Results 1 to 9 of 9

Thread: Vista driver problems

  1. #1
    dbh
    dbh is offline
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    London
    Posts
    924
    Thanks
    299
    Thanked
    35 times in 32 posts
    • dbh's system
      • Motherboard:
      • Asus P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Intel Quad Core Q6600 G0
      • Memory:
      • 8GB (4x2GB) PC-6400 DDR2-800 G.Skill 4-4-4-12
      • Storage:
      • 640GB Western Digital WD6400AAKS
      • Graphics card(s):
      • 512MB Sapphire HD4850
      • PSU:
      • Corsair HX520w
      • Case:
      • Antec P182
      • Monitor(s):
      • Panasonic Viera TX37LZD800 1080p LCD TV + Sony 19" SDM-X93

    Question Vista driver problems

    I'm having trouble getting my Siemens Gigaset 108 to work with Vista (can get the thing installed somewhat but doesnt connect to networks) so was wondering if I install XP first and get everything working and then do Vista upgrade (I got the full retail copy) will it screw with the drivers and make the wireless stick not work again or should it just work out ok? Hope so

  2. #2
    Ask me stuff
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    768
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • DecomposingStar's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Premium Wifi
      • CPU:
      • E6400 C2D Intel @ OC'd to 2.91ghz
      • Memory:
      • 4x 1GB OCZ Platinum Edition (800mhz - 4/4/12) (32bit Vista runs it at 3.3gb)
      • Storage:
      • 1 Maxtor DiamondMax 80gb HDD, 1x Western Caviar 250gb HDD
      • Graphics card(s):
      • ATI 2900XT HIS Oc'd 810/899
      • PSU:
      • 670W HiperPower
      • Case:
      • Antec 900 - Customised.
      • Monitor(s):
      • Hanns.G 19" HW191D
      • Internet:
      • 2mb NTL/Virgin
    Nah don't do an upgrade, they cause problems, it's best to dual boot.

    My Belkin stick wouldn't work when i installed Vista, D/L the new drivers if there is any out, and install them, should work.

  3. #3
    dbh
    dbh is offline
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    London
    Posts
    924
    Thanks
    299
    Thanked
    35 times in 32 posts
    • dbh's system
      • Motherboard:
      • Asus P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Intel Quad Core Q6600 G0
      • Memory:
      • 8GB (4x2GB) PC-6400 DDR2-800 G.Skill 4-4-4-12
      • Storage:
      • 640GB Western Digital WD6400AAKS
      • Graphics card(s):
      • 512MB Sapphire HD4850
      • PSU:
      • Corsair HX520w
      • Case:
      • Antec P182
      • Monitor(s):
      • Panasonic Viera TX37LZD800 1080p LCD TV + Sony 19" SDM-X93
    unfortunately siemens hasn't put any new drivers out for vista so dunno

  4. #4
    Ask me stuff
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    768
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • DecomposingStar's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Premium Wifi
      • CPU:
      • E6400 C2D Intel @ OC'd to 2.91ghz
      • Memory:
      • 4x 1GB OCZ Platinum Edition (800mhz - 4/4/12) (32bit Vista runs it at 3.3gb)
      • Storage:
      • 1 Maxtor DiamondMax 80gb HDD, 1x Western Caviar 250gb HDD
      • Graphics card(s):
      • ATI 2900XT HIS Oc'd 810/899
      • PSU:
      • 670W HiperPower
      • Case:
      • Antec 900 - Customised.
      • Monitor(s):
      • Hanns.G 19" HW191D
      • Internet:
      • 2mb NTL/Virgin
    Hmm... Give it some time.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    London
    Posts
    433
    Thanks
    17
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • timtim86's system
      • Motherboard:
      • Shuttle
      • CPU:
      • Athlon X2 5000+
      • Memory:
      • 6GB OCZ Gold 6400
      • Storage:
      • 2 x 250GB Seagates, 1 x 750GB Samsung
      • Graphics card(s):
      • 8800GS 384MB
      • PSU:
      • Shuttle 400W
      • Case:
      • Shuttle SN27P2
      • Operating System:
      • Windows 7 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 2007WFP
    get the atheros drivers for vista? atheros make the chipset for that USB adapter. By the way, how are you getting on with it? I found that mine caused my computer to BSOD under heavy transfer speeds!

  6. #6
    dbh
    dbh is offline
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    London
    Posts
    924
    Thanks
    299
    Thanked
    35 times in 32 posts
    • dbh's system
      • Motherboard:
      • Asus P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Intel Quad Core Q6600 G0
      • Memory:
      • 8GB (4x2GB) PC-6400 DDR2-800 G.Skill 4-4-4-12
      • Storage:
      • 640GB Western Digital WD6400AAKS
      • Graphics card(s):
      • 512MB Sapphire HD4850
      • PSU:
      • Corsair HX520w
      • Case:
      • Antec P182
      • Monitor(s):
      • Panasonic Viera TX37LZD800 1080p LCD TV + Sony 19" SDM-X93
    Hell tim I haven't even got the thing installed im currently trying to setup the pc in XP first then seeing if I can put vista over it so it keeps everything intact but for some reason the stick isnt working in XP either it doesnt want to connect to my WPA network sigh.. I think im missing the wireless zero config service (i accidentially set it to disabled when i made a custom xp cd with nlite and now its not in the services list to disable! ARGH)

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    London
    Posts
    433
    Thanks
    17
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • timtim86's system
      • Motherboard:
      • Shuttle
      • CPU:
      • Athlon X2 5000+
      • Memory:
      • 6GB OCZ Gold 6400
      • Storage:
      • 2 x 250GB Seagates, 1 x 750GB Samsung
      • Graphics card(s):
      • 8800GS 384MB
      • PSU:
      • Shuttle 400W
      • Case:
      • Shuttle SN27P2
      • Operating System:
      • Windows 7 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 2007WFP
    Okay well, i've had a lot of trouble with wireless adapters so i'll see if i can help...

    are you putting Vista on your system by itself? Cos if so, you could try to get it to work straight away in vista. I'd use someone else's computer, download the vista drivers from atheros, put them on a memory stick and install them after you have Vista finished, by using the add hardware wizard and directing the search to the memory stick.

    Wireless adapters never work particularly easily so give it a chance and don't get het up, there's a solution

  8. #8
    dbh
    dbh is offline
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    London
    Posts
    924
    Thanks
    299
    Thanked
    35 times in 32 posts
    • dbh's system
      • Motherboard:
      • Asus P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Intel Quad Core Q6600 G0
      • Memory:
      • 8GB (4x2GB) PC-6400 DDR2-800 G.Skill 4-4-4-12
      • Storage:
      • 640GB Western Digital WD6400AAKS
      • Graphics card(s):
      • 512MB Sapphire HD4850
      • PSU:
      • Corsair HX520w
      • Case:
      • Antec P182
      • Monitor(s):
      • Panasonic Viera TX37LZD800 1080p LCD TV + Sony 19" SDM-X93
    Thanks downloading the atheros drivers now.. gonna give it a go..

  9. #9
    dbh
    dbh is offline
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    London
    Posts
    924
    Thanks
    299
    Thanked
    35 times in 32 posts
    • dbh's system
      • Motherboard:
      • Asus P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Intel Quad Core Q6600 G0
      • Memory:
      • 8GB (4x2GB) PC-6400 DDR2-800 G.Skill 4-4-4-12
      • Storage:
      • 640GB Western Digital WD6400AAKS
      • Graphics card(s):
      • 512MB Sapphire HD4850
      • PSU:
      • Corsair HX520w
      • Case:
      • Antec P182
      • Monitor(s):
      • Panasonic Viera TX37LZD800 1080p LCD TV + Sony 19" SDM-X93
    Ok those drivers I have dont seem to go with my device. The chipset the stick is using is the AR5523 but I can't seem to source any vista drivers

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. The eight guises of Vista
    By Steve in forum HEXUS News
    Replies: 61
    Last Post: 21-02-2006, 10:39 PM
  2. Windows Vista Hardware Tax
    By Matt1eD in forum Software
    Replies: 18
    Last Post: 21-09-2005, 08:23 PM
  3. Troubleshooting - Software & Driver problems
    By Steve in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 0
    Last Post: 09-07-2004, 06:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •