Results 1 to 6 of 6

Thread: brand new computer... don't work. suggestions?

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Question brand new computer... don't work. suggestions?

    so, i bought new system, which won't boot up, don't even get through power on tests (sytem got power in - vents and leds started working). i removed all unneneccesary stuff (hdd's, other drives, etc.), took out and connected again all stuff, cause might had bad connection, tried memory with 1 and 2 sticks in different slots, nothing.

    system contains:
    conroe 6400
    sapphire x1900 xt 512 mb
    asus p5wdg2 ws
    ocz 7200 platinum xtc 2x1gb
    OCZ GameXStream 700w
    (plus 2x74gb raptors, cd-rom drive, 2x60gb hdd's, wireless network card)

    so, i have no idea, which part isn't working and i have no way to test it, as i bought all new parts and i don't have friend, who has computer with similar components.

  2. #2
    Senior Member ExceededGoku's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lincolnshire, UK
    Posts
    1,577
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    you have no post is what you mean? (nothing on screen). If so I would be looking at either your ram or motherboard... but make sure the x1900 pcie connector is in correctly
    Core 2 Duo E6600 @ 3.2Ghz (400Mhzx8) 1.52V (set in bios, 1.47v real) | 4GB GeIL PC6400 4-4-4-12 | Gigabyte DQ6 @ 1600Mhz | HD2900XT 1GB | Enermax Infiniti 720W | Silverstone TJ07-B with custom watercooling | BenQ FP241WZ
    3dmark05 - 13140 | 3dmark06 - 6698 | SuperPi 1M - 15s

  3. #3
    lazy student nvening's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    London
    Posts
    4,656
    Thanks
    196
    Thanked
    31 times in 30 posts
    clear the cmos - often new motherboards need it.
    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    yes, screen remains black. if videocard fails, i should be hearing beeps, what means hardware failure.

    cleared CMOS, didn't help.

    my idea was, at first point, motherboard, memory or cpu failure.

  5. #5
    Senior Member ExceededGoku's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lincolnshire, UK
    Posts
    1,577
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    have you got any other ram to test with? This sounds like the ram undervoltage problem tht a lot of other people were having... I think they had to buy cheap ram (like a 256MB module) and install it to boot and then increase the voltage and loosen the timings, I may be wrong however....
    Core 2 Duo E6600 @ 3.2Ghz (400Mhzx8) 1.52V (set in bios, 1.47v real) | 4GB GeIL PC6400 4-4-4-12 | Gigabyte DQ6 @ 1600Mhz | HD2900XT 1GB | Enermax Infiniti 720W | Silverstone TJ07-B with custom watercooling | BenQ FP241WZ
    3dmark05 - 13140 | 3dmark06 - 6698 | SuperPi 1M - 15s

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    sadly no, i like that idea, this is a littlbe bit higher default voltage ram (2.1v), than usually.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Computer Shutting off for no reason
    By scratched in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 10
    Last Post: 15-03-2006, 04:18 PM
  2. Quantum Computer works best switched off !!!
    By Pazza in forum PC Hardware and Components
    Replies: 18
    Last Post: 28-02-2006, 08:18 PM
  3. BlueTooth at work
    By [GSV]Trig in forum Networking and Broadband
    Replies: 7
    Last Post: 14-12-2005, 11:51 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 07-12-2004, 10:44 AM
  5. Computer wont even turn monitor on.
    By catattack in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 7
    Last Post: 29-11-2004, 06:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •