Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 16 of 19

Thread: pc build, need a bit of help

  1. #1
    Sink or Swim
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bedford/Leicester
    Posts
    1,393
    Thanks
    61
    Thanked
    6 times in 6 posts

    pc build, need a bit of help

    just need a bit of help on power button and L.E.D connectors on my motherboard.

    is there a way i have to put them in? like i notice on the connectors there is a small "S" on one of the connector points.

    any ideas?

  2. #2
    finding nemo staffsMike's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    11,497
    Thanks
    197
    Thanked
    794 times in 741 posts
    • staffsMike's system
      • Motherboard:
      • evga 680i
      • CPU:
      • e6600
      • Memory:
      • geil ultra pc6400
      • Storage:
      • WD 320gb
      • Graphics card(s):
      • leadtek 8800 GTS 640mb
      • PSU:
      • ocz gameXstream 700w
      • Case:
      • akasa eclipse
      • Monitor(s):
      • dell 2007wfp and Lg L194WT
      • Internet:
      • pipex homecall
    you read the instructions? lol

  3. #3
    Banned arbitor's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,849
    Thanks
    0
    Thanked
    7 times in 7 posts
    it has a map in the motherboard book, and if they dont work try turning them the other way round that changes the order of pos neg.

  4. #4
    Sink or Swim
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bedford/Leicester
    Posts
    1,393
    Thanks
    61
    Thanked
    6 times in 6 posts
    Quote Originally Posted by staffsMike View Post
    you read the instructions? lol
    i would have if there were any....(second hand you see )

    Quote Originally Posted by arbitor View Post
    it has a map in the motherboard book, and if they dont work try turning them the other way round that changes the order of pos neg.
    might try that, cheers

  5. #5
    Banned arbitor's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,849
    Thanks
    0
    Thanked
    7 times in 7 posts
    tbh trial and error takes about ten mins so if all else fails just try every plug in every hole untill you get it, easy way

  6. #6
    Pedandic mo-fo IAmATeaf's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    South of the Watford Gap!
    Posts
    896
    Thanks
    0
    Thanked
    11 times in 11 posts
    • IAmATeaf's system
      • Motherboard:
      • Asus P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Q6600@3.25
      • Memory:
      • 4 x 2GB Corsair 6400C5DHX XMS2
      • Storage:
      • 2 x 0.5TB 7200.12, 2 x 1.5TB 7200.11
      • Graphics card(s):
      • Gigabyte GTX460 OC
      • PSU:
      • Corsair HX520
      • Case:
      • Lian Li PC6089B
      • Operating System:
      • Windows 7 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Samsung T240 24"
      • Internet:
      • 6Mb ADSL Max
    The power button connector doesn't matter which way round it goes, as said already with the power led try it 1 way round and if the led doesn't light swap it round, won't damage anything so quite safe to do this via trial and error.

  7. #7
    AKA daniel.phillips Sprite's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,234
    Thanks
    9
    Thanked
    47 times in 38 posts
    What motherboard are you having problems with ?
    Main - Intel Core i5 2300 @ 3.5GHz, 8GB DDR3 1333Mhz RAM, Asus P8P67 Pro, Coolermaster iGreen 600w, GTX 480, Antec One Case



  8. #8
    Sink or Swim
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bedford/Leicester
    Posts
    1,393
    Thanks
    61
    Thanked
    6 times in 6 posts
    foxconn....p4xfa or something :S thats what it says on the mobo

  9. #9
    AKA daniel.phillips Sprite's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,234
    Thanks
    9
    Thanked
    47 times in 38 posts
    Quote Originally Posted by Nick Smith View Post
    foxconn....p4xfa or something :S thats what it says on the mobo
    http://www.jetway.com.tw/oldweb/evis...4xfa/p4xfa.htm

    This one ?

    I would try and get the manual for it but work internet won't let me.
    Main - Intel Core i5 2300 @ 3.5GHz, 8GB DDR3 1333Mhz RAM, Asus P8P67 Pro, Coolermaster iGreen 600w, GTX 480, Antec One Case



  10. #10
    Sink or Swim
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bedford/Leicester
    Posts
    1,393
    Thanks
    61
    Thanked
    6 times in 6 posts
    thats the one

    cheers mate, going to download manual now

  11. #11
    AKA daniel.phillips Sprite's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,234
    Thanks
    9
    Thanked
    47 times in 38 posts
    Quote Originally Posted by Nick Smith View Post
    thats the one

    cheers mate, going to download manual now
    np

    hope you find out how to sort it
    Main - Intel Core i5 2300 @ 3.5GHz, 8GB DDR3 1333Mhz RAM, Asus P8P67 Pro, Coolermaster iGreen 600w, GTX 480, Antec One Case



  12. #12
    Banned arbitor's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,849
    Thanks
    0
    Thanked
    7 times in 7 posts
    rofl you could have already done this to ten motherboards by now by just trying and seeing what did what i do it most days when we get machines that have no book.

  13. #13
    Sink or Swim
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bedford/Leicester
    Posts
    1,393
    Thanks
    61
    Thanked
    6 times in 6 posts
    Quote Originally Posted by arbitor View Post
    rofl you could have already done this to ten motherboards by now by just trying and seeing what did what i do it most days when we get machines that have no book.
    i'd tried that...no luck....

    Quote Originally Posted by daniel.phillips View Post
    np

    hope you find out how to sort it

    thanks mate

  14. #14
    Banned arbitor's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,849
    Thanks
    0
    Thanked
    7 times in 7 posts
    what do you mean no luck ?


    think about it for one second, its impossible that it didnt work. If you try every cable on every pin it WILL work when you figure out what goes where

  15. #15
    Sink or Swim
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bedford/Leicester
    Posts
    1,393
    Thanks
    61
    Thanked
    6 times in 6 posts
    nope, followed the manual i downloaded, and still no luck even then!

  16. #16
    Banned arbitor's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,849
    Thanks
    0
    Thanked
    7 times in 7 posts
    this is getting painfull.

    Get the power switch plug it into the first two try and turn it on, if yes move onto the enxt sitch and the same, if it doesnt work try next two pins.

    when you have tried all the pins and nothing works try it the opposite way round, this method CANNOT FAIL by common sense.

    If nothing works then something is electrcally wrong with switchs/motherboard which is unlikely

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. £300 build system?
    By lodore in forum PC Hardware and Components
    Replies: 85
    Last Post: 17-02-2007, 07:47 PM
  2. Vista - 32 bit or 64 bit ???
    By Kumagoro in forum Software
    Replies: 1
    Last Post: 02-02-2007, 07:32 PM
  3. Questions on new PC build and Asus A8V Deluxe
    By andy_s in forum PC Hardware and Components
    Replies: 9
    Last Post: 30-03-2005, 02:00 PM
  4. help with mage build?
    By Skaramush in forum PC
    Replies: 3
    Last Post: 19-03-2005, 02:03 AM
  5. a teeny bit o' help...please?
    By shiato storm in forum General Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 25-05-2004, 07:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •