Results 1 to 9 of 9

Thread: Help needed lost XP Home password

  1. #1
    Senior Member wannabgeek's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Essex
    Posts
    723
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • wannabgeek's system
      • Motherboard:
      • Asus M4A89GTD-Pro-USB3
      • CPU:
      • AMD x6 1055T Phenom @3.3ghz with Hyper 212+ HSF
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS3 (2x2GB) since upgraded to Corsair DD3 XMS3 8gb (2x 4gb) CMX8GX3M2A1600C9
      • Storage:
      • OCZ 120GB SSD / 250GB Samsung Spinpoint Sata H / 200GB Maxtor
      • Graphics card(s):
      • Powercolor HD 6850 1GB GDDR5
      • PSU:
      • Tx 650w Corsair PSU
      • Case:
      • Lancool K62
      • Operating System:
      • Windows 7 64 Ultimate (the cheapest)
      • Monitor(s):
      • Dell 19"
      • Internet:
      • Firefox & 20MB Sky max

    Help needed lost XP Home password

    Hi i am not sured how this has happened but i had just clean installed all my system/progs/drivers/settings etc (took 2 days) On my last login i put in my password in a admin accnt and i did not log off i just carried on and then changed my internet options/security settings to a safer level (no actve x scripts etc) and then got rid of a few 'services' as a guide instructed via 'cybercops'! Now as i used the old password i always use and the fact that i had to put it in twice when setting it up via 'user accnts' i dont hink i made an error ......So was it the fact i changed the XP settings and did not reboot on initially setting password! I dont mind losing my Docs as i have them backedup. I just do not wanna go through the whole process of reinstalling! Hope you may be able to help me! CHEERS!

    Ps On friends PC ATM
    Windows 7 64 Ultimate
    AMD x6 1055T Phenom @3.3ghz
    Asus M4A89GTD-Pro-USB3
    HD 6850 1GB GDDR5
    4GB Corsair XMS3 (2x2GB)
    Tx 650w Corsair PSU
    250GB Samsung Spinpoint Sata HD
    200GB Maxtor Dmax10 IDE
    LG Sata2 DVD/RW
    Lancool K62 Case

  2. #2
    Will work for beer... nichomach's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Preston, Lancs
    Posts
    6,133
    Thanks
    527
    Thanked
    137 times in 98 posts
    • nichomach's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-870A-UD3
      • CPU:
      • AMD Phenom II X6 1055T 95W
      • Memory:
      • 16GB DR3
      • Storage:
      • 1x250GB Maxtor SATAII, 1x 400GB Hitachi SATAII
      • Graphics card(s):
      • Zotac GTX 1060 3GB
      • PSU:
      • Coolermaster 500W
      • Case:
      • Coolermaster Elite 430
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell 20" TFT
      • Internet:
      • Virgin Media Cable
    Caps lock key on when initially setting password? If so, fixed - seriously, happens all the time on my network and XP (like all the NT derivatives) is case sensitive when it comes to passwords.

    If not, try:

    http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/

  3. #3
    HEXUS.bouncer Jonny's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Gainsville, Rock City Uni: Newcastle
    Posts
    1,489
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Do you not have any working user accounts at all? If you do, you can use computer management to reset passwords. It means you lose everything for that user, but hey.
    C:/Windows/System32/compmgmt IIRC.
    Select the user, right click, change password.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    scotland
    Posts
    639
    Thanks
    5
    Thanked
    37 times in 34 posts
    super piece of software - I've never failed to be able to break into a system with a lost password (or unknown password!) using this. (the link in nichomach's post)

  5. #5
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps
    I suppose Home always create a user with your name? And behind the scene there is an Administrator account that you set password during installation (I suppose)
    You could use your named account to change the password or turn around and use the Administrator account to change password for your named account.

    If that is the case, boot in safe mode and login as administrator and change the password?
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  6. #6
    Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Tonbridge, Kent
    Posts
    71
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Doesn't XP home always create an administrator account without a password?

    How do you login? Do you choose your name by clicking on an icon or do you type it in the box?

    If you click you name, press ctrl+alt+del a couple of times to bring up the login box and login as administrator (password should be blank).

    I've used this many times to get into friends computers. They always wonder how I managed it .

    A major security flaw by some system builders (especially companies like tiny and so on)

  7. #7
    Senior Member wannabgeek's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Essex
    Posts
    723
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • wannabgeek's system
      • Motherboard:
      • Asus M4A89GTD-Pro-USB3
      • CPU:
      • AMD x6 1055T Phenom @3.3ghz with Hyper 212+ HSF
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS3 (2x2GB) since upgraded to Corsair DD3 XMS3 8gb (2x 4gb) CMX8GX3M2A1600C9
      • Storage:
      • OCZ 120GB SSD / 250GB Samsung Spinpoint Sata H / 200GB Maxtor
      • Graphics card(s):
      • Powercolor HD 6850 1GB GDDR5
      • PSU:
      • Tx 650w Corsair PSU
      • Case:
      • Lancool K62
      • Operating System:
      • Windows 7 64 Ultimate (the cheapest)
      • Monitor(s):
      • Dell 19"
      • Internet:
      • Firefox & 20MB Sky max
    Hi Guys Sorted now! I did log in via Admin and changed my Pass But for the life of me i dont know how it happened. I tried all combinations so it was not the Caps! Anyway what settings have i actually lost? As everything seems in place, inc all the sys/prog/internet settings?
    Cheers

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    resetting your password only causes problems if you have encrpted stuff using microsofts EFS (Encrypted file system) so you shouldn't have lost anything

  9. #9
    Senior Member wannabgeek's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Essex
    Posts
    723
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • wannabgeek's system
      • Motherboard:
      • Asus M4A89GTD-Pro-USB3
      • CPU:
      • AMD x6 1055T Phenom @3.3ghz with Hyper 212+ HSF
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS3 (2x2GB) since upgraded to Corsair DD3 XMS3 8gb (2x 4gb) CMX8GX3M2A1600C9
      • Storage:
      • OCZ 120GB SSD / 250GB Samsung Spinpoint Sata H / 200GB Maxtor
      • Graphics card(s):
      • Powercolor HD 6850 1GB GDDR5
      • PSU:
      • Tx 650w Corsair PSU
      • Case:
      • Lancool K62
      • Operating System:
      • Windows 7 64 Ultimate (the cheapest)
      • Monitor(s):
      • Dell 19"
      • Internet:
      • Firefox & 20MB Sky max
    Cheers SP!
    Windows 7 64 Ultimate
    AMD x6 1055T Phenom @3.3ghz
    Asus M4A89GTD-Pro-USB3
    HD 6850 1GB GDDR5
    4GB Corsair XMS3 (2x2GB)
    Tx 650w Corsair PSU
    250GB Samsung Spinpoint Sata HD
    200GB Maxtor Dmax10 IDE
    LG Sata2 DVD/RW
    Lancool K62 Case

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Setting up a home network – help needed!
    By Jimmy Little in forum Networking and Broadband
    Replies: 15
    Last Post: 24-12-2003, 03:30 PM
  2. Win 2000 lost password help
    By Jimmy Little in forum Software
    Replies: 3
    Last Post: 21-11-2003, 01:19 PM
  3. Radeon 8500 linux driver install problems
    By Dorza in forum Software
    Replies: 0
    Last Post: 22-09-2003, 12:00 PM
  4. Wired+Wireless home network purchasing recommendations...
    By D001 in forum Networking and Broadband
    Replies: 4
    Last Post: 01-09-2003, 11:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •