Results 1 to 3 of 3

Thread: 8x AGP

  1. #1
    Going Retro!!! Ferral's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    North East
    Posts
    7,634
    Thanks
    474
    Thanked
    1,198 times in 766 posts
    • Ferral's system
      • Motherboard:
      • ASUS Z97-P
      • CPU:
      • Intel i7 4790K Haswell
      • Memory:
      • 8Gb Corsair XMS3 DDR3 1600 Mhz
      • Storage:
      • 120Gb Kingston SSD & 1.5 Tb Western Digital
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Radeon R9 380 Nitro 4Gb
      • PSU:
      • Antec Truepower 750 Watt Modular
      • Case:
      • Zalman HD501 HTPC case
      • Operating System:
      • Windows 10 64 bit
      • Monitor(s):
      • 21" ASUS 1080P Widescreen LCD
      • Internet:
      • 20MB Sky Fibre

    Angry 8x AGP

    Anyone else come across this :

    If I have 8x AGP enabled in the Smartgart part of the ATI drivers as soon as I try running any games at all the system just hangs.

    Spec :

    AMD Athlon XP 2500+ Barton (333 FSB)
    512 Crucial Ram (333 Mhz)
    Connect3D Radeon 9600 Pro (Catalyst Build 3.10)
    Soltek 75FRV Motherboard - Purple Ray (Fully supports 8x AGP & latest Bios)
    450 Watt PSU

    Its been ongoing and I just cant work out why its doing it. I have tried adjusting the voltage to the AGP from 1.5 (Standard) upto 1.7 and tried allsorts with the memory timings and voltage but it just keeps doing it for some unknown reason, it should be working fine. So I have to knock it down to 4x to get system stability with the games.

    I have read that sometimes it can be compatibility with the card and memory, but looking at what I have got should be working fine.

    Any ideas at all ?

  2. #2
    Triple Ox
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    484
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Just use 4x then Doubt you'll even notice the difference.....

  3. #3
    You're god damn right Barry's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,484
    Thanks
    70
    Thanked
    75 times in 59 posts
    • Barry's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z270M-D3H
      • CPU:
      • Intel i7 7700
      • Memory:
      • 16GB (2x8GB) Avexir 2400
      • Storage:
      • Samsung 860 256GB SSD, Sandisk Ultra 3D 500GB, LG BR Writer
      • Graphics card(s):
      • Evga GeForce GTX Titan X 12GB
      • PSU:
      • Corsair RM750I
      • Case:
      • Fractal Design Focus G
      • Operating System:
      • Windows 10 Professional
      • Monitor(s):
      • 28" Acer UHD 4K2K
      • Internet:
      • Sky Fibre
    8x has been buggy on a few boards for ages as Ethos said just force 4x or bump the VAGP votage up to 1.7/1.8 to fix the problem
    Someone left a note on a piece of cake in the fridge that said, "Do not eat!". I ate the cake and left a note saying, "Yuck, who the hell eats paper ?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •