Results 1 to 10 of 10

Thread: optical drives dissapeared

  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    optical drives dissapeared

    wtf?

    i installed a ati tv-tuner card and it screwed up my optical drives!
    windows is not recognizing either the dvdrom nor the dvdrw!
    its acting as if theyre not even there!

    please help! any advice is appreciated
    thanx

  2. #2
    HEXUS webmaster Steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bristol
    Posts
    14,269
    Thanks
    286
    Thanked
    829 times in 469 posts
    • Steve's system
      • CPU:
      • Intel i3-350M 2.27GHz
      • Memory:
      • 8GiB Crucial DDR3
      • Storage:
      • 320GB HDD
      • Graphics card(s):
      • Intel HD3000
      • Operating System:
      • Ubuntu 11.10
    It sounds like your upper and lower filters. A few apps can cause this, the solution tends to be the same:

    http://support.microsoft.com/kb/894730
    PHP Code:
    $s = new signature();
    $s->sarcasm()->intellect()->font('Courier New')->display(); 

  3. #3
    Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    thanx steve

  4. #4
    HEXUS webmaster Steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bristol
    Posts
    14,269
    Thanks
    286
    Thanked
    829 times in 469 posts
    • Steve's system
      • CPU:
      • Intel i3-350M 2.27GHz
      • Memory:
      • 8GiB Crucial DDR3
      • Storage:
      • 320GB HDD
      • Graphics card(s):
      • Intel HD3000
      • Operating System:
      • Ubuntu 11.10
    I take it that worked then?
    PHP Code:
    $s = new signature();
    $s->sarcasm()->intellect()->font('Courier New')->display(); 

  5. #5
    Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Quote Originally Posted by Steve View Post
    I take it that worked then?
    actually at first i thought it did, but unfortunately it did not

    i followed the instructions exactly and deleted the upper and lower filters.
    then uninstalled the existing drivers drivers (in control panel) just like the instructions said to do.

    however upon restarting the computer the drivers did not re-install like the instructions said that they would.

    i tried manually installing the drivers (control panel / add hardware) but windows gives me this message:
    "Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing (code 39)"

  6. #6
    HEXUS webmaster Steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bristol
    Posts
    14,269
    Thanks
    286
    Thanked
    829 times in 469 posts
    • Steve's system
      • CPU:
      • Intel i3-350M 2.27GHz
      • Memory:
      • 8GiB Crucial DDR3
      • Storage:
      • 320GB HDD
      • Graphics card(s):
      • Intel HD3000
      • Operating System:
      • Ubuntu 11.10
    Get system restore on its ass, then.

    Alternatively, the tuner card might be causing some sort of device conflict, rare as they are these days.
    PHP Code:
    $s = new signature();
    $s->sarcasm()->intellect()->font('Courier New')->display(); 

  7. #7
    Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    cant i somehow just re-install the drivers even if its from the original windows disk?

    i dont have any system restore files

  8. #8
    Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    i found that theres ALOT of people having same or similar issues:

    http://www.siliconguide.com/qa/forum/messages/71.shtml

    unfortunately none of these fixes worked for me!

    im literally going crazy with this now

  9. #9
    Late Night Ninja! CrazyMonkey's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bristol
    Posts
    1,510
    Thanks
    29
    Thanked
    44 times in 43 posts
    • CrazyMonkey's system
      • Motherboard:
      • Asus M4N98TD Evo
      • CPU:
      • Phenom II X6 1055T @ 4.1ghz
      • Memory:
      • 8GB DDR3 Dominator @ 1700mhz
      • Storage:
      • 120GB OCZ Vertex 2E - 1TB Hitatchi
      • Graphics card(s):
      • 2x 460 1GB
      • PSU:
      • 850W
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT02R-WRI Ltd.Edition
      • Operating System:
      • Win 7, XP, Server2008 RC1, Gentoo
      • Monitor(s):
      • 24" Acer LED - 22" Belinea - 19" Samsung - 19" IIyama
      • Internet:
      • 50 MB Virgin Media Cable
    Does it fix when you take the TV Tuner out? or uninstall the drivers?
    Can you post the exact spec of your drives and the Tv Tuner? This may help others understand and troubleshoot the problem better.

    + people will know not to buy that TV tuner untill new drivers fix it.
    Last edited by CrazyMonkey; 26-12-2006 at 02:27 AM.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    i gave up and did ye ol FIX (Format Install Xp)

    everything good with the opticals

    but im still getting the no audio device problem!
    (sigh - seperate thread on this now)

    this is honestly why osx is so much better than windows..... theres simply never such issues.
    (and i am not a mac fan or anything either)
    Last edited by rektek; 26-12-2006 at 05:55 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. IDE Optical drives on a SATA controller using an IDE to SATA converter
    By Skinleech in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2007, 11:56 PM
  2. Optical Drives in GNU/Linux
    By mike_w in forum Software
    Replies: 2
    Last Post: 12-10-2006, 08:02 PM
  3. Here we go again: dual-format HD optical drives?
    By Funkstar in forum Consumer Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2006, 02:50 PM
  4. Renaming Optical Drives
    By oshta in forum Software
    Replies: 0
    Last Post: 21-12-2005, 06:53 PM
  5. SATA Optical Drives
    By Jonny in forum PC Hardware and Components
    Replies: 10
    Last Post: 11-09-2005, 12:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •