400 @ 4-4-4-12
      • Storage:
      • 2 x 500GB Samsung Spinpoints - RAID 0
      • Graphics card(s):
      • GTX 285
      • PSU:
      • Enermax MODU 82+ 625W
      • Case:
      • Antec Nine Hundred
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64Bit
      • Monitor(s):
      • Viewsonic Q22wb 22" Widescreen - 5ms
      • Internet:
      • O2 premium @ 17mb
    Quote Originally Posted by BlindMelon7 View Post
    Cheers guys. I'm now slightly worried though. The reason I bought it (other than the fact that my old one was ****) was because my cpu voltages were fluctuating by about half a volt either way. Its still doing it though. Could it be my motherboard?
    How are you measuring them?
    What are the readings?

  13. #13
    Big Member BlindMelon7's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    UK
    Posts
    1,190
    Thanks
    12
    Thanked
    1 time in 1 post
    I had a thread about it a while ago which I've resurrected. It goes from about 1.3-1.45 according to sys-tool and cpuz.

    Edit: I just thought of something, could it be the motherboard reading the wrong values. Considering my CPU is running at "75c".
    With love and many thanks,

    Melons

  14. #14
    radix lecti dave87's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    England
    Posts
    12,806
    Thanks
    657
    Thanked
    931 times in 634 posts
    • dave87's system
      • Motherboard:
      • Asus
      • CPU:
      • i5 3470k under Corsair H80 WC
      • Memory:
      • 8gb DDR3
      • Storage:
      • 240gb SSD + 120gb SSD
      • Graphics card(s):
      • Asus HD7950
      • PSU:
      • XFX 600w Modular
      • Case:
      • Lian Li PC-A05FNB + Acoustipack
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • 2x Dell S2309W (1920x1080)
      • Internet:
      • BT Infinity Option 2
    Quite possibly. The only way to truly measure voltage is with a digital multimeter, I'm sure there is a guide on how to do it somewhere. Same idea with temperature, the probes on the motherboard aren't going to be that accurate, though I would suggest that its a bios problem rather than a sensor one it that is wildly out.

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    748
    Thanks
    14
    Thanked
    25 times in 25 posts
    • DratUK's system
      • Motherboard:
      • ASUS P877-V Pro
      • CPU:
      • I5 3570K with Antec Kuhler 920
      • Memory:
      • 8Gb Corsair Vengance
      • Storage:
      • 120Gb OCZ Vertex 2 Sandforce, 1TB WD
      • Graphics card(s):
      • Palit Jetstream 670
      • PSU:
      • Enermax 720
      • Case:
      • Lian Li A10B
      • Operating System:
      • Win 7 64
      • Monitor(s):
      • Dell 24" 1900x1200
      • Internet:
      • VM 100
    I wouldnt worry, does your system crash, have many BSOD, freeze up etc. If not then forget it. It is more likely as dave has said a crap mobo sensor reading.

  16. #16
    Banhammer in peace PeterB kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    29,235
    Thanks
    1,526
    Thanked
    2,946 times in 2,387 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58A UD3R rev 2
      • CPU:
      • Intel Xeon X5680
      • Memory:
      • 12gb DDR3 2000
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • O2 8mbps
    Isn't CPU voltage regulation purely done by the motherboard rather than the PSU anyway?

    A couple of things things affect it - how many phases you have: 3 phase transformers create more fluctuation than 4 for example, whether your motherboard is set to comply with European EMI regulations: in which case they might slightly fluctuate voltage to create a broader/less intense spectrum of EMI, and things like cool n quiet on AMD chips.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 18-06-2007, 08:31 AM
  2. Silverstone Power Supply Blowing + Headphones not working
    By StAnToN in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 2
    Last Post: 19-04-2006, 10:16 AM
  3. Power Supply Issue
    By spex in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 8
    Last Post: 02-09-2004, 07:40 PM
  4. how to choose a PSU?
    By loriel60 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 8
    Last Post: 14-01-2004, 04:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •