Results 1 to 5 of 5

Thread: Card Reader and system boot

  1. #1
    Boooooom Barakka's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    ...fixing it in post
    Posts
    1,360
    Thanks
    61
    Thanked
    127 times in 104 posts

    Card Reader and system boot

    I got a Card reader a few days ago... 3.5" floppy slot mount, reads MS, CF, SM, SD, MMC one of those 6-in-1 card reader thingies....

    It runs from a USB cable in the back (1.1 & 2.0 compliant) and has an adapter to convert the USB to a pin-out.

    The problem is my system won't boot with it plugged in unless there is a card in one of the slots. It stalls at the "Initialise Floppy" stage, but if you then pull the USB lead out it continues to boot.

    Anyone seen this before, know a solution etc.>?

  2. #2
    Sublime HEXUS.net
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    The Void.. Floating
    Posts
    11,819
    Thanks
    213
    Thanked
    233 times in 160 posts
    • Stoo's system
      • Motherboard:
      • Mac Pro
      • CPU:
      • 2*Xeon 5450 @ 2.8GHz, 12MB Cache
      • Memory:
      • 32GB 1600MHz FBDIMM
      • Storage:
      • ~ 2.5TB + 4TB external array
      • Graphics card(s):
      • ATI Radeon HD 4870
      • Case:
      • Mac Pro
      • Operating System:
      • OS X 10.7
      • Monitor(s):
      • 24" Samsung 244T Black
      • Internet:
      • Zen Max Pro
    Have you tried disabling the floppy drive seek in the bios?
    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

  3. #3
    Boooooom Barakka's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    ...fixing it in post
    Posts
    1,360
    Thanks
    61
    Thanked
    127 times in 104 posts
    Yeah, even tried disabling the floppy drive altogether... with floppy seek enabled it stops just after doing the seek on the floppy drive ?!?!

  4. #4
    TiG
    TiG is offline
    Walk a mile in other peoples shoes...
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Questioning it all
    Posts
    6,213
    Thanks
    45
    Thanked
    48 times in 43 posts
    Have you checked the boot order?, you aren't trying to boot from a usb media at all are you?.

    What version of the 6-1 reader is it, it would help to know this to see if there is any commonly known problems on it.

    Thanks
    TiG
    -- Hexus Meets Rock! --

  5. #5
    Boooooom Barakka's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    ...fixing it in post
    Posts
    1,360
    Thanks
    61
    Thanked
    127 times in 104 posts
    Yeah I changed the boot order to
    • 1: HDD
      2: Disabled
      3: Disabled
      Attempt to Boot From Other Devices: No

    It is very strange, and has really confused me. It's like it's trying to boot from it, as if there's a card in a slot it boots fine, but I can't even leave a card in else the door on the PC won't shut

    For Background:
    The Device is a Scan 6-in-1 reader, which is actually a G-Atlantic device: http://www.g-alantic.com.tw/p-card.htm
    The PC is a P4 2.4 running on an MSI 845E Max2 board, with 1024 MB of 2100 RAM.

    Confused and Confuddled, might give Scans Tech Support dept. a ring

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •