Results 1 to 9 of 9

Thread: Intel EtherExpress Pro/100 Server Adapter driver....

  1. #1
    '~'+'~' Enverex's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    West Midlands
    Posts
    901
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Enverex's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte H77n-WiFi
      • CPU:
      • Intel i5-3570K with Scythe Shuriken
      • Memory:
      • 16GB Crucial Ballistix Tactical 1600Mhz
      • Storage:
      • Samsung 840 500GB SSD
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 670 2GB OC Power Edition
      • PSU:
      • EVGA SuperNOVA 550W G2
      • Case:
      • Silverstone Sugo SG11
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Monitor(s):
      • LG 42LW550T 42" TV
      • Internet:
      • BT Infinity

    Thumbs down Intel EtherExpress Pro/100 Server Adapter driver....

    I have been looking everywhere for a driver for this card, and none of them work. Firstly I have tried the ones on the Intel site and Windows doesn't automatically install them as it doesn't seem to realise they are for that card, and when I force install I just get "The device cannot start (code 10)".

    Any ideas?

    NS

  2. #2
    Oh no!I've re-dorkalated! Jiff Lemon's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny MK
    Posts
    2,504
    Thanks
    80
    Thanked
    44 times in 41 posts
    The ones on the Intel Site work perfectly for me. You sure you're getting the right ones?

    What OS you trying them with? What Mobo?

    Might be worth checking your downloading the right adapter Driver? Try here to identify the adapter.
    Last edited by Jiff Lemon; 20-11-2003 at 10:20 AM.

  3. #3
    Account closed at user request
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Elephant watch camp
    Posts
    2,150
    Thanks
    56
    Thanked
    115 times in 103 posts
    • wasabi's system
      • Motherboard:
      • MSI B85M-G43
      • CPU:
      • i3-4130
      • Memory:
      • 8 gig DDR3 Crucial Rendition 1333 - cheap!
      • Storage:
      • 128 gig Agility 3, 240GB Corsair Force 3
      • Graphics card(s):
      • Zotac GTX 750Ti
      • PSU:
      • Silver Power SP-S460FL
      • Case:
      • Lian Li T60 testbanch
      • Operating System:
      • Win7 64bit
      • Monitor(s):
      • First F301GD Live
      • Internet:
      • Virgin cable 100 meg
    There are a lot of different cards with different chipsets in that series - I'd pull the card out, get an exact model number off the card, then check that on intel's site.

  4. #4
    '~'+'~' Enverex's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    West Midlands
    Posts
    901
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Enverex's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte H77n-WiFi
      • CPU:
      • Intel i5-3570K with Scythe Shuriken
      • Memory:
      • 16GB Crucial Ballistix Tactical 1600Mhz
      • Storage:
      • Samsung 840 500GB SSD
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 670 2GB OC Power Edition
      • PSU:
      • EVGA SuperNOVA 550W G2
      • Case:
      • Silverstone Sugo SG11
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Monitor(s):
      • LG 42LW550T 42" TV
      • Internet:
      • BT Infinity
    I was going by the description on the box, which says exactly "Intel EtherExpress Pro/100 Server Adapter". Though it may be worth using that identifier to find out exactly what it is.

    The OS is XP Pro and the motherboard is the Epox 8k9a2+.

    I'll try the ID program when I get home, see if it says anything different.

    Cheers,
    NS

  5. #5
    '~'+'~' Enverex's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    West Midlands
    Posts
    901
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Enverex's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte H77n-WiFi
      • CPU:
      • Intel i5-3570K with Scythe Shuriken
      • Memory:
      • 16GB Crucial Ballistix Tactical 1600Mhz
      • Storage:
      • Samsung 840 500GB SSD
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 670 2GB OC Power Edition
      • PSU:
      • EVGA SuperNOVA 550W G2
      • Case:
      • Silverstone Sugo SG11
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Monitor(s):
      • LG 42LW550T 42" TV
      • Internet:
      • BT Infinity
    Originally posted by robertirwin
    There are a lot of different cards with different chipsets in that series - I'd pull the card out, get an exact model number off the card, then check that on intel's site.
    I can't find an actual model number on the card itself, just the processor number on it.

    Are the Intel Pro/100 Server series with their own processors any good?

    NS

  6. #6
    Oh no!I've re-dorkalated! Jiff Lemon's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny MK
    Posts
    2,504
    Thanks
    80
    Thanked
    44 times in 41 posts
    There's not a barcode on the back?

  7. #7
    '~'+'~' Enverex's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    West Midlands
    Posts
    901
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Enverex's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte H77n-WiFi
      • CPU:
      • Intel i5-3570K with Scythe Shuriken
      • Memory:
      • 16GB Crucial Ballistix Tactical 1600Mhz
      • Storage:
      • Samsung 840 500GB SSD
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 670 2GB OC Power Edition
      • PSU:
      • EVGA SuperNOVA 550W G2
      • Case:
      • Silverstone Sugo SG11
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Monitor(s):
      • LG 42LW550T 42" TV
      • Internet:
      • BT Infinity
    Yeah, I found it. There is a Windows 2000 driver, but apparently it doesnt work on WindowsXP (not even with the 2000 driver). Time for the Bin then

    NS

  8. #8
    Oh no!I've re-dorkalated! Jiff Lemon's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny MK
    Posts
    2,504
    Thanks
    80
    Thanked
    44 times in 41 posts
    Ah.... I presume it's the PRO/100 Intelligent Server Adapter jobbie?

    Bin? For sale forum you mean?
    Last edited by Jiff Lemon; 20-11-2003 at 03:23 PM.

  9. #9
    '~'+'~' Enverex's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    West Midlands
    Posts
    901
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Enverex's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte H77n-WiFi
      • CPU:
      • Intel i5-3570K with Scythe Shuriken
      • Memory:
      • 16GB Crucial Ballistix Tactical 1600Mhz
      • Storage:
      • Samsung 840 500GB SSD
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 670 2GB OC Power Edition
      • PSU:
      • EVGA SuperNOVA 550W G2
      • Case:
      • Silverstone Sugo SG11
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Monitor(s):
      • LG 42LW550T 42" TV
      • Internet:
      • BT Infinity
    Yeah, that.

    I suppose I could put it in my server (Running Linux) and use the SIS card in there for something else.

    Have a look at the "NIC for under £12" thread if you can, I MAY have something I can pick up and use instead, unless they have crap old versions too....

    NS

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •