Results 1 to 6 of 6

Thread: Dead CPU or motherboard

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    32
    Thanks
    1
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Dead CPU or motherboard

    My new setup won't boot up now, it was working fine for about 2 hours, then just froze up and it won't even turn on the monitor anymore. The fans are running.
    The PC continually bleeps for about 2 seconds and then pauses.

    System consists of
    Motherboard = Foxconn N570SM2AA
    Processor = AMD 6000+
    PSU = Enermax 500w
    Memory = Exlir PC5300
    CPU cooler = Noctua NH-U9F

    I haven't got another MB or processor to try, maybe somebody could give me some idea how to rectify this

  2. #2
    MrP
    MrP is offline
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    596
    Thanks
    8
    Thanked
    5 times in 5 posts
    • MrP's system
      • Motherboard:
      • Abit IP35
      • CPU:
      • Q6600 @ stock (for now!)
      • Memory:
      • Kingston HyperX 4GB 8500C5
      • Storage:
      • WD 640gb
      • Graphics card(s):
      • ATI 4870
      • PSU:
      • Corsair HX620
      • Case:
      • Coolermaster Wavemaster
      • Operating System:
      • W7
      • Monitor(s):
      • Apple 20" Cinema display
      • Internet:
      • Virgin 10MB
    you gotta spare PSU to try???

    and what are the beeps (how many, long or short?)

  3. #3
    Registered+
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    32
    Thanks
    1
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I've got a PSU somewhere. I'll give it a go.
    It's just one single beep about 2 seconds long.

  4. #4
    Lover & Fighter Blitzen's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Between Your Mum & Sister
    Posts
    6,310
    Thanks
    539
    Thanked
    382 times in 300 posts
    • Blitzen's system
      • Motherboard:
      • ABIT iX38 QuadGT
      • CPU:
      • Intel Quad Q6600 @ 3.6Ghz : 30 Degrees Idle - 41-46 Degrees Load
      • Memory:
      • 4 x 1GB OCZ Platinum PC6400 @ 4-4-4-12
      • Storage:
      • 2 x 500GB Samsung Spinpoints - RAID 0
      • Graphics card(s):
      • GTX 285
      • PSU:
      • Enermax MODU 82+ 625W
      • Case:
      • Antec Nine Hundred
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64Bit
      • Monitor(s):
      • Viewsonic Q22wb 22" Widescreen - 5ms
      • Internet:
      • O2 premium @ 17mb
    Its memory

  5. Received thanks from:

    richardl10 (05-07-2007)

  6. #5
    Registered+
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    32
    Thanks
    1
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Quote Originally Posted by Blitzen View Post
    Its memory
    It was one stick of memory, at least it's the cheapest thing that could go wrong.
    It's only a couple of months old and has hardly been used since I got it, maybe I should contact Scan for a replacement.

  7. #6
    Senior Member Pob255's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    The land of Brum
    Posts
    9,945
    Thanks
    572
    Thanked
    1,196 times in 1,099 posts
    • Pob255's system
      • Motherboard:
      • Asus M5A99X EVO
      • CPU:
      • PhenomII x4 955 & CM Hyper 212+
      • Memory:
      • 2x 4gb Corsair Vengence 1600mhz cas9
      • Storage:
      • 250gb SATA Westerndigital + 500gb samsung +1tb Samsung
      • Graphics card(s):
      • Asus GTX560ti CuII
      • PSU:
      • Be Quiet E9 680w
      • Case:
      • HAF 912+
      • Operating System:
      • W7 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 21" ips something
    Unless you have been pushing the memory over its given spec's then RMA it.
    Might want to do a memtest86+ on the other stick to make sure.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problem with new motherboard and CPU
    By stirlingsheep in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 12-07-2005, 07:43 PM
  2. Is My CPU Dead ?? PLEASE HELP
    By JimmyBoy in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 5
    Last Post: 19-11-2004, 08:46 PM
  3. Is my Motherboard / CPU Dead?
    By DaveyD in forum PC Hardware and Components
    Replies: 10
    Last Post: 12-11-2003, 02:41 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •