Results 1 to 6 of 6

Thread: HyperThreading Confusion??

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Manchester
    Posts
    325
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Question HyperThreading Confusion??

    I have a P4 2.8 533bus. I havent seen anywhere in BIOS that its HT capable. To be Honest I wouldnt know what I was looking for anyway lol.However, On the 3Dmark03 test, under the CPU details it says:

    HyperThreading: Avaliable - Disabled.

    Now does this Mean I have HT?? or is it just a **** up?
    And also, in TMPGENc, under the mpeg tools, it allows me to select options that would only be avalible with a HT processor...

    I ave pics to show the 3Dmark and TMP descriptions...

    Some help?
    Signatures are stupid

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    371
    Thanks
    5
    Thanked
    0 times in 0 posts
    The only 533fsb Ht is available on is the 3.06 as far as I know. However all 800fsb P4’s support HT.

  3. #3
    '~'+'~' Enverex's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    West Midlands
    Posts
    902
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Enverex's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte H77n-WiFi
      • CPU:
      • Intel i5-3570K with Scythe Shuriken
      • Memory:
      • 16GB Crucial Ballistix Tactical 1600Mhz
      • Storage:
      • Samsung 840 500GB SSD
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 670 2GB OC Power Edition
      • PSU:
      • EVGA SuperNOVA 550W G2
      • Case:
      • Silverstone Sugo SG11
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Monitor(s):
      • LG 42LW550T 42" TV
      • Internet:
      • BT Infinity
    It probably means that your BIOS supports it, but it is disabled as your processor doesn't (BIOS doesn't always say anything about it anyway).

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Ontario. Canada
    Posts
    228
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Didn't some of the 533 P4's come with hyperthreading, but it was disabled by intel? Could that be what 3dmark is detecting? Or am I just losing my mind....again.....

    No-Name - The Name That You Can Trust

  5. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    wibble
    Posts
    87
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Originally posted by Spritzup
    Didn't some of the 533 P4's come with hyperthreading, but it was disabled by intel? Could that be what 3dmark is detecting? Or am I just losing my mind....again.....
    If memory serves me, all B's had HT, but hardware disabled.

    I think a few 2.8's were released with HT enabled, just before the C's came out, but these were only a small amount.

    It sounds like its checking your Mobo/BIOS and can detect that HT is supported, but not being used.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Manchester
    Posts
    325
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    COuld anyone tell me what to check for in bios? So I can sort it out?


    ps. thanks for u reply's!
    Signatures are stupid

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •