Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 16 of 40

Thread: Windows 10 upgrade ! I love it :)

  1. #1
    Senior Member MrNeil's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Here
    Posts
    547
    Thanks
    23
    Thanked
    54 times in 35 posts
    • MrNeil's system
      • Motherboard:
      • H370 Aorus
      • CPU:
      • Intel i5 8600k (1st intel ever in all my 16 years with AMD)
      • Memory:
      • 16gig G.Skill Trident Z 3200Mhz
      • Storage:
      • x2 Kingston 240GB HyperX SSDWD + 480gig evo 500GB Caviar Blue Hard
      • Graphics card(s):
      • Aorus RX580 8gig
      • PSU:
      • 850W EVGA SuperNOVA G2,
      • Case:
      • NZXT H440 STEEL Mid Tower
      • Operating System:
      • Window 10 64bit
      • Monitor(s):
      • AOC G2770PF 144Hz
      • Internet:
      • TalkyTalk 76mb

    Thumbs up Windows 10 upgrade ! I love it :)

    I upgraded to windows 10 yesterday and i must say i am really enjoying it ,but i did have problems !!

    Problem one was i could not update via the GXW windows 10 upgrade thingy so i just installed through a flash drive .Installation was smooth and was able to choose the settings i wanted which was mostly no !

    Problem two was just finding my way a little and uninstall some apps . This was easier than what i read online about all this

    Problem three was all my steam game that were loaded onto a second HDD was gone !! Solution was sorted after what was a very simply thing to do within the steam settings .

    Problem four was no music or no sound in gameplay ! This was a bit tricky becuse for some reason the downloads i installed from the VIA site didnt work ??? Well thanks to iObit Driver booster it installed the right one and all works

    Everything works ,all games work from all HHD's and im now getting the 60fps in GTA5 and Arma 3 is running even smoother than before !
    I'm going to toy around some more over the next couple of weeks and think about doing a clean install but then i may have different problems ?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    North Wales
    Posts
    1,724
    Thanks
    159
    Thanked
    248 times in 183 posts
    • virtuo's system
      • Motherboard:
      • Asus GRYPHON Z87
      • CPU:
      • i7 4790K @4.8Ghz Corsair H100i GTX
      • Memory:
      • 32Gb G.Skill TridentX 2400 @ CAS9
      • Storage:
      • Samsung 840 EVO 120Gb + Many, many HDs
      • Graphics card(s):
      • EVGA 980Ti FTW
      • PSU:
      • EVGA Supernova G2 750W
      • Case:
      • be quiet! Dark Base Pro 900 (Orange)
      • Operating System:
      • Win10, Fedora
      • Monitor(s):
      • 2x Dell U2515H 1440p DELL U3415W Ultrawide for Work
      • Internet:
      • PlusNet Unlimited 80Mb

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    The motherboard utilities/drivers from ASUS were my main gripe as well - ended up having to clean install Windows to resolve the issue.

    My mum's laptop (HP touch screen something or other) went from 8.1 to 10 and happily broke the LAN and Wifi drivers, downloaded them direct from Atheros but no joy. Tried the HP website but they only offer driver downloads through Windows Update for that model... Full factory reset to 8/8.1 and upgraded to 10 and got the network adapters working again.


    So yes, once you disable all the privacy snooping (using the setup options and extra tools), got through driver Hell, removed some of the bloat (Candy Crush etc.) and fixed the DPI scaling (not sure if that's still an issue on more recent builds). Win 10 is very good.

  3. #3
    HEXUS.timelord. Zak33's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    I'm a Jessie
    Posts
    34,912
    Thanks
    2,950
    Thanked
    2,959 times in 1,829 posts
    • Zak33's system
      • Storage:
      • Kingston HyperX SSD, Hitachi 1Tb
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 1060
      • PSU:
      • Coolermaster 800w
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT01
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • Zen FTC uber speedy

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    Quote Originally Posted by MrNeil View Post
    Problem four was no music or no sound in gameplay ! This was a bit tricky becuse for some reason the downloads i installed from the VIA site didnt work ??? Well thanks to iObit Driver booster it installed the right one and all works
    that the one to watch out for coming back to bite you upon the posterior.....!

    fingers crossed bud

    becaus most of my Win10 experience is good.. except Sound

    Quote Originally Posted by Advice Trinity by Knoxville
    "The second you aren't paying attention to the tool you're using, it will take your fingers from you. It does not know sympathy." |
    "If you don't gaffer it, it will gaffer you" | "Belt and braces"

  4. #4
    Senior Member Jonj1611's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3,898
    Thanks
    1,022
    Thanked
    464 times in 385 posts
    • Jonj1611's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Gaming 5 X370
      • CPU:
      • Ryzen 7 1700X
      • Memory:
      • 16GB DDR4 3000Mhz
      • Storage:
      • 500GB Samsung 970 EVO, 1 x 1TB, 1 x 2TB
      • Graphics card(s):
      • 8GB EVGA GTX1080 FTW2
      • PSU:
      • EVGA 750W SuperNova G2
      • Case:
      • Coolermaster H500
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64-Bit
      • Monitor(s):
      • MSI 34" Optix MAG341CQ
      • Internet:
      • Virgin Fibre

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    I have indeed had the odd sound problem in Win 10, sound card disappeared in Control Panel but showed in Device Manager ??? So yes sound issues are a bit odd, other than that its been pretty solid.
    Jon

  5. #5
    HEXUS.timelord. Zak33's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    I'm a Jessie
    Posts
    34,912
    Thanks
    2,950
    Thanked
    2,959 times in 1,829 posts
    • Zak33's system
      • Storage:
      • Kingston HyperX SSD, Hitachi 1Tb
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 1060
      • PSU:
      • Coolermaster 800w
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT01
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • Zen FTC uber speedy

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    Quote Originally Posted by Jonj1611 View Post
    I have indeed had the odd sound problem in Win 10, sound card disappeared in Control Panel but showed in Device Manager ??? So yes sound issues are a bit odd, other than that its been pretty solid.
    other than that?

    it's SOUND man... it's second most important to the screen working

    Quote Originally Posted by Advice Trinity by Knoxville
    "The second you aren't paying attention to the tool you're using, it will take your fingers from you. It does not know sympathy." |
    "If you don't gaffer it, it will gaffer you" | "Belt and braces"

  6. #6
    Senior Member Jonj1611's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3,898
    Thanks
    1,022
    Thanked
    464 times in 385 posts
    • Jonj1611's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Gaming 5 X370
      • CPU:
      • Ryzen 7 1700X
      • Memory:
      • 16GB DDR4 3000Mhz
      • Storage:
      • 500GB Samsung 970 EVO, 1 x 1TB, 1 x 2TB
      • Graphics card(s):
      • 8GB EVGA GTX1080 FTW2
      • PSU:
      • EVGA 750W SuperNova G2
      • Case:
      • Coolermaster H500
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64-Bit
      • Monitor(s):
      • MSI 34" Optix MAG341CQ
      • Internet:
      • Virgin Fibre

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    Yes but I had sound problems in Win 7 & 8 so its a bit swings and roundabouts for me
    Jon

  7. #7
    Anthropomorphic Personification shaithis's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    The Last Aerie
    Posts
    10,857
    Thanks
    645
    Thanked
    872 times in 736 posts
    • shaithis's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77 WS
      • CPU:
      • i7 3770k @ 4.5GHz
      • Memory:
      • 32GB HyperX 1866
      • Storage:
      • Lots!
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Fury X
      • PSU:
      • Corsair HX850
      • Case:
      • Corsair 600T (White)
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2 x Dell 3007
      • Internet:
      • Zen 80Mb Fibre

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    I had my first big gripe with Windows 10 last week (XINPUT driver in the latest cumulative update)....other than that, it's been a rock....even Realtek audio

    Pretty much every issue I have seen or heard about so far, are driver related........unsurprisingly....although there does seem to be fewer of them this time around.
    Main PC: Asus Rampage IV Extreme / 3960X@4.5GHz / Antec H1200 Pro / 32GB DDR3-1866 Quad Channel / Sapphire Fury X / Areca 1680 / 850W EVGA SuperNOVA Gold 2 / Corsair 600T / 2x Dell 3007 / 4 x 250GB SSD + 2 x 80GB SSD / 4 x 1TB HDD (RAID 10) / Windows 10 Pro, Yosemite & Ubuntu
    HTPC: AsRock Z77 Pro 4 / 3770K@4.2GHz / 24GB / GTX 1080 / SST-LC20 / Antec TP-550 / Hisense 65k5510 4K TV / HTC Vive / 2 x 240GB SSD + 12TB HDD Space / Race Seat / Logitech G29 / Win 10 Pro
    HTPC2: Asus AM1I-A / 5150 / 4GB / Corsair Force 3 240GB / Silverstone SST-ML05B + ST30SF / Samsung UE60H6200 TV / Windows 10 Pro
    Spare/Loaner: Gigabyte EX58-UD5 / i950 / 12GB / HD7870 / Corsair 300R / Silverpower 700W modular
    NAS 1: HP N40L / 12GB ECC RAM / 2 x 3TB Arrays || NAS 2: Dell PowerEdge T110 II / 24GB ECC RAM / 2 x 3TB Hybrid arrays || Network:Buffalo WZR-1166DHP w/DD-WRT + HP ProCurve 1800-24G
    Laptop: Dell Precision 5510 Printer: HP CP1515n || Phone: Huawei P30 || Other: Samsung Galaxy Tab 4 Pro 10.1 CM14 / Playstation 4 + G29 + 2TB Hybrid drive

  8. #8
    Senior Member spacein_vader's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Darkest Northamptonshire
    Posts
    1,582
    Thanks
    87
    Thanked
    450 times in 278 posts
    • spacein_vader's system
      • Motherboard:
      • Asus B85M-G
      • CPU:
      • i5 4460 3.2GHz
      • Memory:
      • 4x4GB Crucial DDR3 1600
      • Storage:
      • 256GB Crucial MX100, 500GB Crucial MX100, 1TB Crucial MX200
      • Graphics card(s):
      • Asus RX 480 Dual OC 4GB
      • PSU:
      • Corsair HX 520W modular
      • Case:
      • Fractal Design Meshify C
      • Operating System:
      • Pop!_OS 19:10 / Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • BenQ GW2765, Dell Ultrasharp U2412
      • Internet:
      • Zen Internet

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    Quote Originally Posted by Zak33 View Post
    other than that?

    it's SOUND man... it's second most important to the screen working
    I'd put screen, keyboard, mouse & networking before sound to be honest.

  9. #9
    Moosekateer CAT-THE-FIFTH's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Not here
    Posts
    29,503
    Thanks
    3,318
    Thanked
    4,629 times in 3,573 posts
    • CAT-THE-FIFTH's system
      • Motherboard:
      • Less E-PEEN
      • CPU:
      • Massive E-PEEN
      • Memory:
      • RGB E-PEEN
      • Storage:
      • Not in any order
      • Graphics card(s):
      • EVEN BIGGER E-PEEN
      • PSU:
      • OVERSIZED
      • Case:
      • UNDERSIZED
      • Operating System:
      • DOS 6.22
      • Monitor(s):
      • NOT USUALLY ON....WHEN I POST
      • Internet:
      • FUNCTIONAL

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    Quote Originally Posted by Jonj1611 View Post
    I have indeed had the odd sound problem in Win 10, sound card disappeared in Control Panel but showed in Device Manager ??? So yes sound issues are a bit odd, other than that its been pretty solid.
    Had the same issue with sound appearing and dissapearing.


    Those despicable Elk,stealing the pond weed!

  10. #10
    Senior Member Jonj1611's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3,898
    Thanks
    1,022
    Thanked
    464 times in 385 posts
    • Jonj1611's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Gaming 5 X370
      • CPU:
      • Ryzen 7 1700X
      • Memory:
      • 16GB DDR4 3000Mhz
      • Storage:
      • 500GB Samsung 970 EVO, 1 x 1TB, 1 x 2TB
      • Graphics card(s):
      • 8GB EVGA GTX1080 FTW2
      • PSU:
      • EVGA 750W SuperNova G2
      • Case:
      • Coolermaster H500
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64-Bit
      • Monitor(s):
      • MSI 34" Optix MAG341CQ
      • Internet:
      • Virgin Fibre

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    I couldn't nail it down to anything in particular, sound card disappeared and the HDMI on the graphics card became the default, a couple of reboots later sound returned like nothing happened!
    Jon

  11. #11
    Admin (Ret'd)
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    18,481
    Thanks
    1,016
    Thanked
    3,208 times in 2,281 posts

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    Quote Originally Posted by Jonj1611 View Post
    Yes but I had sound problems in Win 7 & 8 so its a bit swings and roundabouts for me
    The more things change, the more they stay the same. I had sound card problems with the original Soundblaster and SB16, and AdLib Gold, back in the days of text-based DOS, and in Win3.x. They persisted in one form or another, though to a lesser extent, in WinXP, W95, W98 etc.

    Ironically, I think Win7 is about the one Windows iteration that hasn't given me sound problems ... other than once or twice when trying to get very old games running caused some head scratching and the odd uttered expletive.

  12. #12
    Senior Member spacein_vader's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Darkest Northamptonshire
    Posts
    1,582
    Thanks
    87
    Thanked
    450 times in 278 posts
    • spacein_vader's system
      • Motherboard:
      • Asus B85M-G
      • CPU:
      • i5 4460 3.2GHz
      • Memory:
      • 4x4GB Crucial DDR3 1600
      • Storage:
      • 256GB Crucial MX100, 500GB Crucial MX100, 1TB Crucial MX200
      • Graphics card(s):
      • Asus RX 480 Dual OC 4GB
      • PSU:
      • Corsair HX 520W modular
      • Case:
      • Fractal Design Meshify C
      • Operating System:
      • Pop!_OS 19:10 / Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • BenQ GW2765, Dell Ultrasharp U2412
      • Internet:
      • Zen Internet

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    The more things change, the more they stay the same. I had sound card problems with the original Soundblaster and SB16, and AdLib Gold, back in the days of text-based DOS, and in Win3.x. They persisted in one form or another, though to a lesser extent, in WinXP, W95, W98 etc.

    Ironically, I think Win7 is about the one Windows iteration that hasn't given me sound problems ... other than once or twice when trying to get very old games running caused some head scratching and the odd uttered expletive.
    True. Vista got a lot of flack for rewriting the audio stack but really the ire should have been directed at Creative. Amazing how cheap motherboard audio worked fine but Creative products could only be fixed by buying a newer model.

    I seem to recall someone tricking Creatives new drivers to work on the old hardware & having lawyers waved at him.

  13. #13
    Senior Member Jonj1611's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3,898
    Thanks
    1,022
    Thanked
    464 times in 385 posts
    • Jonj1611's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Gaming 5 X370
      • CPU:
      • Ryzen 7 1700X
      • Memory:
      • 16GB DDR4 3000Mhz
      • Storage:
      • 500GB Samsung 970 EVO, 1 x 1TB, 1 x 2TB
      • Graphics card(s):
      • 8GB EVGA GTX1080 FTW2
      • PSU:
      • EVGA 750W SuperNova G2
      • Case:
      • Coolermaster H500
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64-Bit
      • Monitor(s):
      • MSI 34" Optix MAG341CQ
      • Internet:
      • Virgin Fibre

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    Ah yes I remember DOS well, fiddling around far too many jumpers on the soundcard, especially when the sound card also controlled the CD-ROM drive. Still remember what I put in the autoexec.bat file :-

    SET BLASTER=A220 I5 D1 T3
    Jon

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    UK
    Posts
    409
    Thanks
    17
    Thanked
    29 times in 25 posts
    • Jace007's system
      • CPU:
      • Intel i7 7700k
      • Memory:
      • 16GB
      • Storage:
      • 500GB SSD
      • Graphics card(s):
      • nVidia 1080
      • PSU:
      • EVGA 750w
      • Operating System:
      • WinLOW

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    I've upgraded to Win10, did a in place upgrade, Having alot of sound issues, Uninstalled the Drivers & installed the latest ones from the RealTek website, still same issue. In Control panel its showing HDMI with a red cross, I guess this is to do with the Graphic card. tried to install the old ones and the PC hangs. Jonj1611 - ahh yes the CreativeLabs AWE 64 GOLD One of the best sound cards ever. Overall I dislike the win10 Graphic styling and the annoying Fonts. Also when playing Battlefield you ALT+TAB out of the game and the Browser changes it's dam size when you dont want it too, happens with Edge & Chrome. All the Icons are meh.

  15. #15
    Registered+
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    20
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    So would you say updating from windows7 to windows10 is worth?

  16. #16
    Senior Member MrNeil's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Here
    Posts
    547
    Thanks
    23
    Thanked
    54 times in 35 posts
    • MrNeil's system
      • Motherboard:
      • H370 Aorus
      • CPU:
      • Intel i5 8600k (1st intel ever in all my 16 years with AMD)
      • Memory:
      • 16gig G.Skill Trident Z 3200Mhz
      • Storage:
      • x2 Kingston 240GB HyperX SSDWD + 480gig evo 500GB Caviar Blue Hard
      • Graphics card(s):
      • Aorus RX580 8gig
      • PSU:
      • 850W EVGA SuperNOVA G2,
      • Case:
      • NZXT H440 STEEL Mid Tower
      • Operating System:
      • Window 10 64bit
      • Monitor(s):
      • AOC G2770PF 144Hz
      • Internet:
      • TalkyTalk 76mb

    Re: Windows 10 upgrade ! I love it :)

    I still like it
    Im now thinking about re-installing a fresh Windows 10 but at the moment everything is still okay !
    I am going to toy around more not only because i really need to but because it seem to be crying out "tinker with me " . Maybe it's Cortana
    Honestly i have not had one problem now since ironing out the problems i stated earlier on . Maybe the real test is when i do a fresh install ?

    I say go for it if you haven't got much to loose with loosing data and programs .

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •