Results 1 to 11 of 11

Thread: crashing computer at abit screen

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cheltenham
    Posts
    119
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    crashing computer at abit screen

    only started today, i have abit fatality an8 sli with a x2 4400, bfg7800gtx, and it seems to stop, freeze at the opening screen . i dunno why, tryed leaving it off etc, for bout n hour ??x

  2. #2
    Flat cap, Whippets, Cave. Clunk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    11,056
    Thanks
    360
    Thanked
    725 times in 459 posts
    CMOS reset?
    Quote Originally Posted by Blitzen View Post
    stupid betond belief.
    You owe it to yourself to click here really.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cheltenham
    Posts
    119
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    nope`dont work

  4. #4
    ***** Lurker
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    722
    Thanks
    2
    Thanked
    15 times in 15 posts
    • d3fiant's system
      • Motherboard:
      • GB X58A-UDR3 FB11
      • CPU:
      • Core i7 950
      • Memory:
      • Corsair 12GB DDR3 1600
      • Storage:
      • 2x 120GB OCZ Agility SSD + 500GB SP F3
      • Graphics card(s):
      • GB Windforce GTX670 2GB
      • PSU:
      • 850W Akasa
      • Case:
      • Fractal R3
      • Operating System:
      • Windows 7 x64 HP Retail
      • Monitor(s):
      • 24" 1920x1080 Iiyama LED
      • Internet:
      • 60MB VM
    does the mobo have the POST display to give error codes like other abit mobos, if so what is the code

  5. #5
    ***** Lurker
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    722
    Thanks
    2
    Thanked
    15 times in 15 posts
    • d3fiant's system
      • Motherboard:
      • GB X58A-UDR3 FB11
      • CPU:
      • Core i7 950
      • Memory:
      • Corsair 12GB DDR3 1600
      • Storage:
      • 2x 120GB OCZ Agility SSD + 500GB SP F3
      • Graphics card(s):
      • GB Windforce GTX670 2GB
      • PSU:
      • 850W Akasa
      • Case:
      • Fractal R3
      • Operating System:
      • Windows 7 x64 HP Retail
      • Monitor(s):
      • 24" 1920x1080 Iiyama LED
      • Internet:
      • 60MB VM
    yep it does, just below the sata ports near the FP headers. That code will give a very good idea why it isnt progressing, watch it as u boot and them post here what the code reads when the system hangs

  6. #6
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cheltenham
    Posts
    119
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    gah i did everything got anooyed and cmos about seven times, nothing. then mum walked into the house and its working!!

  7. #7
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cheltenham
    Posts
    119
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    2 codes i get now are 50 and 16

  8. #8
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cheltenham
    Posts
    119
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    mm after that escapade is there a program that u can get that scans your computer and tells you if there any hardware, software anomalies??

  9. #9
    ***** Lurker
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    722
    Thanks
    2
    Thanked
    15 times in 15 posts
    • d3fiant's system
      • Motherboard:
      • GB X58A-UDR3 FB11
      • CPU:
      • Core i7 950
      • Memory:
      • Corsair 12GB DDR3 1600
      • Storage:
      • 2x 120GB OCZ Agility SSD + 500GB SP F3
      • Graphics card(s):
      • GB Windforce GTX670 2GB
      • PSU:
      • 850W Akasa
      • Case:
      • Fractal R3
      • Operating System:
      • Windows 7 x64 HP Retail
      • Monitor(s):
      • 24" 1920x1080 Iiyama LED
      • Internet:
      • 60MB VM
    I normaly use a post on the Abit USA forums to identify the codes but they have fubared their site so will have to wait, check the back of ur manual, they are sometimes there

  10. #10
    Resident abit mourner BUFF's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny Glasgow
    Posts
    8,067
    Thanks
    7
    Thanked
    181 times in 171 posts
    50 is usually USB related - maybe you have something connected that is causing problems?

    16 is initialise clock generator

    what PSU are you using?

    MSI P55-GD80, i5 750
    abit A-S78H, Phenom 9750,

    My HEXUS.trust abit forums

  11. #11
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cheltenham
    Posts
    119
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    umm thats odd as i just plugged in a USB chrger for my bluetooth headset, then unplugged it and it worked.!

    the psu i s enermax 650w, noisetaker.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Computer starts then turns off within a couple of seconds
    By mrpete in forum PC Hardware and Components
    Replies: 14
    Last Post: 25-02-2007, 07:43 PM
  2. Computer Freezing in Windows
    By Speed in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 9
    Last Post: 10-04-2006, 04:40 PM
  3. Abit NF7-S revision 2 information
    By Lee H in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 22
    Last Post: 30-10-2004, 07:13 PM
  4. Manchester United Computer Viruses
    By GreenPiggy in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-08-2004, 02:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •