Results 1 to 9 of 9

Thread: Help with Epson R300 printer

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    London
    Posts
    426
    Thanks
    1
    Thanked
    3 times in 3 posts

    Help with Epson R300 printer

    I'm in desperate need of help here.
    I bought an Epson R300 usb printer about a year ago, and it worked perfectly.
    Then, I had a catastrophic computer crash, which necessitated a hard disk reformat, and re-install of Windows 98SE.
    Since then I've been unable to make my printer work with my computer.
    From this fresh install of Win98SE, re-install of the Epson software, I can't get the computer to see the printer.
    Any ideas?

  2. #2
    lazy student nvening's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    London
    Posts
    4,656
    Thanks
    196
    Thanked
    31 times in 30 posts
    First try a different usb cable, and as soon as you can try it on another pc.
    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

  3. #3
    System Suspect
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Kingston Upon Thames
    Posts
    427
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Also have you got another usb device you can try just t make sure a - your ports are working, b the PNP serivce is running..Actaully thinking back, don;t you need to install a specific driver for USB on 98?

    Try this link..
    http://www.usbman.com/win98seusbguide.htm
    Last edited by Olly1234; 22-03-2005 at 12:09 AM.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Cheshire
    Posts
    264
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Try disconnecting the power cable from the printer for a few seconds then reconnect, your computer should now see the printer

  5. #5
    Senior Member RoGuE|SaBeR's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Edinburgh
    Posts
    1,066
    Thanks
    1
    Thanked
    0 times in 0 posts
    First solution would be to purchase at least XP Home Edition!

    But yea what the rest of the guys have said

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    London
    Posts
    426
    Thanks
    1
    Thanked
    3 times in 3 posts
    Thanks for the replies.
    I'm slowly working through your suggestions (getting a second Win98SE computer to test against is the hardest :-) )

  7. #7
    Monkey Apex's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Huddersfield
    Posts
    4,252
    Thanks
    728
    Thanked
    153 times in 94 posts
    • Apex's system
      • Motherboard:
      • Asus Z87M-PLUS
      • CPU:
      • Intel i5-4670K
      • Memory:
      • 16 GiB
      • Storage:
      • 6.0 TiB
      • Graphics card(s):
      • R9 480X
      • PSU:
      • 750
      • Case:
      • Node 804
      • Operating System:
      • Windows 7 64Bit
      • Monitor(s):
      • Dell U2410 24"
      • Internet:
      • 200Mb nTL Cable
    The r300 is a usb2 printer.

    usb1 support is flaky with it.

    have you installed the correct mobo drivers for the usb support ?



  8. #8
    I eats food da_ging's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    2,256
    Thanks
    10
    Thanked
    29 times in 24 posts
    • da_ging's system
      • CPU:
      • E5200 @ 3.75Ghz
      • Memory:
      • 4GB kingston HyperX 8500
      • Storage:
      • 2*WD640gb in Raid 0 +500gb 32mb seagate
      • Graphics card(s):
      • BFG GTX 260 Maxcore OC2
      • PSU:
      • Corsair 650w TX
      • Case:
      • Stacker 831 black
      • Operating System:
      • XP Pro
      • Monitor(s):
      • 23" fujitsu 3230t LCD 1920*1080
      • Internet:
      • 8mb
    make sure you are doing it in the right order which is have printer connected but turned OFF ,run driver installation wait till it says looking for printer then turn it on

    BUT also make sure that you have uninstalled any epson software that may be left over from previous installation attempts by looking in the add remove programs bit before you try the above

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    London
    Posts
    426
    Thanks
    1
    Thanked
    3 times in 3 posts
    Quote Originally Posted by da_ging
    make sure you are doing it in the right order which is have printer connected but turned OFF ,run driver installation wait till it says looking for printer then turn it on

    BUT also make sure that you have uninstalled any epson software that may be left over from previous installation attempts by looking in the add remove programs bit before you try the above
    Same cable - same printer - connected to Windows 98 laptop (USB 1 - it's a PRETTY OLD laptop) - plugged in printer - asked for (already installed drivers) works perfectly!
    Already did the uninstall crap - including going through the Registry to delete any references to "Epson" - still my Win98SE desktop won't see the printer. Googled and found 3 other people with the same problem - no solutions though.
    BTW, I paid for a WORKING OS (for the ****** that said "Pay Bill Gates another $150 and get WinXP" - ermmm... NO)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. AAAARRRRGGHH! My Epson Printer!!!
    By joshwa in forum General Discussion
    Replies: 25
    Last Post: 22-05-2008, 11:38 PM
  2. Any one got a C44+ epson printer?
    By Swafe in forum PC Hardware and Components
    Replies: 3
    Last Post: 11-04-2004, 09:25 PM
  3. Epson Stylus C64 Printer any good?
    By cm_uk in forum PC Hardware and Components
    Replies: 15
    Last Post: 23-03-2004, 11:33 AM
  4. Epson Printer With Large Ink Tanks
    By Tesla in forum Retail Therapy and Bargains
    Replies: 6
    Last Post: 27-11-2003, 11:20 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •