Results 1 to 8 of 8

Thread: Abit IP35 problem? Unable to boot

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Abit IP35 problem? Unable to boot

    Afternoon,

    I recently posted the following for advice on memory config: http://forums.hexus.net/hexus-hardwa...ml#post1247520

    Thanks to those that had suggestions. I have been on holiday for the last week and planned on my return to try some of the changes. However after running perfect before leaving I have now come back to a dead PC.
    On turning the machine on it powers up fine but I get no display or post. There are no beeps. I have tried clearing CMOS and changing memory, graphics card and hdd but with no look.

    Am thinking this could be a processor problem??

    My current spec:

    ABIT IP35 board
    Arctic pro 7
    Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00GHz
    Geil Ultra DDR2 PC6400 Dual Channel (4 x 1GB) 800MHz
    8800 GTS OC2
    580w Hiperpower

  2. #2
    Registered+
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Abit IP35 problem? Unable to boot

    *luck not look! lol

  3. #3
    Registered+
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    East Kent
    Posts
    389
    Thanks
    4
    Thanked
    11 times in 11 posts
    • spiral out's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K-E
      • CPU:
      • q6600 @ 3.2Ghz
      • Memory:
      • 8GB Corsair xms2
      • Storage:
      • Sandisk Extream 120GB Samsung 500GB/1TB Seagate 500GB
      • Graphics card(s):
      • Asus 8800GT
      • PSU:
      • Corsair 520
      • Case:
      • Enermax Ostrog white
      • Operating System:
      • Windows 7 home 64bit
      • Monitor(s):
      • ViewSonic 22” VX2255wmb
      • Internet:
      • Sky Fibre 40/10

    Re: Abit IP35 problem? Unable to boot

    Do you have another power supply to try it with?

  4. #4
    Registered+
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Abit IP35 problem? Unable to boot

    PSU is new, less than 2 weeks old. I do however have an alternative..

  5. #5
    Resident abit mourner BUFF's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny Glasgow
    Posts
    8,067
    Thanks
    7
    Thanked
    181 times in 171 posts

    Re: Abit IP35 problem? Unable to boot

    all you can really do is ring the changes trying to find the offending item.
    When doing that use only 1 DIMM installed.

    MSI P55-GD80, i5 750
    abit A-S78H, Phenom 9750,

    My HEXUS.trust abit forums

  6. #6
    Registered+
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    East Kent
    Posts
    389
    Thanks
    4
    Thanked
    11 times in 11 posts
    • spiral out's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K-E
      • CPU:
      • q6600 @ 3.2Ghz
      • Memory:
      • 8GB Corsair xms2
      • Storage:
      • Sandisk Extream 120GB Samsung 500GB/1TB Seagate 500GB
      • Graphics card(s):
      • Asus 8800GT
      • PSU:
      • Corsair 520
      • Case:
      • Enermax Ostrog white
      • Operating System:
      • Windows 7 home 64bit
      • Monitor(s):
      • ViewSonic 22” VX2255wmb
      • Internet:
      • Sky Fibre 40/10

    Re: Abit IP35 problem? Unable to boot

    Yea as buff says, it's best to check each componant is known working untill you get down to motherboard and CPU.

    Just try it with 1 stick of RAM and the graphics card plugged in.

  7. #7
    Registered+
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Abit IP35 problem? Unable to boot

    Rather unbelievable how this was fixed. My Machine has a door that covers the disk drives. It would seem that the machine refused to boot because my DVDRW was not shut properly. the moment i removed the offending item and shut the drive it posted. How rubbish is that!

  8. #8
    Registered+
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    East Kent
    Posts
    389
    Thanks
    4
    Thanked
    11 times in 11 posts
    • spiral out's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K-E
      • CPU:
      • q6600 @ 3.2Ghz
      • Memory:
      • 8GB Corsair xms2
      • Storage:
      • Sandisk Extream 120GB Samsung 500GB/1TB Seagate 500GB
      • Graphics card(s):
      • Asus 8800GT
      • PSU:
      • Corsair 520
      • Case:
      • Enermax Ostrog white
      • Operating System:
      • Windows 7 home 64bit
      • Monitor(s):
      • ViewSonic 22” VX2255wmb
      • Internet:
      • Sky Fibre 40/10

    Re: Abit IP35 problem? Unable to boot

    Glad you got it sorted.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. IP35 PRO Start-up Problem
    By Terence in forum abit.care@HEXUS
    Replies: 9
    Last Post: 06-01-2012, 02:14 PM
  2. abit av8 boot or not to boot that is the ?
    By clayt27 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 15
    Last Post: 15-03-2010, 05:45 PM
  3. Odd delay on SN95G boot (SATA problem?)
    By peter_kant in forum PC Hardware and Components
    Replies: 0
    Last Post: 12-12-2005, 01:23 AM
  4. CD-rom boot problem
    By silent ben in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 12
    Last Post: 19-02-2005, 05:48 PM
  5. Abit NF7-S revision 2 information
    By Lee H in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 22
    Last Post: 30-10-2004, 07:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •