Results 1 to 11 of 11

Thread: Jukebox and xp problems

  1. #1
    Smoke Me A Kipper! Slick's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Edinburgh
    Posts
    1,064
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Jukebox and xp problems

    ok...my dad got a new creative jukebox for christmas, I burned all his CDs on my comp and sent them through to firewire, which all worked perfectly.

    Then he asked if I could set the jukebox up on his comp as I'm at uni with my comp most of the time. His comp is an athlon 1800+ running on windows 98. I was using the usb connection, the computer would detect the jukebox but couldn't transfer files with it and wouldn't detect on the software. I tried updating software, drivers and updated the firmware....still nothing.

    So then we thought it might work if we used firewire. I ordered and installed a firewire card. This card worked with my other firewire devices. It still had the very same problem with the jukebox though.

    So I thought it could be a windows problem, I tried updating using an official windows xp disc, this crashed on bootup, will boot in safemode but allways crashes. Then I formatted the disc, tried installing again and it keeps crashing.

    So please can you let me know how to fix primarily the jukebox problem or the windows xp one? I'd appretiate fast replies as I go back to uni at the weekend and need to get it fixed by then.

  2. #2
    Smoke Me A Kipper! Slick's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Edinburgh
    Posts
    1,064
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    bump

    please guys I'd appretiate anything that might help

  3. #3
    Vive le pants! directhex's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    /dev/urandom
    Posts
    17,074
    Thanks
    228
    Thanked
    1,027 times in 678 posts
    • directhex's system
      • Motherboard:
      • MSI X99A Gaming 7
      • CPU:
      • Intel Core i7 5280k
      • Memory:
      • 32GiB ADATA DDR4
      • Storage:
      • Corsair Neutron XT 960GB
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 980 Gaming 4G Twin Frozr 5
      • PSU:
      • Corsair AX860i
      • Case:
      • NZXT H440
      • Operating System:
      • Ubuntu 17.10, Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell U2713HM
      • Internet:
      • FIOS
    i'm not sure what the problem with installing the software under xp is, but 98 barely supports usb mass storage, which would cover why it wasn;t working there.

  4. #4
    Smoke Me A Kipper! Slick's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Edinburgh
    Posts
    1,064
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    so do you think installing windows ME might help? I know its a crap OS but if it works everyone will be happy

  5. #5
    Vive le pants! directhex's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    /dev/urandom
    Posts
    17,074
    Thanks
    228
    Thanked
    1,027 times in 678 posts
    • directhex's system
      • Motherboard:
      • MSI X99A Gaming 7
      • CPU:
      • Intel Core i7 5280k
      • Memory:
      • 32GiB ADATA DDR4
      • Storage:
      • Corsair Neutron XT 960GB
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 980 Gaming 4G Twin Frozr 5
      • PSU:
      • Corsair AX860i
      • Case:
      • NZXT H440
      • Operating System:
      • Ubuntu 17.10, Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell U2713HM
      • Internet:
      • FIOS
    maybe. maybe not. something's up if it's not workign with xp though, i know people with creative jukeboxes who have no problems with xp

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    London
    Posts
    888
    Thanks
    9
    Thanked
    4 times in 4 posts
    Quote Originally Posted by Slick
    so do you think installing windows ME might help? I know its a crap OS but if it works everyone will be happy
    no...me is just another (worse) iteration of 98, it's only 2k and XP that do proper USB mass storage.

    Need to know more about the XP crashing to diagnose it - where does it crash, did you have any problems installing, and so on...have you installed SP1? no USB2 support otherwise, iirc.

  7. #7
    Smoke Me A Kipper! Slick's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Edinburgh
    Posts
    1,064
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    maybe I didn't explain correctly, sorry :/

    I meant the xp OS crashed on startup, didn't get the chance to install anything

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    London
    Posts
    888
    Thanks
    9
    Thanked
    4 times in 4 posts
    so xp is *still* crashing on startup, even with a fresh install?

  9. #9
    Vive le pants! directhex's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    /dev/urandom
    Posts
    17,074
    Thanks
    228
    Thanked
    1,027 times in 678 posts
    • directhex's system
      • Motherboard:
      • MSI X99A Gaming 7
      • CPU:
      • Intel Core i7 5280k
      • Memory:
      • 32GiB ADATA DDR4
      • Storage:
      • Corsair Neutron XT 960GB
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 980 Gaming 4G Twin Frozr 5
      • PSU:
      • Corsair AX860i
      • Case:
      • NZXT H440
      • Operating System:
      • Ubuntu 17.10, Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell U2713HM
      • Internet:
      • FIOS
    98SE has a fairly mature MSC stack, as does ME. it's still ungodly & unstable MSDOS rubbish, but it's there. it wasn't under 98.

  10. #10
    Smoke Me A Kipper! Slick's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Edinburgh
    Posts
    1,064
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Quote Originally Posted by Byatt
    so xp is *still* crashing on startup, even with a fresh install?
    yup

  11. #11
    Smoke Me A Kipper! Slick's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Edinburgh
    Posts
    1,064
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Quote Originally Posted by directhex
    98SE has a fairly mature MSC stack, as does ME. it's still ungodly & unstable MSDOS rubbish, but it's there. it wasn't under 98.
    I'm fairly sure his copy of 98 was 98SE

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •