Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 16 of 23

Thread: Battlefield2 problem..?

  1. #1
    da8
    da8 is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Battlefield2 problem..?

    Ok, whilst playing bf2 after awhile i will lose game sound and then after i keep on playing with out any sound for awhile say 5-10 mins my screen freezes complete forcing me to restart.

    I have ruled out the following: my memory as i have ran memtest86. Overheating - nothing exceeds over 55c , so it won't be overheating either. I have installed latest drivers and dx also so, not that.. Help?



    my Spec

    Motherboard Name Epox EP-4PLM(I)
    Company Name EPoX Europe B.V.
    Realtek ac97 sound
    1GB ram
    graphics card 7800gs agp
    power supply 500w blue storm
    Last edited by da8; 03-09-2006 at 05:04 PM.

  2. #2
    DILLIGAF GoNz0's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Derby
    Posts
    10,855
    Thanks
    632
    Thanked
    1,187 times in 941 posts
    • GoNz0's system
      • Motherboard:
      • Asus Rampage V Extreme
      • CPU:
      • i7 something X99 based
      • Memory:
      • 16gb GSkill
      • Storage:
      • 4 SSD's + WD Red
      • Graphics card(s):
      • GTX980 Strix WC
      • PSU:
      • Enermax Galaxy 1250 (9 years and counting)
      • Case:
      • Corsair 900D
      • Operating System:
      • win10 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 24"
      • Internet:
      • 220mb Cable
    sounds like overheating issues to me. have you got good case ventilation, just because your temp monitors show no problems, it doesnt mean the soundcard isnt overheating, or some other componant.

    if you have a room fan, take the side of the case off and point it in there and have another go.

  3. #3
    da8
    da8 is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    The side is already off and i know for definite it's not overheating.

  4. #4
    Not Very Senior Member RavenNight's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Somewhere with food
    Posts
    1,188
    Thanks
    5
    Thanked
    11 times in 10 posts
    I had major trouble with the AC97 onboard sound before I switched to a Creative X-Fi.
    AMD 3700+ San Diego @ 2.8GHz | Zalman CNPS 9500LED + Arctic Cooling MX-1 | Asus A8N-SLi Deluxe + Zalman Northbridge | 1024MB DDR RAM (2 x 512MB Corsair XMS Pro TwinX) | Leadtek nVidia 6600GT 128MB | Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Music | 2x80GB Hitachi Deskstar SATA-II (RAID 0) | Gigabyte 3D Aurora Case | Hiper Type-R 580W Modular | Enermax Ultimate Fan Controller| Microsoft Nautral 4000 | Logitech G5 + fUnc 1030| Ideazon Fang | SpeedLink Medusa 5.1 Surround Headset | Samsung SM913N 19" TFT | Compro DVB-T200

    "Dell? You get better tech support with a cheese sandwich"

  5. #5
    Moderator chuckskull's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    The Frozen North
    Posts
    7,713
    Thanks
    951
    Thanked
    690 times in 463 posts
    • chuckskull's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z77-D3H
      • CPU:
      • 3570k @ 4.7 - H100i
      • Memory:
      • 32GB XMS3 1600mhz
      • Storage:
      • 256GB Samsung 850 Pro + 3TB Seagate
      • Graphics card(s):
      • EVGA GTX 980Ti Classified
      • PSU:
      • Seasonic M12 700W
      • Case:
      • Corsair 500R
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Asus VG278HE
      • Internet:
      • FTTC
    Make sure your sound is set to software, hardware sound isn't compatable with AC97.

  6. #6
    da8
    da8 is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Motherboard Name Epox EP-4PLM(I)

    How do i change my agp from 8x to 4x?

    I've tried doing it in my bios, but i can't seem to find it.. any help for a n00b?

  7. #7
    da8
    da8 is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Well i still haven't sorted this... update !!!!

    Also whilst i'm playing sometimes the screen will just randomly freeze and go all pixelated and ****... like in the screen, forcing me to restart as i can't alt-del out of it.... please help ?

  8. #8
    da8
    da8 is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    need 5 post to post the screenshot of the problem... what it looks like, so i apologise for the spam....

  9. #9
    da8
    da8 is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

  10. #10
    Moderator chuckskull's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    The Frozen North
    Posts
    7,713
    Thanks
    951
    Thanked
    690 times in 463 posts
    • chuckskull's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z77-D3H
      • CPU:
      • 3570k @ 4.7 - H100i
      • Memory:
      • 32GB XMS3 1600mhz
      • Storage:
      • 256GB Samsung 850 Pro + 3TB Seagate
      • Graphics card(s):
      • EVGA GTX 980Ti Classified
      • PSU:
      • Seasonic M12 700W
      • Case:
      • Corsair 500R
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Asus VG278HE
      • Internet:
      • FTTC
    Either the card is on it's way out or somerthing is too heavily overclocked.

  11. #11
    da8
    da8 is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    the thing is nothing is overclocked and the card is only about 3 months old ?

  12. #12
    Moderator chuckskull's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    The Frozen North
    Posts
    7,713
    Thanks
    951
    Thanked
    690 times in 463 posts
    • chuckskull's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z77-D3H
      • CPU:
      • 3570k @ 4.7 - H100i
      • Memory:
      • 32GB XMS3 1600mhz
      • Storage:
      • 256GB Samsung 850 Pro + 3TB Seagate
      • Graphics card(s):
      • EVGA GTX 980Ti Classified
      • PSU:
      • Seasonic M12 700W
      • Case:
      • Corsair 500R
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Asus VG278HE
      • Internet:
      • FTTC
    Try reseating the card, often fixes things.

    Corruption like that usually means the graphics memory is playing up. Maybe time for an RMA?

  13. #13
    Registered+
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    banstead, surrey
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    thats what i was gonna suggest, you usually see that sort of corruption from overheating or god forbid! faulty hardware!!!

  14. #14
    da8
    da8 is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    RMA?

    And by reset you mean just take it out of the slot and put it back in.. ?

    It really is annoying and i appreciate your guys opinions !

    thanks

  15. #15
    Network|Geek kidzer's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Aberdeenshire
    Posts
    1,732
    Thanks
    91
    Thanked
    47 times in 42 posts
    • kidzer's system
      • Motherboard:
      • $motherboard
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 4GB
      • Storage:
      • 1TiB Samsung
      • Graphics card(s):
      • BFG 8800GTS OC
      • PSU:
      • Antec Truepower
      • Case:
      • Antec P160
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Monitor(s):
      • 20" Viewsonic
      • Internet:
      • ~3Mbps ADSL (TalkTalk Business)
    Quote Originally Posted by da8 View Post
    RMA?

    And by reset you mean just take it out of the slot and put it back in.. ?

    It really is annoying and i appreciate your guys opinions !

    thanks
    RMA - Return Material Authorization, basically returning the card because it is (or, may be faulty)

    And yes, reseating just means taking it out - perhaps lightly blowing over the AGP slot and contacts to get any contamination off them - and seating it in again.
    "If you're not on the edge, you're taking up too much room!"
    - me, 2005

  16. #16
    da8
    da8 is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    So i've tried reseating the graphic card and it did it again.. But it didn't go pixelated it just made the sound that it makes when u "shutdown your pc and the sound of restarting your pc" but the screen is still on and then the screen ingame is just froze... yet again forcing me to restart !! :cry:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ethernet connection problem (cable modem).
    By Dorza in forum Networking and Broadband
    Replies: 11
    Last Post: 14-09-2008, 03:35 PM
  2. Problem with Xbox 360 and Samsung TFT
    By JamesD in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 8
    Last Post: 15-11-2007, 01:49 PM
  3. CD/DVD drive problem
    By scratched in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 5
    Last Post: 22-03-2006, 04:12 PM
  4. X360 & Samsung SM 930bf Problem
    By JamesD in forum Gaming
    Replies: 0
    Last Post: 08-02-2006, 05:52 PM
  5. gf4 ti4200 screen standby problem.
    By Pete in forum Graphics Cards
    Replies: 3
    Last Post: 14-11-2004, 12:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •