Results 1 to 3 of 3

Thread: Black screen on startup after installing drivers in both Windows 7 and 10.

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Black screen on startup after installing drivers in both Windows 7 and 10.

    I bought an R9 290 off Gumtree and when I installed it yesterday, I encountered some driver issues. At first, it would black screen and freeze when installing the Catalyst installer, but I managed to sort that out. Then it started black screening when Windows was starting up, so I decided to install Windows 7 (Home Premium 64-bit) on another drive to see if the problem still occurred, and it did. If I remove all the drivers in safe mode using Display Driver Uninstaller, then it boots up just fine. However, I don't seem to be able to access safe mode on Windows 7 as it just restarts the computer when I try, so I have to fresh install after every attempt at installing drivers.

    I've tried 15.7.1 and 15.10 beta on both Windows 10 and 7.

    Specs:

    GPU in question - Sapphire R9 290 (reference), cooled by a Corsair H55 with a Kraken G10
    CPU - 4690k
    Motherboard - MSI Z97S-SLI Krait
    RAM - 4x4GB HyperX Fury
    PSU - CM V850
    Storage - 250GB Crucial BX100 and a Crucial 480GB M500
    OS - Windows 7 and 10 64-bit

    Any help is greatly appreciated.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Black screen on startup after installing drivers in both Windows 7 and 10.

    when i bought my pc this year in February i also went for a R9 290. after i builded it and installed BF4 i was able to play for just 2 min and than it went black or rebooted my pc. turned out i fixed it by putting my power limiter to 50% in catalyst control center. after that it fixed for me. later on i got it back and within 2-3 months i had to RMA it and went for a GTX 970

  3. #3
    Senior Member Bonebreaker777's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Herts, UK
    Posts
    2,004
    Thanks
    46
    Thanked
    190 times in 177 posts
    • Bonebreaker777's system
      • Motherboard:
      • MSI H97I AC
      • CPU:
      • Xeon 1225 v3 + Freezer 11 L
      • Memory:
      • 2 x 4GB 1600Mhz 1T-8-8-8-20 1.35V Crucial BallistiX Tactical VLP
      • Storage:
      • 128GB CRUCIAL MX100///XPEnology server + 3 x WD Purple 3TB
      • Graphics card(s):
      • Intel HD 4600
      • PSU:
      • be quiet! L8 300W PSU BN220
      • Case:
      • Cooler Master Elite 120
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Monitor(s):
      • Samsung SyncMaster 226BW
      • Internet:
      • Virgin 100Mb

    Re: Black screen on startup after installing drivers in both Windows 7 and 10.

    Quote Originally Posted by VinoVelupillai View Post
    when i bought my pc this year in February i also went for a R9 290. after i builded it and installed BF4 i was able to play for just 2 min and than it went black or rebooted my pc. turned out i fixed it by putting my power limiter to 50% in catalyst control center. after that it fixed for me. later on i got it back and within 2-3 months i had to RMA it and went for a GTX 970
    Huh...Imagine that.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •