Results 1 to 4 of 4

Thread: Stability Issues Help Please!

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    59
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Stability Issues Help Please!

    Hey, my rig is about a week old and I've been having stablity issues without and recently they have become pretty bad. Firsty (the most annoying one) whenever I play back a file in windows media player in xvid it stutters for 1 second every few minutes... I thought it was a CPU problem so I ran task manager and CPU didnt ever spike and was a low constant % throughout playback.

    Also during games it tends to freeze when playing AOE III and HL2 but not FEAR for some strange reason. I have latest drivers for pretty much everything.

    It might be a software problem because I have both ntune and aibooster installed and they are both monitoring and adjusting the system (i think).

    It might be a tempreture problem as I use qfan to keep system noise down... I get temps CPU 39 CHA 39 GPU 45 idle, I dunno what load temps I get. I tried disabling Qfan and going to stock speeds but that didnt help.

    The thing is though, when I look at AI Booster the CPU Clock speed fluctuates!! I dunno if this is normal but it may be why this is happening. It fluctuates from 2190 to 2210 when idle. I have no idea why. Maybe its normal.
    New System
    Asus A8N-SLi Premium
    AMD Athlon 64 3700 San Diego
    Gigabyte 7800GT
    2GB Corsair PC3200
    480W Tagan 2Force SLi
    250GB Maxtor Maxline III SATA II
    Raidmax Ninja
    20" Dell 2005FPW

  2. #2
    Going Retro!!! Ferral's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    North East
    Posts
    7,585
    Thanks
    457
    Thanked
    1,168 times in 745 posts
    • Ferral's system
      • Motherboard:
      • ASUS Z97-P
      • CPU:
      • Intel i7 4790K Haswell
      • Memory:
      • 8Gb Corsair XMS3 DDR3 1600 Mhz
      • Storage:
      • 120Gb Kingston SSD & 1.5 Tb Western Digital
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Radeon R9 380 Nitro 4Gb
      • PSU:
      • Antec Truepower 750 Watt Modular
      • Case:
      • Zalman HD501 HTPC case
      • Operating System:
      • Windows 10 64 bit
      • Monitor(s):
      • 21" ASUS 1080P Widescreen LCD
      • Internet:
      • 20MB Sky Fibre
    Try uninstalling AI Booster and restart, see if you get the same problems when its not there.

    Other than that I would say make sure you have the latest motherboard drivers installed

  3. #3
    Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    59
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Could it be your anti-virus checking the video files? Check the extension black/whitelist.

    As these run at a higher priority then most other things they can block your PC once in a while. However don't lower the priority or all the on-access scanning will slow down too
    Last edited by loafer; 18-09-2005 at 11:36 AM.

  4. #4
    Civilian Nick F's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    London
    Posts
    4,668
    Thanks
    9
    Thanked
    18 times in 10 posts
    • Nick F's system
      • CPU:
      • 2.4Ghz C2D
      • Memory:
      • 4GB
      • Storage:
      • 320Gb internal / 750Gb external
      • Case:
      • Apple iMac
      • Operating System:
      • Mac OSx
      • Monitor(s):
      • 24inch
      • Internet:
      • 8mb BE connection
    have you checked the Bios to make sure you are on the 'Stable' settings and not the overclocked ones as this can cause problems on my system.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Issues with jittering in Games and...
    By BlueMagician in forum Graphics Cards
    Replies: 12
    Last Post: 08-06-2005, 03:53 AM
  2. Shuttle ST61G4 - Stability Issues.
    By DJWillis in forum PC Hardware and Components
    Replies: 4
    Last Post: 23-01-2005, 07:56 PM
  3. Wanted - Custom PC back issues
    By sirelmo in forum Retail Therapy and Bargains
    Replies: 2
    Last Post: 28-07-2004, 08:30 PM
  4. AMD 64 Dual Channel Mem issues?
    By TiG in forum PC Hardware and Components
    Replies: 1
    Last Post: 13-01-2004, 09:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •