Results 1 to 6 of 6

Thread: 8800GTX Problem.

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    157
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Exclamation 8800GTX Problem.

    Hi all,

    I was playing WoW earlier, and the PC just froze up, music juddered a bit, and then a bsod flashed up and it restarted. Now, it would appear this is a common enough problem with these cards, especially while playing WoW, amongst other games, i spotted this thread over on the main nvidia forum, and they havent found a solution yet, so I wondered if you lot had any ideas, Ive done all that the thread linked below has suggested, to no avail.

    http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=21758&st=0

    Can anyone offer any assistance with this, my PC is (all at stock) -

    Core 2 Duo X6800
    BFG 8800GTX 768MB
    OCZ Gold DDR2 PC2-8800 2GB
    ASUS P5W DH Deluxe mobo
    OCZ GameXstream 700W PSU
    Fans on everything, temps are all fine...

    Anyway, thanks for reading..

    Robbo

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Maidenhead
    Posts
    289
    Thanks
    17
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • DaKid's system
      • Motherboard:
      • Asus Z270E
      • CPU:
      • i7-7700K
      • Memory:
      • 16GB DDR4-3000
      • Storage:
      • 500GB WD SSD, 3TB Sata (internal), 3TB USB (external)
      • Graphics card(s):
      • AORUS 1080Ti
      • Case:
      • Define R5
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • 2x Dell U2715H 27" 2560x1440
      • Internet:
      • VirginMedia 100GB
    Oh, god ..... don't tell me this. I'm upgrading to an 8800GTX to stop that crashing happening!!!

  3. #3
    Senior Member kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    29,195
    Thanks
    1,520
    Thanked
    2,933 times in 2,376 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58A UD3R rev 2
      • CPU:
      • Intel Xeon X5680
      • Memory:
      • 12gb DDR3 2000
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • O2 8mbps
    If the drivers are buggy, then the drivers are buggy

    I'm afraid the best you can do is to wait for them to be updated, which they will do eventually for a game as popular as WoW and with that new a card.

    They still have some bugs with older games that were never fixed (NWN) but newer ones should be better.

  4. #4
    Anthropomorphic Personification shaithis's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    The Last Aerie
    Posts
    10,838
    Thanks
    645
    Thanked
    871 times in 735 posts
    • shaithis's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77 WS
      • CPU:
      • i7 3770k @ 4.5GHz
      • Memory:
      • 32GB HyperX 1866
      • Storage:
      • Lots!
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Fury X
      • PSU:
      • Corsair HX850
      • Case:
      • Corsair 600T (White)
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2 x Dell 3007
      • Internet:
      • Zen 80Mb Fibre
    Hmmm, I installed an 8800GTX last week and have racked-up a silly amount of WoW time since (damn expansion ).....not had a single issue yet....rock stable.

    I am running the latest (97.92) detonators and the latest DirectX redist

    I had a quick read of the thread you linked to, I would hazard a guess that most of the people in that thread have different issues.....most are reporting completely different symptoms.
    Main PC: Asus Rampage IV Extreme / 3960X@4.5GHz / Antec H1200 Pro / 32GB DDR3-1866 Quad Channel / Sapphire Fury X / Areca 1680 / 850W EVGA SuperNOVA Gold 2 / Corsair 600T / 2x Dell 3007 / 4 x 250GB SSD + 2 x 80GB SSD / 4 x 1TB HDD (RAID 10) / Windows 10 Pro, Yosemite & Ubuntu
    HTPC: AsRock Z77 Pro 4 / 3770K@4.2GHz / 24GB / GTX 1080 / SST-LC20 / Antec TP-550 / Hisense 65k5510 4K TV / HTC Vive / 2 x 240GB SSD + 12TB HDD Space / Race Seat / Logitech G29 / Win 10 Pro
    HTPC2: Asus AM1I-A / 5150 / 4GB / Corsair Force 3 240GB / Silverstone SST-ML05B + ST30SF / Samsung UE60H6200 TV / Windows 10 Pro
    Spare/Loaner: Gigabyte EX58-UD5 / i950 / 12GB / HD7870 / Corsair 300R / Silverpower 700W modular
    NAS 1: HP N40L / 12GB ECC RAM / 2 x 3TB Arrays || NAS 2: Dell PowerEdge T110 II / 24GB ECC RAM / 2 x 3TB Hybrid arrays || Network:Buffalo WZR-1166DHP w/DD-WRT + HP ProCurve 1800-24G
    Laptop: Lenovo Flex 2 / 12GB RAM / 240GB Corsair Force 3 Printer: HP CP1515n || Phone: HTC One U11 || Other: Samsung Galaxy Tab 4 Pro 10.1 CM12.1 / Playstation 4 + G29 + 2TB Hybrid drive

  5. #5
    Senior Member kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    29,195
    Thanks
    1,520
    Thanked
    2,933 times in 2,376 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58A UD3R rev 2
      • CPU:
      • Intel Xeon X5680
      • Memory:
      • 12gb DDR3 2000
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • O2 8mbps
    Quote Originally Posted by shaithis View Post
    I had a quick read of the thread you linked to, I would hazard a guess that most of the people in that thread have different issues.....most are reporting completely different symptoms.
    I only saw the BSOD reports of the nvidia.dll file, which does mean it's either a driver or a gfx card that's at fault most of the time.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    157
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I was using the latest nvidia drivers (Version: 97.92), and I've put the ones that came on the BFG disk back on, and all is well...


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ethernet connection problem (cable modem).
    By Dorza in forum Networking and Broadband
    Replies: 11
    Last Post: 14-09-2008, 03:35 PM
  2. Problem with Xbox 360 and Samsung TFT
    By JamesD in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 8
    Last Post: 15-11-2007, 01:49 PM
  3. CD/DVD drive problem
    By scratched in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 5
    Last Post: 22-03-2006, 04:12 PM
  4. X360 & Samsung SM 930bf Problem
    By JamesD in forum Gaming
    Replies: 0
    Last Post: 08-02-2006, 05:52 PM
  5. gf4 ti4200 screen standby problem.
    By Pete in forum Graphics Cards
    Replies: 3
    Last Post: 14-11-2004, 12:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •