Results 1 to 4 of 4

Thread: Windows Vista 64 crashing + BSOD

  1. #1
    Ol' Timer Bunjiweb's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    2,903
    Thanks
    167
    Thanked
    135 times in 97 posts
    • Bunjiweb's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte UD
      • CPU:
      • AMD Phenom X4 955 @ 3.6GHZ
      • Memory:
      • 8GB
      • Storage:
      • 2950GB
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 550 Ti OC
      • Case:
      • Alienware 7500
      • Operating System:
      • Win 7 Ultimate
      • Monitor(s):
      • 28" HannsG HG281D
      • Internet:
      • Virgin V.I.P. 60mb

    Windows Vista 64 crashing + BSOD

    Well, I bought a new processor and motherboard, AMD 64 3200 and Abit NF-5. had to re-cover windows to try and get it to work, but then realised I didnt have the CD key for my WinXP Professional disc.

    Vista 64 installed with fairly little trouble but it cant even run for 1 minute without Explorer or some protocal or service having to restart. It wont even let me do any windows updates or anything because it keeps crashing. Then, just when I think everything is going right it Blue screens. It has come up with a range of errors and automatically restarts.

    Do you think it could be the motherboard at fault or is there something I am missing I thought 64 bit computing would be fairly painless but I was SO wrong.

    Ben
    =========
    NOTHING TO BE SEE HERE, MOVE ALONG PLEASE....

    :: of all the things i've lost i miss my mind the most ::

  2. #2
    Lovely chap dangel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    8,385
    Thanks
    407
    Thanked
    449 times in 331 posts
    • dangel's system
      • Motherboard:
      • See My Sig
      • CPU:
      • See My Sig
      • Memory:
      • See My Sig
      • Storage:
      • See My Sig
      • Graphics card(s):
      • See My Sig
      • PSU:
      • See My Sig
      • Case:
      • See My Sig
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • See My Sig
      • Internet:
      • 60mbit Sky LLU
    First question, have you used memtest to confirm your memory is stable? http://www.memtest.org/

    Are the errors you're getting all different types (you seem to be saying this) - i mean the BSOD messages themselves?

    Most BSODs (well all i've seen so far) are related to either bad drivers or bad hardware - so they're the obvious things to look at.
    Last edited by dangel; 15-03-2007 at 05:40 PM.
    System 001: Maximus VII Formula, 4790k i7, RTX 2080ti FE (incoming), 16GIG Corsair Vengence DDR3 RAM CL9, Corsair HX1000, ROG SWIFT PG278Q , SSDs, Antec 1200 case, All watercooled. [main]
    System 002: A8 3850 APU, ASUS uATX FM1A75 MB, 4GB Corsair Vengeance DDR3, Corsair psu, OCZ Agility 3, 1TB F3, Dell 2001FP 20" LCD, £7's worth of 5.1 speakers (they rock) Windows 7 x64[wife/server]
    System 003: AsRock MB, APU, 8 GIG Corsair, Silverstone HTPC case, stock cooler, GT220 1gbDDR3, WD Green 3TB, Kingston 40gb SSD, MCE Remote, Panasonic 50" LCD (87BDX) via HDMI Windows 8.1.1 (32) [media centre]
    System 004: Asus UL50AT Intel Core 2 Duo,4GB, Intel Gen 2 80GB SSD, Win 8.1.1 x64 [no justification]
    System 005: HP Proliant N40L Microserver, 4x2TB drives, fan mod, Pico PSU mod, Win7 x86 [file server]
    System 006: Dell Optiplex 9010, i7, 8gb, 128gb Samsung 830 x 2 (boot and VM drive), 1TB WD HDD, ATI something, Windows 8.1.1 x64 RTM [work]


  3. #3
    Anthropomorphic Personification shaithis's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    The Last Aerie
    Posts
    10,836
    Thanks
    645
    Thanked
    871 times in 735 posts
    • shaithis's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77 WS
      • CPU:
      • i7 3770k @ 4.5GHz
      • Memory:
      • 32GB HyperX 1866
      • Storage:
      • Lots!
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Fury X
      • PSU:
      • Corsair HX850
      • Case:
      • Corsair 600T (White)
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2 x Dell 3007
      • Internet:
      • Zen 80Mb Fibre
    Sounds like hardware.

    Maybe post some of the errors?
    Main PC: Asus Rampage IV Extreme / 3960X@4.5GHz / Antec H1200 Pro / 32GB DDR3-1866 Quad Channel / Sapphire Fury X / Areca 1680 / 850W EVGA SuperNOVA Gold 2 / Corsair 600T / 2x Dell 3007 / 4 x 250GB SSD + 2 x 80GB SSD / 4 x 1TB HDD (RAID 10) / Windows 10 Pro, Yosemite & Ubuntu
    HTPC: AsRock Z77 Pro 4 / 3770K@4.2GHz / 24GB / GTX 1080 / SST-LC20 / Antec TP-550 / Hisense 65k5510 4K TV / HTC Vive / 2 x 240GB SSD + 12TB HDD Space / Race Seat / Logitech G29 / Win 10 Pro
    HTPC2: Asus AM1I-A / 5150 / 4GB / Corsair Force 3 240GB / Silverstone SST-ML05B + ST30SF / Samsung UE60H6200 TV / Windows 10 Pro
    Spare/Loaner: Gigabyte EX58-UD5 / i950 / 12GB / HD7870 / Corsair 300R / Silverpower 700W modular
    NAS 1: HP N40L / 12GB ECC RAM / 2 x 3TB Arrays || NAS 2: Dell PowerEdge T110 II / 24GB ECC RAM / 2 x 3TB Hybrid arrays || Network:Buffalo WZR-1166DHP w/DD-WRT + HP ProCurve 1800-24G
    Laptop: Lenovo Flex 2 / 12GB RAM / 240GB Corsair Force 3 Printer: HP CP1515n || Phone: HTC One U11 || Other: Samsung Galaxy Tab 4 Pro 10.1 CM12.1 / Playstation 4 + G29 + 2TB Hybrid drive

  4. #4
    Junior Senior Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    London, England
    Posts
    1,516
    Thanks
    0
    Thanked
    1 time in 1 post
    What motherboard drivers are you using?

    My Abit motherboard didn't like Vista at all with the default Abit drivers. Try the stock nVidia/VIA ones.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 23-02-2007, 02:00 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 20-02-2007, 10:29 PM
  3. Replies: 14
    Last Post: 06-12-2006, 09:25 AM
  4. Windows Vista & DirectX10?
    By AtomicFuse in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 06-04-2006, 05:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •