Results 1 to 3 of 3

Thread: Terrible connection to Battlefield 1 Servers

  1. #1
    Evil Monkey! MrJim's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    London
    Posts
    1,609
    Thanks
    132
    Thanked
    236 times in 184 posts
    • MrJim's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel 3570K 'Ivybridge'
      • Memory:
      • 8GB Corsair Vengence LP
      • Storage:
      • Samsung 830 256GB SSD 1TB Samsung 850 Evo SSD, 2 x 2TB Seagate HDD
      • Graphics card(s):
      • Zotac GTX 1070 Amp 8GB
      • PSU:
      • Seasonic X-660
      • Case:
      • Silverstone FT-02 Black
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro
      • Monitor(s):
      • Viewsonic 27" XG2703-GS
      • Internet:
      • 72mb/s fibre

    Terrible connection to Battlefield 1 Servers

    Over the past couple of weeks I've been having terrible connections to the EA BF1 servers, so much so that the game is basically unplayable. Although ping times are reported as being fairly low in the games browser (say, 20-40ms), once I start playing a game, ping times can spike up to 400-700ms +. I seem to be getting a lot of packet loss too.

    Can anyone tell me how I can check whether the problem is at my end, or whether it's a problem with my ISP? I don't think it's a problem with the EA servers, it seems to happen with just about every server I try.

    Thank in advance for your help!

  2. #2
    Pork & Beans Powerup Phage's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Kent
    Posts
    5,981
    Thanks
    1,418
    Thanked
    553 times in 473 posts
    • Phage's system
      • Motherboard:
      • Asus Crosshair VI
      • CPU:
      • 1700x @ 3.9
      • Memory:
      • 16Gb Corsair LPX
      • Storage:
      • Samsung 960 512Gb + 2Tb Seagate SSHD
      • Graphics card(s):
      • EVGA 1080ti
      • PSU:
      • BeQuiet 850w
      • Case:
      • Fractal R4
      • Operating System:
      • W10 64
      • Monitor(s):
      • Agon Gsync

    Re: Terrible connection to Battlefield 1 Servers

    Hard to say. Chatter says it's worse since the last update.
    All sorts of bad connections lately - how are other games ?
    Society's to blame,
    Or possibly Atari.

  3. Received thanks from:

    MrJim (17-10-2017)

  4. #3
    Evil Monkey! MrJim's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    London
    Posts
    1,609
    Thanks
    132
    Thanked
    236 times in 184 posts
    • MrJim's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel 3570K 'Ivybridge'
      • Memory:
      • 8GB Corsair Vengence LP
      • Storage:
      • Samsung 830 256GB SSD 1TB Samsung 850 Evo SSD, 2 x 2TB Seagate HDD
      • Graphics card(s):
      • Zotac GTX 1070 Amp 8GB
      • PSU:
      • Seasonic X-660
      • Case:
      • Silverstone FT-02 Black
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro
      • Monitor(s):
      • Viewsonic 27" XG2703-GS
      • Internet:
      • 72mb/s fibre

    Re: Terrible connection to Battlefield 1 Servers

    Quote Originally Posted by Phage View Post
    Hard to say. Chatter says it's worse since the last update.
    All sorts of bad connections lately - how are other games ?
    I think it's okay now...the one thing I hadn't tried was to turn the Openreach modem off & on again. The connection is a lot better since doing so. Funny though, I don't think I've reset it in about 18 months.

    https://www.youtube.com/watch?v=nn2FB1P_Mn8

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •