Results 1 to 8 of 8

Thread: Computer dead?

  1. #1
    Senior Member Hicks12's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Plymouth-SouthWest
    Posts
    6,553
    Thanks
    1,066
    Thanked
    331 times in 287 posts
    • Hicks12's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z68-V
      • CPU:
      • Intel i5 2500k@4ghz, cooled by EK Supreme HF
      • Memory:
      • 8GB Kingston hyperX ddr3 PC3-12800 1600mhz
      • Storage:
      • 64GB M4/128GB M4 / WD 640GB AAKS / 1TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit GTX460 @ 900Mhz Core
      • PSU:
      • 675W ThermalTake ThoughPower XT
      • Case:
      • Lian Li PC-A70 with modded top for 360mm rad
      • Operating System:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H IPS
      • Internet:
      • 10mb/s cable from virgin media

    Computer dead?

    Well i was just reseating the heatsink on my cpu and after trying to boot, i get nothing apart from the gpu fan going 100% then to 35%(guess its posting?) no display on screen. I thought it could be the cpu so i got a pentium d but it still doesnt work. Ive checked the cabling etc, nothing seems wrong but i did notice a faint noise when it was on, a computer noise? If that makes sense .

    Any ideas on what it could be? Help is appreciated.
    Quote Originally Posted by snootyjim View Post
    Trust me, go into any local club and shout "I've got dual Nehalem Xeons" and all of the girls will practically collapse on the spot at the thought of your e-penis

  2. #2
    finding nemo staffsMike's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    11,498
    Thanks
    197
    Thanked
    794 times in 741 posts
    • staffsMike's system
      • Motherboard:
      • evga 680i
      • CPU:
      • e6600
      • Memory:
      • geil ultra pc6400
      • Storage:
      • WD 320gb
      • Graphics card(s):
      • leadtek 8800 GTS 640mb
      • PSU:
      • ocz gameXstream 700w
      • Case:
      • akasa eclipse
      • Monitor(s):
      • dell 2007wfp and Lg L194WT
      • Internet:
      • pipex homecall

    Re: Computer dead?


  3. #3
    hexus.zombeh! format's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Strath Uni, Glasgow
    Posts
    2,747
    Thanks
    512
    Thanked
    179 times in 131 posts
    • format's system
      • Motherboard:
      • Abit IP35 Pro
      • CPU:
      • Core2Duo E6750 @ 3.2ghz
      • Memory:
      • 4GB GSkill PC8000
      • Storage:
      • WD500GB+750GB F1 + 250GB external drive
      • Graphics card(s):
      • Geforce GTX260
      • PSU:
      • Corsair HX520w
      • Case:
      • Antec P182 + 3 x Nexus fans
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Monitor(s):
      • 24" DGM
      • Internet:
      • BeThere* Pro

    Re: Computer dead?

    You could try resetting the BIOS?
    ~'Armaments, universal debt, and planned obsolescence--those are the three pillars of Western prosperity'~ Aldous Huxley




  4. #4
    Senior Member Hicks12's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Plymouth-SouthWest
    Posts
    6,553
    Thanks
    1,066
    Thanked
    331 times in 287 posts
    • Hicks12's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z68-V
      • CPU:
      • Intel i5 2500k@4ghz, cooled by EK Supreme HF
      • Memory:
      • 8GB Kingston hyperX ddr3 PC3-12800 1600mhz
      • Storage:
      • 64GB M4/128GB M4 / WD 640GB AAKS / 1TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit GTX460 @ 900Mhz Core
      • PSU:
      • 675W ThermalTake ThoughPower XT
      • Case:
      • Lian Li PC-A70 with modded top for 360mm rad
      • Operating System:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H IPS
      • Internet:
      • 10mb/s cable from virgin media

    Re: Computer dead?

    i cant believe i missed that, i tried resetting the bios(jumper, switch) but forgot to take battery out. It now loads to post but i get the message " CMOS checksum error-loading defaults" But i cant continue or go into the bios, f1 and del dont work lol. ANy more ideas?
    Quote Originally Posted by snootyjim View Post
    Trust me, go into any local club and shout "I've got dual Nehalem Xeons" and all of the girls will practically collapse on the spot at the thought of your e-penis

  5. #5
    NOT Banned
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5,905
    Thanks
    412
    Thanked
    278 times in 253 posts

    Re: Computer dead?

    Quote Originally Posted by Hicks12 View Post
    i get nothing apart from the gpu fan going 100% then to 35%(guess its posting?) no display on screen.
    It must be posting then. Have you tried pushing in the GPU, and what noise is this faint noise? The GPU usually squeals if it hasn't got all it's power cables in.

  6. #6
    Senior Member Hicks12's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Plymouth-SouthWest
    Posts
    6,553
    Thanks
    1,066
    Thanked
    331 times in 287 posts
    • Hicks12's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z68-V
      • CPU:
      • Intel i5 2500k@4ghz, cooled by EK Supreme HF
      • Memory:
      • 8GB Kingston hyperX ddr3 PC3-12800 1600mhz
      • Storage:
      • 64GB M4/128GB M4 / WD 640GB AAKS / 1TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit GTX460 @ 900Mhz Core
      • PSU:
      • 675W ThermalTake ThoughPower XT
      • Case:
      • Lian Li PC-A70 with modded top for 360mm rad
      • Operating System:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H IPS
      • Internet:
      • 10mb/s cable from virgin media

    Re: Computer dead?

    it is an electrical noise i think but now its posting i just need tofind a way to load .
    Quote Originally Posted by snootyjim View Post
    Trust me, go into any local club and shout "I've got dual Nehalem Xeons" and all of the girls will practically collapse on the spot at the thought of your e-penis

  7. #7
    No-one's Fanboi Thorsson's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Neverneverland
    Posts
    2,749
    Thanks
    47
    Thanked
    93 times in 92 posts
    • Thorsson's system
      • Motherboard:
      • ASUS P8Z77-V PRO
      • CPU:
      • i5 3570k
      • Memory:
      • 2x8Gb Corsair Vengeance PC1866
      • Storage:
      • 256M4 SSD; 2Tb 7200RPM Barracuda; 2Tb Linkstation
      • Graphics card(s):
      • EVGA GTX970 SC
      • PSU:
      • Corsair HX650
      • Case:
      • Antec 300
      • Operating System:
      • Win10 64
      • Monitor(s):
      • Dell 2515H
      • Internet:
      • Fibre Optic 30Mb

    Re: Computer dead?

    Sounds like a dead GFX card. My third PC's 6800GT just died and although it booted up on that PC, before descending into graphical carpets, when I tried it in mine it was exactly as you described. Luckily with my mobo I could see that the boot was happening thanks to the LED code.

  8. #8
    Senior Member Hicks12's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Plymouth-SouthWest
    Posts
    6,553
    Thanks
    1,066
    Thanked
    331 times in 287 posts
    • Hicks12's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z68-V
      • CPU:
      • Intel i5 2500k@4ghz, cooled by EK Supreme HF
      • Memory:
      • 8GB Kingston hyperX ddr3 PC3-12800 1600mhz
      • Storage:
      • 64GB M4/128GB M4 / WD 640GB AAKS / 1TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit GTX460 @ 900Mhz Core
      • PSU:
      • 675W ThermalTake ThoughPower XT
      • Case:
      • Lian Li PC-A70 with modded top for 360mm rad
      • Operating System:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H IPS
      • Internet:
      • 10mb/s cable from virgin media

    Re: Computer dead?

    luckily it isnt (i think) since its booting into windows now, been good for a good while so think its alright. Thanks for the help guys.
    Quote Originally Posted by snootyjim View Post
    Trust me, go into any local club and shout "I've got dual Nehalem Xeons" and all of the girls will practically collapse on the spot at the thought of your e-penis

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. What is dead?
    By Pirate Pete in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 2
    Last Post: 12-03-2006, 11:41 AM
  2. Network Files Transfer Question
    By milanlad in forum Networking and Broadband
    Replies: 6
    Last Post: 01-04-2005, 06:46 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 07-12-2004, 11:45 AM
  4. urgent problem with new computer
    By ives in forum PC Hardware and Components
    Replies: 23
    Last Post: 28-06-2004, 01:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •