Results 1 to 4 of 4

Thread: Safe Mode on P5K & IE7 install

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Marmot's system
      • Motherboard:
      • P5K-E WiFi
      • CPU:
      • E6750
      • Memory:
      • 2 Gb XMS2 PC2-6400
      • Storage:
      • 320Gb SATA
      • Graphics card(s):
      • 8600GT
      • PSU:
      • HX520W

    Unhappy Safe Mode on P5K & IE7 install

    Hi,
    Does anyone know why when I press F8 (P5K-E WiFi) I don't get Safe Mode, but only a boot option menu. Could it be due to anything being disabled, as in Clunk's great C2D o/c guide?

    I'm trying to get IE7 installed, it failed at finalizing, probably due to a WGA issue.
    I was wondering if there was a simple way to install a fresh download, maybe via safe mode?

    Thanks,
    Marmot

  2. #2
    Senior Member this_is_gav's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Alnwick, Northumberland
    Posts
    4,835
    Thanks
    175
    Thanked
    246 times in 213 posts
    • this_is_gav's system
      • Motherboard:
      • DFI DK X58-T3eH6
      • CPU:
      • Intel i7 920
      • Memory:
      • 12GB Corsair 1333MHz C9
      • Storage:
      • 2xRaptor 150GB (RAID0 300GB), 2.5TB permanent storage
      • Graphics card(s):
      • Nvidia GTX 560 Ti 1GB
      • PSU:
      • Seasonic X-series
      • Case:
      • Lian-Li A70B
      • Operating System:
      • Windows 7 x64
      • Monitor(s):
      • Dell 2408WFP
      • Internet:
      • 8M ADSL24

    Re: Safe Mode on P5K & IE7 install

    1) Erm, it's supposed to come up with a boot menu when you press F8? Isn't safe mode one of the options?

    2) I'm not going to comment other than to say all the WGA validation is done at the start of the installation and it's been stripped from the IE7 install for a month or so now anyway.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Marmot's system
      • Motherboard:
      • P5K-E WiFi
      • CPU:
      • E6750
      • Memory:
      • 2 Gb XMS2 PC2-6400
      • Storage:
      • 320Gb SATA
      • Graphics card(s):
      • 8600GT
      • PSU:
      • HX520W

    Re: Safe Mode on P5K & IE7 install

    Maybe I didn't explain that too well. F8 should give you a whole list of boot options, Safe Mode, Safe Mode with Networking etc.
    What I get is, 2 choices of booting from the hard drive details it gives (my single drive) or another source to boot from. I've never had this happen on any other system, so I'm a bit stumped.
    Secondly, my copy of XP is brand new, paid for and official. Any helpful information would therefore be useful in solving the problem. I only joined this forum today, because it seemed to have some helpful, knowledgeable people.

  4. #4
    Senior Member this_is_gav's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Alnwick, Northumberland
    Posts
    4,835
    Thanks
    175
    Thanked
    246 times in 213 posts
    • this_is_gav's system
      • Motherboard:
      • DFI DK X58-T3eH6
      • CPU:
      • Intel i7 920
      • Memory:
      • 12GB Corsair 1333MHz C9
      • Storage:
      • 2xRaptor 150GB (RAID0 300GB), 2.5TB permanent storage
      • Graphics card(s):
      • Nvidia GTX 560 Ti 1GB
      • PSU:
      • Seasonic X-series
      • Case:
      • Lian-Li A70B
      • Operating System:
      • Windows 7 x64
      • Monitor(s):
      • Dell 2408WFP
      • Internet:
      • 8M ADSL24

    Re: Safe Mode on P5K & IE7 install

    Quote Originally Posted by Marmot View Post
    Secondly, my copy of XP is brand new, paid for and official. Any helpful information would therefore be useful in solving the problem. I only joined this forum today, because it seemed to have some helpful, knowledgeable people.
    Needed to clarify, but regardless of legality issues, it was helpful anyway... I said it wasn't WGA causing the problem as it's been stripped out of the IE7 install package for a month or so. If you're using an executable IE7 from a more than a month or so back, download it again. If it still fails, then it's not WGA causing the issue (not that it will be anyway if it's failing towards the end of the install).

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. help! i can only boot in safe mode
    By rektek in forum PC Hardware and Components
    Replies: 30
    Last Post: 14-06-2007, 07:42 AM
  2. Windows XP 64 boot problem after install
    By tfboy in forum Software
    Replies: 10
    Last Post: 02-09-2005, 10:53 PM
  3. Possible MMC 9.06/9.08 to T550P MOD
    By Octavean in forum Graphics Cards
    Replies: 2
    Last Post: 11-08-2005, 03:59 PM
  4. Cannot install on SATA drives.
    By jake.levine in forum PC Hardware and Components
    Replies: 15
    Last Post: 28-06-2005, 03:09 PM
  5. Bios & install guide for Epox 8RDA+ (probably other nforce2 MB's too)
    By Ravens Nest in forum PC Hardware and Components
    Replies: 10
    Last Post: 25-08-2003, 02:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •