Results 1 to 5 of 5

Thread: Psu or Motherboard problem??

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Psu or Motherboard problem??

    Right need help urgently please

    I have built a gaming server that I have shipped up to maidstone data center to host it on a 100mbit connection and has been working fine here for 4 days

    my mate has recieved it today as he goes to the data center tomorrow

    problem is it wont boot now the fans start to spin and then it shuts down with just the two power connecters connected and the mobo out the case so no shorts

    he trys a spare psu on it and it works so i would have said psu but if he puts the psu i think is broken on another pc it boots fine

    so the problem i have is that i have a psu that wont boot the server but boots other machines and a motherboard that wont boot of that psu but boots of other psu's

    so now i,m totaly stumped and so is he, Is it the motherboard or the psu

    Any ideas?

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    82
    Thanks
    0
    Thanked
    8 times in 8 posts
    So...exactly which motherboard and which PSU are we talking about? Links to where you bought them perhaps?

  3. #3
    Old Fool!
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    1,027
    Thanks
    11
    Thanked
    37 times in 31 posts
    • EtheAv8r's system
      • Motherboard:
      • ASUS Maximus V Gene
      • CPU:
      • i5 3570K @ 4500 Mhz
      • Memory:
      • 16Gb
      • Storage:
      • 2 x Samsung EVO 850 SSD; 1 x Samsung 2TB HD
      • Graphics card(s):
      • nVidia GeForce GTX 970
      • PSU:
      • Seasonic S-12 650 Energy+
      • Case:
      • Corsair Carbide
      • Operating System:
      • Windows 10 Home 64
      • Monitor(s):
      • Dell U2713H
      • Internet:
      • BT Infinity II
    Need details of both PSUs - it may be that one PSU id marginal for the system spec of the 'gaming server' but fully OK with the 'other' machine. Also could be a compatability issue of PSU/Mobo compination.
    Try to make each and every day the best it can be.

  4. #4
    Senior Member Andy3536's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Kent
    Posts
    2,355
    Thanks
    164
    Thanked
    194 times in 135 posts
    • Andy3536's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-880GMA
      • CPU:
      • AMD Phenom II X6 1055T 95w @3.8
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS3 1600MHz
      • Storage:
      • 1T WD
      • Graphics card(s):
      • ATI 4870
      • PSU:
      • Corsair 750
      • Case:
      • Antec P-182
    At a guess the psu has a rail that buckles under load and your server mainboard has a higher current pull than the other mainboards your trying it with. Also if it was the mainboard failing then it would do it no matter what the psu was installed.

  5. #5
    Old Fool!
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    1,027
    Thanks
    11
    Thanked
    37 times in 31 posts
    • EtheAv8r's system
      • Motherboard:
      • ASUS Maximus V Gene
      • CPU:
      • i5 3570K @ 4500 Mhz
      • Memory:
      • 16Gb
      • Storage:
      • 2 x Samsung EVO 850 SSD; 1 x Samsung 2TB HD
      • Graphics card(s):
      • nVidia GeForce GTX 970
      • PSU:
      • Seasonic S-12 650 Energy+
      • Case:
      • Corsair Carbide
      • Operating System:
      • Windows 10 Home 64
      • Monitor(s):
      • Dell U2713H
      • Internet:
      • BT Infinity II
    .... so this problem was very very urgent then?
    Try to make each and every day the best it can be.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Subtle PSU problem with Yesico FL-550 fanless
    By lfoggy in forum PC Hardware and Components
    Replies: 6
    Last Post: 21-03-2007, 10:12 AM
  2. PC wont start: PSU problem i think...
    By tigerboyce in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 29
    Last Post: 15-02-2007, 10:55 PM
  3. I have a problem with my motherboard fatal1ty an8 sli and the memories xpert 3200xl
    By ixtlan in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 1
    Last Post: 01-08-2005, 12:48 AM
  4. Problem with new motherboard and CPU
    By stirlingsheep in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 12-07-2005, 07:43 PM
  5. PSU Motherboard lead
    By Auron in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 9
    Last Post: 30-06-2004, 02:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •