Results 1 to 5 of 5

Thread: faulty xfi oem soundcard?

  1. #1
    Chillie in here j.o.s.h.1408's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    a place called home
    Posts
    8,512
    Thanks
    752
    Thanked
    254 times in 191 posts
    • j.o.s.h.1408's system
      • Motherboard:
      • ASUS P6T Delux
      • CPU:
      • Intel core i7 920 @ 3ghz
      • Memory:
      • 3GB DDR RAM
      • Storage:
      • 1TB Samsung F1, 500GB Seagate baracuda + 320gb Seagate PATA +150GB WD PATA
      • Graphics card(s):
      • EVGA 480GTX SC edition
      • PSU:
      • Seasonic M12 600W Module PSU FTW
      • Case:
      • Lian Li PC-A7010B (the rolls royce of pc cases)
      • Operating System:
      • vista ultimate edition and windows xp
      • Monitor(s):
      • 22inch 2005FPW dell monitor
      • Internet:
      • 24mb BE There Broadband

    faulty xfi oem soundcard?

    Hi i purchased an oem SB XFI soundcard from scan a couple of days ago and i am having trouble with my gfx card(gainward bliss 512mb 7800gs+ also from scan).

    i get an error under my gfx card saying that it has no resources for it to start. This started happening has soon as i installed the new soundcard. The gfx card works flawless when i physicly take out the soundcard from the mobo. i have made a thread about this problem in the hardware section of this forum

    see link below for more information:

    http://forums.hexus.net/showthread.p...64#post1008864

    for some odd reason it seems like my gfx card doesnt like working alongside this soundcard.

    here are my specs:

    intel p4 northwood 3.2ghz
    2gb corsair value ram ddr
    abit ic7 mobo.

  2. #2
    AiM HiGh
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Manchester@Uk
    Posts
    255
    Thanks
    7
    Thanked
    4 times in 4 posts
    • ken1307's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte P45-DS3
      • CPU:
      • Xeon E3110@3.6GHz/ Thermalright Ultra Extreme 120
      • Memory:
      • 2x1GB Cellshock PC8000C4
      • Storage:
      • WD640GB
      • Graphics card(s):
      • Asus HD4850 512MB
      • PSU:
      • PC&C 610W Silencer
      • Case:
      • Lian-li PC7
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 non-HC A04
      • Internet:
      • Ethernet
    Quote Originally Posted by j.o.s.h.1408 View Post
    Hi i purchased an oem SB XFI soundcard from scan a couple of days ago and i am having trouble with my gfx card(gainward bliss 512mb 7800gs+ also from scan).

    i get an error under my gfx card saying that it has no resources for it to start. This started happening has soon as i installed the new soundcard. The gfx card works flawless when i physicly take out the soundcard from the mobo. i have made a thread about this problem in the hardware section of this forum

    see link below for more information:

    http://forums.hexus.net/showthread.p...64#post1008864

    for some odd reason it seems like my gfx card doesnt like working alongside this soundcard.

    here are my specs:

    intel p4 northwood 3.2ghz
    2gb corsair value ram ddr
    abit ic7 mobo.
    which PCI slot you put the X-Fi into? maybe some IRQ conflict there IIRC the PCI that next to AGP slot share the same IRQ with AGP slot so if you put ur X-fi there then try it on different slot

  3. #3
    Chillie in here j.o.s.h.1408's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    a place called home
    Posts
    8,512
    Thanks
    752
    Thanked
    254 times in 191 posts
    • j.o.s.h.1408's system
      • Motherboard:
      • ASUS P6T Delux
      • CPU:
      • Intel core i7 920 @ 3ghz
      • Memory:
      • 3GB DDR RAM
      • Storage:
      • 1TB Samsung F1, 500GB Seagate baracuda + 320gb Seagate PATA +150GB WD PATA
      • Graphics card(s):
      • EVGA 480GTX SC edition
      • PSU:
      • Seasonic M12 600W Module PSU FTW
      • Case:
      • Lian Li PC-A7010B (the rolls royce of pc cases)
      • Operating System:
      • vista ultimate edition and windows xp
      • Monitor(s):
      • 22inch 2005FPW dell monitor
      • Internet:
      • 24mb BE There Broadband
    yea i tried other slots on my pci and it still diddnt work. the gfx card takes up the next slot that is next t it anyway because of its cooler.

  4. #4
    Moderator DavidM's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    8,771
    Thanks
    797
    Thanked
    251 times in 233 posts
    Please log a returns query here: http://web6.scan.co.uk/Support/index.asp

    with all the relevent details

  5. #5
    Chillie in here j.o.s.h.1408's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    a place called home
    Posts
    8,512
    Thanks
    752
    Thanked
    254 times in 191 posts
    • j.o.s.h.1408's system
      • Motherboard:
      • ASUS P6T Delux
      • CPU:
      • Intel core i7 920 @ 3ghz
      • Memory:
      • 3GB DDR RAM
      • Storage:
      • 1TB Samsung F1, 500GB Seagate baracuda + 320gb Seagate PATA +150GB WD PATA
      • Graphics card(s):
      • EVGA 480GTX SC edition
      • PSU:
      • Seasonic M12 600W Module PSU FTW
      • Case:
      • Lian Li PC-A7010B (the rolls royce of pc cases)
      • Operating System:
      • vista ultimate edition and windows xp
      • Monitor(s):
      • 22inch 2005FPW dell monitor
      • Internet:
      • 24mb BE There Broadband
    Ok thanks i have filled out a rturns query has requested.

    quick note: can the problem be that the gfx card is using ALL resources from the other pci cards?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vista OEM license - non-peripheral hardware requirements
    By timread in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 32
    Last Post: 30-01-2007, 02:04 PM
  2. Xfi fatality pro
    By Robert in forum PC Hardware and Components
    Replies: 9
    Last Post: 21-01-2007, 12:22 AM
  3. Faulty router replaced with faulty router
    By MonkeyBum in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 4
    Last Post: 19-11-2005, 11:00 PM
  4. new motherboard & win/home xp OEM
    By shamus21 in forum Software
    Replies: 7
    Last Post: 31-10-2003, 11:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •