Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 16 of 17

Thread: SE K750i file manager and software problems

  1. #1
    Almost in control. autopilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Region 2
    Posts
    4,071
    Thanks
    51
    Thanked
    12 times in 11 posts

    Unhappy SE K750i file manager and software problems

    Right, i have been trying to find a fix for this all day. As anyone will know by reading my other posts, this is a great little phone. However, the same can't be said for the PC suite that comes with it. It's absolutely terrible. It's so bad, it's almost insulting.

    I have uninstalled and reinstalled countless times. I have also downloaded the latest software from Sony's support site. I am hoping that as this phone is/going to be so popular, someone might have an answer (just a clue would be nice). Maybe the problems I am having have been problems on other SE models which someone has found a fix for?

    Fortunately, the phone appears as a removable drive in Windows Explorer and I can add/remove MP3's, photo's etc from the memory stick. So the drivers seem to be working but the File Manager program won't see my phone...



    But it gets worse, this is the error I get when trying to run the MMS composer app...



    Still worse, look what happens when I try and sync my phone with my PC...



    Ok, what about the network wizard then...




    But the strange thing is that the network wizard then opens with this message at the bottom...



    But surely the simple image editor will work...





    FFS!


    This is just a joke. What a steaming pile of ****! I am not alone with these problems, but I will be damned if i can find a solution anywhere. Damn Sony and there bug ridden crap. Stinks of Sonic Stage all over again.

    Any idea's people?

  2. #2
    Taz
    Taz is offline
    Senior Member Taz's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    London
    Posts
    2,111
    Thanks
    49
    Thanked
    26 times in 25 posts
    • Taz's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z270 HD3P
      • CPU:
      • Intel Core i5 7600K
      • Memory:
      • Corsair CMK16GX4M2B3200C16R Vengeance LPX 16 GB
      • Storage:
      • Samsung 960 EVO M.2-2280 500GB (PCIe) + 1TB Sandisk Ultra II SSD (SATA)
      • Graphics card(s):
      • Asus NVIDIA GeForce GTX 1070 OC
      • PSU:
      • Corsair CS550M 550W Hybrid
      • Case:
      • NZXT Source 340
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • 34" Asus Designo Curve MX34VQ UWQHD Monitor
      • Internet:
      • Virgin Media Vivid 200
    A couple of things to check:

    a) Was the software installed using a local Administrator account?
    b) Did you disable anti-virus during install?

  3. #3
    Almost in control. autopilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Region 2
    Posts
    4,071
    Thanks
    51
    Thanked
    12 times in 11 posts
    A) Yes
    B) No, will try...

  4. #4
    Almost in control. autopilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Region 2
    Posts
    4,071
    Thanks
    51
    Thanked
    12 times in 11 posts
    Update : None of the above worked but thanks anyway Taz. It looks like the SE software is a complete mess and very buggy. From what I can gather from other forums, it makes a real mess of your registy which it does not clear out when unistalling. If it will work on your system is a complete lottery (some people say it work's better over BT than USB too).

    For people getting or thinking of getting a K750i, don't panic. You can still upload photo's, MP3's and install games etc by just dragging and dropping into the correct folders on the memory card, which appears as a removable disk drive.

    I highly recommend getting Floats Mobile Agent (http://fma.sourceforge.net/index2.htm) for sending SMS via your PC, syncing with outlook and managing you phone book etc. I works great and is probably better than SE PC Suite anyway.

    And if you don't have a K750i, buy one now!

  5. #5
    Senior Member Nemeliza's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,719
    Thanks
    1
    Thanked
    5 times in 5 posts
    you tried this on a different computer to see if it still happens ?

    I havent heard of such issues with the software (yet).

  6. #6
    Almost in control. autopilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Region 2
    Posts
    4,071
    Thanks
    51
    Thanked
    12 times in 11 posts
    Quote Originally Posted by Nemeliza
    you tried this on a different computer to see if it still happens ?

    I havent heard of such issues with the software (yet).
    May work on another PC, like I said it's a bit of a lottery. Unfortunately I need to use my PC, so its rather academic if I can get it to work on other PC's or not.

    Do some searching on google. Many people have been the same problems with the K700i and other models.

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Smile

    Hi Dom, I'm having exactly the same problems as you, I'm having a look around for anything that might, if I find something I'll post back here as I know it's so frustrating having such an excellent phone and then the equivalent of a hamster chewing a sock on your computer! I had the same problems with the file manager I was given with my SE T610, phone was great, software was pants. Hopefully they'll sort themselves out soon!

  8. #8
    Photographer; for hire!! shiato storm's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    next door
    Posts
    6,977
    Thanks
    4
    Thanked
    6 times in 5 posts
    i had to manually install all the drivers as the installer is, well, utter tosh. seems to be working now tho. if only orange would hurry up and flipping well register me!! its been more than 24hrs and still nothing so currently can't use my phone yet!!!

    ffs!
    Powered by Marmite and Wet Dog
    Light Over Water Photography

  9. #9
    Almost in control. autopilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Region 2
    Posts
    4,071
    Thanks
    51
    Thanked
    12 times in 11 posts
    Quote Originally Posted by shiato storm
    i had to manually install all the drivers as the installer is
    Tried that with no joy. But i don't think it's a driver issue anyway, at least i don't think it is because everything is ship shape in device manager and it works well as a removable drive. Also some other non-Sony software works fine.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    792
    Thanks
    15
    Thanked
    9 times in 9 posts
    Lazy ass developers really annoy me.

    It's not as though the tools aren't there for doing proper installs/uninstalls.


  11. #11
    Registered User
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Smile man.. no problems so far for me

    i got my phone some 3 weeks back and have installed the software suite on 3 computers so far
    two were running WinXP SP1 and one was on Xp Sp2...
    Found no problems on any of the computers at anytime in instaling or using the suite

  12. #12
    Real Ultimate Power! Grey M@a's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Newcastle
    Posts
    4,625
    Thanks
    52
    Thanked
    156 times in 139 posts
    • Grey M@a's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z97X Gaming 7
      • CPU:
      • i7 4790K (With H100i cooling)
      • Memory:
      • Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 (2 x 8GB)
      • Storage:
      • Samsung 840 Pro 128GB SSD, 1TB Cavier Black WD HD, 4TB Cavier Black WD HD
      • Graphics card(s):
      • MSI R9 390X Gaming Edition 8GB
      • PSU:
      • SuperFlower Leadex GOLD 850W Fully Modular
      • Case:
      • Corsair 650D
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Monitor(s):
      • 24" LG 24GM77-B 144Hz
      • Internet:
      • 100MB Virgin Media Cable
    Go to the SE sight there is an update for those with these issue's

    I myself had no issues with it apart from now I am getting the not connected issue. This seems to happen if you have connected the phone to the usb to charge the battery and then you use the remove hardware option and connect it again it wont find it. Annoying but waiting a few mins then adding it again seems to get round it.

  13. #13
    Registered User
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    hi i know the posts were made a while ago, but i recently bought the k750i and the PC suite doesn't work at all i dont even get the removable drive, there is no possible way for me to conect the phone to the computer i've tried everything!! the only thing i can think of is using a card reader, but please can anyone help me connect the Pc Suite to the computer, has anyone found a way!
    anyway thanks!

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I'm having the same problems as the original poster. I phoned SonyEricsson support and they haven't got a clue whats wrong. Can not sync by BT either.
    Grey M@a, there is no update on SE's website.
    Last edited by wokka; 26-07-2005 at 05:45 PM.

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Essex
    Posts
    2,435
    Thanks
    0
    Thanked
    4 times in 2 posts
    • BenW's system
      • Motherboard:
      • ASRock Dual SATA2
      • CPU:
      • AMD64 3500+
      • Memory:
      • 1GB Crucial DDR
      • Storage:
      • 160GB Samsung 8MB Cache
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Radeon HD 3850
      • PSU:
      • Seasonic S12 600W
      • Case:
      • Silverstone TJ-04
      • Monitor(s):
      • Dell 17" Ultrasharp
      • Internet:
      • Virgin 8Mb
    I have just one problem with the software, when i connect my phone the file manager will sometimes not recognise the phone. I have to unplug it and plug it in again before its recognised but windows explorer will recognise it even when file manager won't :S

  16. #16
    Photographer; for hire!! shiato storm's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    next door
    Posts
    6,977
    Thanks
    4
    Thanked
    6 times in 5 posts
    yeah, i find I have to plug in/out a couple of times for windows to recognise its there. I find a good firm shove as the usb cable goes in helps...no point pussy-footing around, get it in there!
    Powered by Marmite and Wet Dog
    Light Over Water Photography

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. best disk cloning software?
    By DsW in forum Software
    Replies: 30
    Last Post: 02-07-2008, 09:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •