Results 1 to 7 of 7

Thread: Boot Disk Failure

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    USA
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Boot Disk Failure

    I just bought a Samsung 160 GB HDD, and it won't work I'm currently running a Seagate 80GB SATA150 HDD, and it works fine, obviously. Anyway the bios detects the new Samsung HDD, but when I try to boot windows it says that there's a boot disk failure and to insert my system disk. I've tried everything that I can think of for the jumper settings, master, slave, cable select, and non of them work. I really don't want to reinstall windows, not sure if that would help anyway, must be a setting in my bios. It is possible to run an IDE HDD and a SATA isn't it?

    I've got an Abit AN7, not sure about bios version, have to leave for work in a bit so i'll check it when I get back. Thanks in advance for the help!

  2. #2
    Banned myth's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    alone in life
    Posts
    2,553
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    umm... Is this new drive formated? Does it have windows.... Or are you saying that your trying to instal windows? if its a new drive you need to boot from a windows CD.. Its trying to boot from the new HDD instead..

  3. #3
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,159
    Thanks
    733
    Thanked
    1,605 times in 1,044 posts
    It sounds like your trying to boot to that disk, and not your windows one.
    Go into the BIOS and make sure its set to boot from SATA first (or floppy then SATA). Just make sure SATA comes before the IDE channels.
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    London
    Posts
    2,456
    Thanks
    100
    Thanked
    75 times in 51 posts
    • Mblaster's system
      • Motherboard:
      • ASUS PK5 Premium
      • CPU:
      • Intel i5 2500K
      • Memory:
      • 8gb DDR3
      • Storage:
      • Intel X25 SSD + WD 2TB HDD
      • Graphics card(s):
      • Nvidia GeForce GTX 570
      • PSU:
      • Corsair HX520
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows 7 Professional x64
      • Monitor(s):
      • HP w2207 (22" wide)
      • Internet:
      • Rubbish ADSL
    Quote Originally Posted by Agent
    It sounds like your trying to boot to that disk, and not your windows one.
    Go into the BIOS and make sure its set to boot from SATA first (or floppy then SATA). Just make sure SATA comes before the IDE channels.
    Yeah, I'm sure that's the problem. but i haven't seen an option in the boot sequence to chose between SATA or IDE HDDs, just HDD. maybe it's elsehwere or i just missed it. Should try to boot from the master drive i am guessing? (still on one drive here )
    I don't mean to sound cold, or cruel, or vicious, but I am so that's the way it comes out.

  5. #5
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,159
    Thanks
    733
    Thanked
    1,605 times in 1,044 posts
    On the NF7-S, you get a "SATA RAID", or "SATA" option when you enable the onboard chip.
    Im not sure which one it is though, as ive not needed to change it for a long time, and i cba to reboot right now
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  6. #6
    Registered+
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    USA
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Thanks I finally found the option in the Bios! Only problem is now windows only detects 127GB instead of 160GB I have SP1 installed, and under the HDD properties tab it lists the capacity of the drive as being 153GB. Anyone know what's wrong?

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    ZA ✈ UK
    Posts
    622
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Sounds like the same thing in this thread: http://forums.hexus.net/showthread.php?p=290509

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 25-08-2004, 11:14 AM
  2. Disk Boot Failure
    By r1zeek in forum PC Hardware and Components
    Replies: 7
    Last Post: 08-06-2004, 08:16 PM
  3. Primary Master Hard Disk Failure
    By NeilI in forum PC Hardware and Components
    Replies: 25
    Last Post: 07-05-2004, 08:02 PM
  4. Boot Disk Issues When Overclocking
    By JamesD in forum PC Hardware and Components
    Replies: 7
    Last Post: 18-01-2004, 08:39 PM
  5. Boot Disk Failure
    By mr_tim in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 26-12-2003, 01:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •