Results 1 to 5 of 5

Thread: Disappearing wifi modules

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Kent
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Disappearing wifi modules

    Hi all, my first post

    I have two SN41G2's both with the PN11 wifi modules which worked great for 6weeks or so.

    On both systems the PN11's keep disappearing, i.e not recognised at all under system properties hardware. A reboot does not bring them back but they are back again if the power is pulled.

    I have exchanged them both for new ones and the problem has started again.

    From this post http://forums.hexus.net/showthread.php?t=30623 i see that maybe the power is always on to the motherboard / usb and i might be able to change a setting in the bios to prevent this. Hopefully if the power to the usb is cut on shutdown this will prevent the PN11's from disapearing but i cant see how to do this in the bios.

    Anybody heard of this before and any ideas

    Thanks

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    124
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    makes me wonder if they are set to switch off to save power, check in the hardware devices....

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Kent
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Quote Originally Posted by DomA
    makes me wonder if they are set to switch off to save power, check in the hardware devices....
    Doma - yes it was and the box to allow the computer to turn back on on wake up was greyed out! Seems to have worked - thanks a lot

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Kent
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    changing the power off features has not helped and from what i can tell people have been getting the same problems with pn11 and similar problems with the usb card readers plugged into the motherboard - must be a board problem

  5. #5
    HEXUS webmaster Steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bristol
    Posts
    14,268
    Thanks
    286
    Thanked
    828 times in 468 posts
    • Steve's system
      • CPU:
      • Intel i3-350M 2.27GHz
      • Memory:
      • 8GiB Crucial DDR3
      • Storage:
      • 320GB HDD
      • Graphics card(s):
      • Intel HD3000
      • Operating System:
      • Ubuntu 11.10
    Probably a power supply issue in that the resettable fuses are tripping, hence why power needs cutting to get them to work again.

    I have a similar issue with my mouse/keyboard sometimes, although it is on first startup that they trip out (not running a shuttle though.)

    It may be the design of the motherboard causing this.
    PHP Code:
    $s = new signature();
    $s->sarcasm()->intellect()->font('Courier New')->display(); 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Wifi
    By DR in forum Networking and Broadband
    Replies: 10
    Last Post: 06-12-2004, 11:53 PM
  2. WIFI for PDA
    By Flibb in forum Smartphones and Tablets
    Replies: 2
    Last Post: 14-11-2004, 08:47 PM
  3. Palm Tungsten T + WiFi ?
    By garath in forum PC Hardware and Components
    Replies: 1
    Last Post: 22-07-2004, 02:15 AM
  4. ASUS A7N8X-E Deluxe WiFi
    By DR in forum HEXUS Reviews
    Replies: 0
    Last Post: 28-06-2004, 04:47 PM
  5. How to make a wifi reach for miles for a tenner
    By prehensile in forum Networking and Broadband
    Replies: 26
    Last Post: 07-06-2004, 10:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •