Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 17 to 28 of 28

Thread: Graphics card and Vista questions

  1. #17
    Lovely chap dangel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    8,385
    Thanks
    407
    Thanked
    449 times in 331 posts
    • dangel's system
      • Motherboard:
      • See My Sig
      • CPU:
      • See My Sig
      • Memory:
      • See My Sig
      • Storage:
      • See My Sig
      • Graphics card(s):
      • See My Sig
      • PSU:
      • See My Sig
      • Case:
      • See My Sig
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • See My Sig
      • Internet:
      • 60mbit Sky LLU
    .
    Last edited by dangel; 08-03-2007 at 04:14 PM. Reason: bored
    System 001: Maximus VII Formula, 4790k i7, RTX 2080ti FE (incoming), 16GIG Corsair Vengence DDR3 RAM CL9, Corsair HX1000, ROG SWIFT PG278Q , SSDs, Antec 1200 case, All watercooled. [main]
    System 002: A8 3850 APU, ASUS uATX FM1A75 MB, 4GB Corsair Vengeance DDR3, Corsair psu, OCZ Agility 3, 1TB F3, Dell 2001FP 20" LCD, £7's worth of 5.1 speakers (they rock) Windows 7 x64[wife/server]
    System 003: AsRock MB, APU, 8 GIG Corsair, Silverstone HTPC case, stock cooler, GT220 1gbDDR3, WD Green 3TB, Kingston 40gb SSD, MCE Remote, Panasonic 50" LCD (87BDX) via HDMI Windows 8.1.1 (32) [media centre]
    System 004: Asus UL50AT Intel Core 2 Duo,4GB, Intel Gen 2 80GB SSD, Win 8.1.1 x64 [no justification]
    System 005: HP Proliant N40L Microserver, 4x2TB drives, fan mod, Pico PSU mod, Win7 x86 [file server]
    System 006: Dell Optiplex 9010, i7, 8gb, 128gb Samsung 830 x 2 (boot and VM drive), 1TB WD HDD, ATI something, Windows 8.1.1 x64 RTM [work]


  2. #18
    Ask me stuff
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    768
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • DecomposingStar's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Premium Wifi
      • CPU:
      • E6400 C2D Intel @ OC'd to 2.91ghz
      • Memory:
      • 4x 1GB OCZ Platinum Edition (800mhz - 4/4/12) (32bit Vista runs it at 3.3gb)
      • Storage:
      • 1 Maxtor DiamondMax 80gb HDD, 1x Western Caviar 250gb HDD
      • Graphics card(s):
      • ATI 2900XT HIS Oc'd 810/899
      • PSU:
      • 670W HiperPower
      • Case:
      • Antec 900 - Customised.
      • Monitor(s):
      • Hanns.G 19" HW191D
      • Internet:
      • 2mb NTL/Virgin
    Well isn't that ridiculous.

    Yeah it's a huge annoying that companies STILL haven't fully sorted out their drivers... Creative have only just got their Vista drivers out today!

  3. #19
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    South Wales
    Posts
    454
    Thanks
    22
    Thanked
    16 times in 14 posts
    • Thor's system
      • Motherboard:
      • ASUS P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Intel C2Q Q6600 G0 @ 3.3GHz
      • Memory:
      • 4GB OZC Reaper HPC Enhanced Bandwidth Edition DDR2 800 @ 1000MHz
      • Storage:
      • 300GB VelociRaptor for Primary, 15TB for Storage
      • Graphics card(s):
      • Sapphire 4870 @ 790MHz
      • PSU:
      • Enermax 625W EMD625AWT Modular
      • Case:
      • Modded Lian-Li V2100B [Silent Watercooled]
      • Operating System:
      • XP Pro SP3 (Win7: Been there, done that!)
      • Monitor(s):
      • Dell 2405FPW 24"
      • Internet:
      • O2 16Mb Home Broadband Pro
    Quote Originally Posted by Gibbo View Post
    I wouldn't go Vista until after SP1 and the bug hunt has died down. Besides many peripherals do not yet have Vista drivers yet (neither 32bit nor 64bit). My beloved m-Audio hardware is in this position but I suppose that now m-Audio is owned by Avid then until they port pro-tools to Vista, why would they bother with their consumer hardware?
    Any idea when SP1 would be out for Vista? As I didn't upgrade to XP until they released SP1 for it and I'd prefer not to get Vista until allot of the bugs have been sorted out like.

  4. #20
    Senior Member Dreaming's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Leicester / York
    Posts
    1,500
    Thanks
    67
    Thanked
    40 times in 30 posts
    • Dreaming's system
      • Motherboard:
      • Abit IP35 Pro
      • CPU:
      • e6300 @ 2.8ghz
      • Memory:
      • 4gb Corsair XMS2 PC6400
      • Storage:
      • 500GB Western Digital for OS + 1500GB Seagate for Storage
      • Graphics card(s):
      • BFG 8800GTS OC2 320MB
      • PSU:
      • Antec Neo HE 550
      • Case:
      • Lian Li PC A05B
      • Operating System:
      • Windows Vista Home Premium x64
      • Monitor(s):
      • Samsung 22" 226BW
      • Internet:
      • NTL 4Mb/s
    Hate to say it but Vista actually works quite smoothly already, been a few problems but they've been fixed / I've worked round them (like the stupid webcam drivers being mislabelled - probably why microsoft insists on signed drivers!)

  5. #21
    Ask me stuff
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    768
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • DecomposingStar's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Premium Wifi
      • CPU:
      • E6400 C2D Intel @ OC'd to 2.91ghz
      • Memory:
      • 4x 1GB OCZ Platinum Edition (800mhz - 4/4/12) (32bit Vista runs it at 3.3gb)
      • Storage:
      • 1 Maxtor DiamondMax 80gb HDD, 1x Western Caviar 250gb HDD
      • Graphics card(s):
      • ATI 2900XT HIS Oc'd 810/899
      • PSU:
      • 670W HiperPower
      • Case:
      • Antec 900 - Customised.
      • Monitor(s):
      • Hanns.G 19" HW191D
      • Internet:
      • 2mb NTL/Virgin
    Yeah, i rarely use XP anymore. Vista isn't bad at all.

  6. #22
    Lovely chap dangel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    8,385
    Thanks
    407
    Thanked
    449 times in 331 posts
    • dangel's system
      • Motherboard:
      • See My Sig
      • CPU:
      • See My Sig
      • Memory:
      • See My Sig
      • Storage:
      • See My Sig
      • Graphics card(s):
      • See My Sig
      • PSU:
      • See My Sig
      • Case:
      • See My Sig
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • See My Sig
      • Internet:
      • 60mbit Sky LLU
    I've been running vista for months now and tbh I've yet to have any real problem with it that wasn't driver related (and these were fixable with a simple download). People who are saying SP1 is required just don't know what they're talking about IMHO - it's faster (and get this) MORE STABLE than my XP partition in day to day use. I'm not saying it makes sense for everyone yet, but to say that there's something fundementally wrong with it is just plain wrong.
    System 001: Maximus VII Formula, 4790k i7, RTX 2080ti FE (incoming), 16GIG Corsair Vengence DDR3 RAM CL9, Corsair HX1000, ROG SWIFT PG278Q , SSDs, Antec 1200 case, All watercooled. [main]
    System 002: A8 3850 APU, ASUS uATX FM1A75 MB, 4GB Corsair Vengeance DDR3, Corsair psu, OCZ Agility 3, 1TB F3, Dell 2001FP 20" LCD, £7's worth of 5.1 speakers (they rock) Windows 7 x64[wife/server]
    System 003: AsRock MB, APU, 8 GIG Corsair, Silverstone HTPC case, stock cooler, GT220 1gbDDR3, WD Green 3TB, Kingston 40gb SSD, MCE Remote, Panasonic 50" LCD (87BDX) via HDMI Windows 8.1.1 (32) [media centre]
    System 004: Asus UL50AT Intel Core 2 Duo,4GB, Intel Gen 2 80GB SSD, Win 8.1.1 x64 [no justification]
    System 005: HP Proliant N40L Microserver, 4x2TB drives, fan mod, Pico PSU mod, Win7 x86 [file server]
    System 006: Dell Optiplex 9010, i7, 8gb, 128gb Samsung 830 x 2 (boot and VM drive), 1TB WD HDD, ATI something, Windows 8.1.1 x64 RTM [work]


  7. #23
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    South Wales
    Posts
    454
    Thanks
    22
    Thanked
    16 times in 14 posts
    • Thor's system
      • Motherboard:
      • ASUS P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Intel C2Q Q6600 G0 @ 3.3GHz
      • Memory:
      • 4GB OZC Reaper HPC Enhanced Bandwidth Edition DDR2 800 @ 1000MHz
      • Storage:
      • 300GB VelociRaptor for Primary, 15TB for Storage
      • Graphics card(s):
      • Sapphire 4870 @ 790MHz
      • PSU:
      • Enermax 625W EMD625AWT Modular
      • Case:
      • Modded Lian-Li V2100B [Silent Watercooled]
      • Operating System:
      • XP Pro SP3 (Win7: Been there, done that!)
      • Monitor(s):
      • Dell 2405FPW 24"
      • Internet:
      • O2 16Mb Home Broadband Pro
    Quote Originally Posted by dangel View Post
    I've been running vista for months now and tbh I've yet to have any real problem with it that wasn't driver related (and these were fixable with a simple download). People who are saying SP1 is required just don't know what they're talking about IMHO - it's faster (and get this) MORE STABLE than my XP partition in day to day use. I'm not saying it makes sense for everyone yet, but to say that there's something fundementally wrong with it is just plain wrong.
    I'll chance it then & grab myself Vista Ultimate 32Bit for my new rig, I can always format and go back 2 XP Pro sp2. Thanks for the praises of Vista.

  8. #24
    Lovely chap dangel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    8,385
    Thanks
    407
    Thanked
    449 times in 331 posts
    • dangel's system
      • Motherboard:
      • See My Sig
      • CPU:
      • See My Sig
      • Memory:
      • See My Sig
      • Storage:
      • See My Sig
      • Graphics card(s):
      • See My Sig
      • PSU:
      • See My Sig
      • Case:
      • See My Sig
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • See My Sig
      • Internet:
      • 60mbit Sky LLU
    Quote Originally Posted by Thor View Post
    I'll chance it then & grab myself Vista Ultimate 32Bit for my new rig, I can always format and go back 2 XP Pro sp2. Thanks for the praises of Vista.
    Well it's only because it's a decent product - if it were bad i'd say that too. There's plenty of MS products I really don't like too Dual booting avoids any worries whatsoever for me - and tellingly i'm just not using XP @ work anymore. I've not switched at home yet (entirely) but that's mainly because i can't be bothered to reinstall everything just yet. It may not be fashionable to like Vista but I do nonetheless..
    System 001: Maximus VII Formula, 4790k i7, RTX 2080ti FE (incoming), 16GIG Corsair Vengence DDR3 RAM CL9, Corsair HX1000, ROG SWIFT PG278Q , SSDs, Antec 1200 case, All watercooled. [main]
    System 002: A8 3850 APU, ASUS uATX FM1A75 MB, 4GB Corsair Vengeance DDR3, Corsair psu, OCZ Agility 3, 1TB F3, Dell 2001FP 20" LCD, £7's worth of 5.1 speakers (they rock) Windows 7 x64[wife/server]
    System 003: AsRock MB, APU, 8 GIG Corsair, Silverstone HTPC case, stock cooler, GT220 1gbDDR3, WD Green 3TB, Kingston 40gb SSD, MCE Remote, Panasonic 50" LCD (87BDX) via HDMI Windows 8.1.1 (32) [media centre]
    System 004: Asus UL50AT Intel Core 2 Duo,4GB, Intel Gen 2 80GB SSD, Win 8.1.1 x64 [no justification]
    System 005: HP Proliant N40L Microserver, 4x2TB drives, fan mod, Pico PSU mod, Win7 x86 [file server]
    System 006: Dell Optiplex 9010, i7, 8gb, 128gb Samsung 830 x 2 (boot and VM drive), 1TB WD HDD, ATI something, Windows 8.1.1 x64 RTM [work]


  9. #25
    Ask me stuff
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    768
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • DecomposingStar's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Premium Wifi
      • CPU:
      • E6400 C2D Intel @ OC'd to 2.91ghz
      • Memory:
      • 4x 1GB OCZ Platinum Edition (800mhz - 4/4/12) (32bit Vista runs it at 3.3gb)
      • Storage:
      • 1 Maxtor DiamondMax 80gb HDD, 1x Western Caviar 250gb HDD
      • Graphics card(s):
      • ATI 2900XT HIS Oc'd 810/899
      • PSU:
      • 670W HiperPower
      • Case:
      • Antec 900 - Customised.
      • Monitor(s):
      • Hanns.G 19" HW191D
      • Internet:
      • 2mb NTL/Virgin
    Quote Originally Posted by Thor View Post
    I'll chance it then & grab myself Vista Ultimate 32Bit for my new rig, I can always format and go back 2 XP Pro sp2. Thanks for the praises of Vista.
    Dual boot... Definately. Some things might just refuse to work and you'll need XP. If you have a copy or can get ahold of one, use it.

  10. #26
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    South Wales
    Posts
    454
    Thanks
    22
    Thanked
    16 times in 14 posts
    • Thor's system
      • Motherboard:
      • ASUS P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Intel C2Q Q6600 G0 @ 3.3GHz
      • Memory:
      • 4GB OZC Reaper HPC Enhanced Bandwidth Edition DDR2 800 @ 1000MHz
      • Storage:
      • 300GB VelociRaptor for Primary, 15TB for Storage
      • Graphics card(s):
      • Sapphire 4870 @ 790MHz
      • PSU:
      • Enermax 625W EMD625AWT Modular
      • Case:
      • Modded Lian-Li V2100B [Silent Watercooled]
      • Operating System:
      • XP Pro SP3 (Win7: Been there, done that!)
      • Monitor(s):
      • Dell 2405FPW 24"
      • Internet:
      • O2 16Mb Home Broadband Pro
    What about Third Party Firewall software, any recommendations?
    I'll be using NOD32 for anti-virus.

  11. #27
    S1L3NT danroyle's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    sussex
    Posts
    4,241
    Thanks
    145
    Thanked
    186 times in 153 posts
    • danroyle's system
      • Motherboard:
      • N/A
      • CPU:
      • Intel Core I7 4720HQ
      • Memory:
      • 8GB
      • Storage:
      • 128GB SSD +1tb HDD
      • Graphics card(s):
      • Geforce Gtx960m
      • PSU:
      • N/A
      • Case:
      • N/A
      • Operating System:
      • WINDOWS 10 64bit
      • Monitor(s):
      • 15.6" IPS
      • Internet:
      • BT Fibre
    Quote Originally Posted by dangel View Post
    Out of interest - what problems were you having? Can't say i've had anything substantially go wrong that wasn't related to duff drivers.

    when exiting games my desktop failed to load up 75% of the time so just got green screen so had to pull power
    which i think was a driver issue

    but mostly in the 1 week of using it towards the end of the week it came up do i wish to check if solutions for my probems were online yet and came up with all the error reports i had filed a measly 75 in 7 days of programs becoming non responding or shutting down for no apparent reason

    and i only used programs thet were vista compatible

  12. #28
    Ask me stuff
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    768
    Thanks
    8
    Thanked
    1 time in 1 post
    • DecomposingStar's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Premium Wifi
      • CPU:
      • E6400 C2D Intel @ OC'd to 2.91ghz
      • Memory:
      • 4x 1GB OCZ Platinum Edition (800mhz - 4/4/12) (32bit Vista runs it at 3.3gb)
      • Storage:
      • 1 Maxtor DiamondMax 80gb HDD, 1x Western Caviar 250gb HDD
      • Graphics card(s):
      • ATI 2900XT HIS Oc'd 810/899
      • PSU:
      • 670W HiperPower
      • Case:
      • Antec 900 - Customised.
      • Monitor(s):
      • Hanns.G 19" HW191D
      • Internet:
      • 2mb NTL/Virgin
    Quote Originally Posted by danroyle View Post
    when exiting games my desktop failed to load up 75% of the time so just got green screen so had to pull power
    which i think was a driver issue

    but mostly in the 1 week of using it towards the end of the week it came up do i wish to check if solutions for my probems were online yet and came up with all the error reports i had filed a measly 75 in 7 days of programs becoming non responding or shutting down for no apparent reason

    and i only used programs thet were vista compatible
    Most error reports are due to bad drivers. At least the ones i've had.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. reccomend me a vista graphics card..
    By 5lab in forum Graphics Cards
    Replies: 5
    Last Post: 04-03-2007, 04:48 PM
  2. Adding an additional graphics card to my Vista setup
    By Snookieboy in forum Graphics Cards
    Replies: 0
    Last Post: 16-02-2007, 03:13 PM
  3. S3 Graphics $80 card 'ideal' for Vista and HD home cinema
    By Bob Crabtree in forum HEXUS News
    Replies: 11
    Last Post: 14-12-2006, 10:17 PM
  4. SD37P2 Silent Graphics Card
    By ShuttleNewbie in forum PC Hardware and Components
    Replies: 0
    Last Post: 01-11-2006, 08:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •