Results 1 to 5 of 5

Thread: Help with a P5W DH Deluxe please.

  1. #1
    780 nanometres redlight's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    East Herts
    Posts
    859
    Thanks
    7
    Thanked
    26 times in 19 posts
    • redlight's system
      • Motherboard:
      • Abit QuadGT
      • CPU:
      • Core 2 Quad 6600@3.1
      • Memory:
      • 4GB Geil PC6400
      • Storage:
      • 2x250GB Samsung 400GB Seagate
      • Graphics card(s):
      • Leadtek 8800GTS 640MB
      • PSU:
      • Tagan 580w
      • Case:
      • Gigabyte Aurora
      • Monitor(s):
      • Fujitsu Siemens 22" + 42" plasma
      • Internet:
      • 2MB Tiscali

    Help with a P5W DH Deluxe please.

    Here we go,I have been repairing PCs for donkeys years so I dont usually get stuck any more but this time I am defeated. I bought a P5W DH Deluxe very very cheap as the person who bought it could not get it to run so I thought I would give it a go. Put it together with parts that I know are working(one stick of ram,X600 and a Hyper 580W) so they are definately not the problem. First attempt I used C2D board light lit up nothing. So did the usual clear cmos,still nothing,l took the battery out still nothing. So followed Clunks way removing the cpu and booting for about a minute. Stuck a working Celeron in it and it started but will not post. Gives out one long beep then two short. Took the stick of ram out(of A1) still the same,then tried the stick in A2 no beeps,B1 beeps again,B2 no beeps. The memory is Geil PC6400 rated at 2.1v so not sure if that may be the problem. Just incase it was being funny about the PSU I swapped it for a Tagan 580W and got exactly the same results. Googling gives no definitive answer to the beeps some say memory and some say video. I will swap the X600 for a pci card in the morning but I dont think its the problem. I get the feeling its the ram but its the only part I dont have different to swap out. So before I go and get a bog standard stick to try I was wondering if anyone has had a similar problem with this board. Sorry about the length of post.

  2. #2
    Anthropomorphic Personification shaithis's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    The Last Aerie
    Posts
    10,838
    Thanks
    645
    Thanked
    871 times in 735 posts
    • shaithis's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77 WS
      • CPU:
      • i7 3770k @ 4.5GHz
      • Memory:
      • 32GB HyperX 1866
      • Storage:
      • Lots!
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Fury X
      • PSU:
      • Corsair HX850
      • Case:
      • Corsair 600T (White)
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2 x Dell 3007
      • Internet:
      • Zen 80Mb Fibre
    Whats the board revision? Any idea what BIOS version is installed?
    Main PC: Asus Rampage IV Extreme / 3960X@4.5GHz / Antec H1200 Pro / 32GB DDR3-1866 Quad Channel / Sapphire Fury X / Areca 1680 / 850W EVGA SuperNOVA Gold 2 / Corsair 600T / 2x Dell 3007 / 4 x 250GB SSD + 2 x 80GB SSD / 4 x 1TB HDD (RAID 10) / Windows 10 Pro, Yosemite & Ubuntu
    HTPC: AsRock Z77 Pro 4 / 3770K@4.2GHz / 24GB / GTX 1080 / SST-LC20 / Antec TP-550 / Hisense 65k5510 4K TV / HTC Vive / 2 x 240GB SSD + 12TB HDD Space / Race Seat / Logitech G29 / Win 10 Pro
    HTPC2: Asus AM1I-A / 5150 / 4GB / Corsair Force 3 240GB / Silverstone SST-ML05B + ST30SF / Samsung UE60H6200 TV / Windows 10 Pro
    Spare/Loaner: Gigabyte EX58-UD5 / i950 / 12GB / HD7870 / Corsair 300R / Silverpower 700W modular
    NAS 1: HP N40L / 12GB ECC RAM / 2 x 3TB Arrays || NAS 2: Dell PowerEdge T110 II / 24GB ECC RAM / 2 x 3TB Hybrid arrays || Network:Buffalo WZR-1166DHP w/DD-WRT + HP ProCurve 1800-24G
    Laptop: Lenovo Flex 2 / 12GB RAM / 240GB Corsair Force 3 Printer: HP CP1515n || Phone: HTC One U11 || Other: Samsung Galaxy Tab 4 Pro 10.1 CM12.1 / Playstation 4 + G29 + 2TB Hybrid drive

  3. #3
    Jay
    Jay is offline
    Gentlemen.. we're history Jay's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Jita
    Posts
    8,364
    Thanks
    304
    Thanked
    568 times in 409 posts
    • Jay's system
      • Motherboard:
      • ASUS P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Intel Q6600 G0 @ 3.0GHz with Corsair H50
      • Memory:
      • 8GB Corsair XMS Pro DDR2 800MHz 5-5-5-12
      • Storage:
      • 128GB Crucial RealSSD
      • Graphics card(s):
      • Sapphire VaporX HD4890 1GB
      • PSU:
      • 720W Enermax Infinity
      • Case:
      • Fractal Design Define R3 Black Pearl
      • Operating System:
      • Windows 7 Pro
      • Monitor(s):
      • 2 x Samsung 22" 226BW V2 (3360 x 1050)
      • Internet:
      • O2 / Cisco ASA 5505
    1 long 2 short is video card falure. Could be the PCI-e slot, try the other one.

    *edit*

    I am wrong here, I remeber a guy came in with the same error on the same board. We all thought it was a Video error due to the beep code but it was RAM. try low voltage cheap DDR2 ram.

  4. #4
    JagerBomber Mossy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    0.0
    Posts
    2,618
    Thanks
    191
    Thanked
    173 times in 144 posts
    You may need to check the memory voltage is correct as some motherboards are set to 1.8v which is not enough for some performance modules.

    Also some Asus P5W-DH are not loaded witht he revision which supports C2D so a bios update may be needed
    __________________
    Make it idiot proof and someone will make a better idiot.

    Error exists between Keyboard & Chair replace User and press Any Key!

    .... Where's the Any Key???


  5. #5
    780 nanometres redlight's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    East Herts
    Posts
    859
    Thanks
    7
    Thanked
    26 times in 19 posts
    • redlight's system
      • Motherboard:
      • Abit QuadGT
      • CPU:
      • Core 2 Quad 6600@3.1
      • Memory:
      • 4GB Geil PC6400
      • Storage:
      • 2x250GB Samsung 400GB Seagate
      • Graphics card(s):
      • Leadtek 8800GTS 640MB
      • PSU:
      • Tagan 580w
      • Case:
      • Gigabyte Aurora
      • Monitor(s):
      • Fujitsu Siemens 22" + 42" plasma
      • Internet:
      • 2MB Tiscali
    Shaithis it is a rev. 02G

    jay oasis I reckon I just need some bog standard 5300 and it will be okay. Believe or not I cant find anybody around here to borrow any and I had a rig in for repair a couple of days ago that had some. So I think I will ring him and ask if I can borrow it. Nobody has decent rigs round here at all. I will let you know how I get on. I am praying it works as I got as new boxed and complete for £30.

    Thanks Paulm@Scan that is my guess as well.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Asus P5W DH Deluxe & GeForce 8800GTX ??
    By SirusVirus in forum PC Hardware and Components
    Replies: 2
    Last Post: 13-12-2006, 12:57 AM
  2. P5W DH Deluxe and Seasonic S12 500w Issue
    By julian.day17 in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 29
    Last Post: 16-10-2006, 07:20 PM
  3. Does the P5W DH Deluxe say it's running in Dual Channel at POST?
    By dancingmatt in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 18-09-2006, 01:15 PM
  4. Need reasons to NOT buy a P5W DH Deluxe
    By dancingmatt in forum PC Hardware and Components
    Replies: 16
    Last Post: 16-08-2006, 11:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •