Results 1 to 4 of 4

Thread: Need Help - EIDE DVDRW not working

  1. #1
    I'm Very Important
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2,734
    Thanks
    307
    Thanked
    307 times in 276 posts
    • Domestic_Ginger's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-MA770-UD3
      • CPU:
      • Phenom II X2 550
      • Memory:
      • 4GB DDR2
      • Storage:
      • F3 500gb
      • Graphics card(s):
      • 5850
      • PSU:
      • Corsair 550vx
      • Case:
      • NZXT beta evo
      • Operating System:
      • W7
      • Monitor(s):
      • G2222HDL

    Need Help - EIDE DVDRW not working

    I have just moved my build over to a new case and everything seems to work fine BUT.

    My DVDRW drive does not power on when the EIDE cable is plugged in. With only the power cable it powers up and appears to work fine (for a drive not plugged into a PC).

    Tried master and slave parts of the EIDE cable. Nothing else on the power cable.

    Any help or experiences appreciated.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    South Wales
    Posts
    115
    Thanks
    39
    Thanked
    5 times in 5 posts
    • thestjohn's system
      • Motherboard:
      • MSI P35 Neo2-FR
      • CPU:
      • Intel Core 2 Quad Q9550
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS2 DDR-800
      • Storage:
      • 1 x OCZ Vertex 2E 60 GB, 1 x Seagate Barracuda 1TB, 1 X Hitachi Spinpoint F3 1 TB
      • Graphics card(s):
      • XFX HD 6950 2Gb
      • PSU:
      • CM Silent Pro Gold 700
      • Case:
      • Coolermaster ATCS 840
      • Operating System:
      • Win 7 Professional
      • Monitor(s):
      • 2 x Dell u2311, 1 x Iiyama AS4637
      • Internet:
      • IDNET ADSL Max Premium

    Re: Need Help - EIDE DVDRW not working

    I know you've probably already tried but have you checked the master/slave/cable select jumper on the dvd drive?

  3. Received thanks from:

    Domestic_Ginger (04-03-2011)

  4. #3
    I'm Very Important
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2,734
    Thanks
    307
    Thanked
    307 times in 276 posts
    • Domestic_Ginger's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-MA770-UD3
      • CPU:
      • Phenom II X2 550
      • Memory:
      • 4GB DDR2
      • Storage:
      • F3 500gb
      • Graphics card(s):
      • 5850
      • PSU:
      • Corsair 550vx
      • Case:
      • NZXT beta evo
      • Operating System:
      • W7
      • Monitor(s):
      • G2222HDL

    Re: Need Help - EIDE DVDRW not working

    I think its on auto; there is no jumper iirc.

    After dancing around the case and dispelling any hex by liberally sprinkling chickens blood everywhere its now is working fine. I tried an old HDD which was recognised. Ah well; thanks for the help.

  5. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    South Wales
    Posts
    115
    Thanks
    39
    Thanked
    5 times in 5 posts
    • thestjohn's system
      • Motherboard:
      • MSI P35 Neo2-FR
      • CPU:
      • Intel Core 2 Quad Q9550
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS2 DDR-800
      • Storage:
      • 1 x OCZ Vertex 2E 60 GB, 1 x Seagate Barracuda 1TB, 1 X Hitachi Spinpoint F3 1 TB
      • Graphics card(s):
      • XFX HD 6950 2Gb
      • PSU:
      • CM Silent Pro Gold 700
      • Case:
      • Coolermaster ATCS 840
      • Operating System:
      • Win 7 Professional
      • Monitor(s):
      • 2 x Dell u2311, 1 x Iiyama AS4637
      • Internet:
      • IDNET ADSL Max Premium

    Re: Need Help - EIDE DVDRW not working

    Well at least it's working. Sorry I couldn't have been of more help. It's always a pain when you have to resort to actual voodoo to make a pc work. Scares customers anyway

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Sound not working
    By XA04 in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 6
    Last Post: 22-12-2006, 06:25 PM
  2. Winkey stopped working
    By chrisj in forum PC Hardware and Components
    Replies: 6
    Last Post: 15-10-2006, 11:47 AM
  3. Sound card has stopped working
    By XA04 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 2
    Last Post: 15-05-2006, 10:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •