Results 1 to 7 of 7

Thread: after windows xp install it hangs at dmi pool!

  1. #1
    Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    180
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    after windows xp install it hangs at dmi pool!

    my laptop felt slugglish overloeaded with high cpu usage, cdrom drive is messed so i pulled out laptop hdd so i backed up everything onto a pc hdd.

    install xp into laptpo hdd, unplug and plug back into laptop, and it hangs just after verifying dmi pool data with just a blank screeen and a flicking cursor

    i re loaded sys defaults in bios, bios recognisese the laptop hdd as a toshiba 40gb.

    loaded fdisk, it is set as active,

    run fixmbr sucess

    as soon as it posts and i press f8, i can goto safe mode menu and tried to boot from all options, i press safe mode and it always hangs at mup.sys??

    - stil no joy? any tips?
    Last edited by cv65user; 08-12-2006 at 10:02 PM.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    180
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    i cloned a ghost gho image to the laptop hdd from my desktop pc as a test, it is an universal windows xp spk2 sys prep image, and that didnt even work

    but if i boot to dos, i can see all the data files with a dir command, somethings up>?


    HAD THE laptop for 7 years, so i dont think its a hard ware issue. more of one of this software partition issues.

  3. #3
    cat /dev/null streetster's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    London
    Posts
    4,138
    Thanks
    119
    Thanked
    100 times in 82 posts
    • streetster's system
      • Motherboard:
      • Asus P7P55D-E
      • CPU:
      • Intel i5 750 2.67 @ 4.0Ghz
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS DDR3
      • Storage:
      • 2x1TB Drives [RAID0]
      • Graphics card(s):
      • 2xSapphire HD 4870 512MB CrossFireX
      • PSU:
      • Corsair HX520W
      • Case:
      • Coolermaster Black Widow
      • Operating System:
      • Windows 7 x64
      • Monitor(s):
      • DELL U2311
      • Internet:
      • Virgin 50Mb
    you CANNOT install an OS on a different machine, and put the harddrive in the laptop and expect it to work! you have to install XP on the machine you intend to use it on, otherwise all the drivers/settings/etc will be wrong

  4. #4
    Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    180
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    but a sys preped image should have been fine or it should of at least START to boot from the hdd and then BSOD or someting at least../

    ne ways , the hdd smoked up

    need a new laptop hdd thinking either ebuyer or dabs here ...western digital 100gb ata100 8mb buffer ... should i get 2mb or 8mb buffer because its only a couple pence difference, the 8mb seems to be cheaper then 2mb?

    they are all 55 avg delivered , so im not fussed, im guessing to go for dabs WD , 100gb, 8mb?

    dabs WD , 100gb, 8mb =
    http://www.dabs.com/productview.aspx...avigationKey=0

    dabs WD , 100gb , 2mb =
    http://www.dabs.com/productview.aspx...avigationKey=0

    ebuyer , WD , 100gb , 2gb
    http://www.ebuyer.com/customer/produ...uct_uid=108818

    but then again , a 2mb buffer due to heat issues with 8mbs buffer laptop 2.5" hdds?
    Last edited by cv65user; 09-12-2006 at 12:42 AM.

  5. #5
    cat /dev/null streetster's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    London
    Posts
    4,138
    Thanks
    119
    Thanked
    100 times in 82 posts
    • streetster's system
      • Motherboard:
      • Asus P7P55D-E
      • CPU:
      • Intel i5 750 2.67 @ 4.0Ghz
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS DDR3
      • Storage:
      • 2x1TB Drives [RAID0]
      • Graphics card(s):
      • 2xSapphire HD 4870 512MB CrossFireX
      • PSU:
      • Corsair HX520W
      • Case:
      • Coolermaster Black Widow
      • Operating System:
      • Windows 7 x64
      • Monitor(s):
      • DELL U2311
      • Internet:
      • Virgin 50Mb
    but a sys preped image should have been fine or it should of at least START to boot from the hdd and then BSOD or someting at least..
    unless something really low level (ie ATA drivers) are *really* incompatible with the laptops motherboard, then it would just die...

    as for 'the hdd smoked up' what happened? how did you kill it? i would advise getting an external cd drive in order have a better chance installing a new OS, unless you can still get OS's on floppy disk

    oh and laptop drives are generally 5400rpm (havent looked at the links) so i doubt 2/8mb cache will make a lot of difference in terms of performance, but if 8mb is cheaper, then go for that

  6. #6
    Will work for beer... nichomach's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Preston, Lancs
    Posts
    6,133
    Thanks
    527
    Thanked
    137 times in 98 posts
    • nichomach's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-870A-UD3
      • CPU:
      • AMD Phenom II X6 1055T 95W
      • Memory:
      • 16GB DR3
      • Storage:
      • 1x250GB Maxtor SATAII, 1x 400GB Hitachi SATAII
      • Graphics card(s):
      • Zotac GTX 1060 3GB
      • PSU:
      • Coolermaster 500W
      • Case:
      • Coolermaster Elite 430
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell 20" TFT
      • Internet:
      • Virgin Media Cable
    Well, Seagate's Momentus series have 7200rpm variants all the way up to 100GB, as do Hitachi's Travelstar series, but they do cost more. Bought a couple of the Seagates recently to go in a couple of MSI Crystals, and the performance is good.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    180
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    na , its a toshiba , 42k ,2.5", 40gb hdd originally bought installed in the laptop . i had this laptop 7 years so cdrom lens kinda doesnt read cdrs.

    it smoked because i kinda hot plugged it when i plugged it into a normal ide adaptor to grab 20 gb of divx off it !!! NEVER PANIC

    now just ordered from dabs,. western digital , 100gb, 2.5" , 54k , 8mb buffer , next day delivery , hope i get it ... =D

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Windows - boot process & simple troubleshooting
    By Paul Adams in forum Software
    Replies: 30
    Last Post: 17-11-2010, 04:38 AM
  2. install and run Windows apps without windows?
    By trashcanmonkey in forum Apple Mac
    Replies: 6
    Last Post: 17-09-2006, 03:59 PM
  3. Replies: 15
    Last Post: 03-09-2006, 05:50 PM
  4. ATI Catalyst 5.8 released
    By =TcQi= in forum Graphics Cards
    Replies: 17
    Last Post: 18-08-2005, 12:35 AM
  5. DMI Pool Data
    By AndyL in forum Software
    Replies: 4
    Last Post: 07-11-2003, 11:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •