Results 1 to 5 of 5

Thread: Urgent Help: Abit Motherboard

  1. #1
    Raging Bull DeludedGuy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    London
    Posts
    2,594
    Thanks
    112
    Thanked
    76 times in 55 posts
    • DeludedGuy's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte H87M-HD3
      • CPU:
      • Core i5 4440
      • Memory:
      • 8GB DDR3 1800mhz
      • Storage:
      • 250GB Samsung 840 SSD
      • Graphics card(s):
      • Gigabyte R9 270 OC 2GB
      • PSU:
      • BeQuiet Pure Power L8 600w
      • Case:
      • Silverstone TJ08-E
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Monitor(s):
      • 24" Dell U2414H
      • Internet:
      • 75Mb BT Infinity

    Urgent Help: Abit Motherboard

    I have am Abit AN8 Ultra with an Opteron 146, NEC Optical drive and a WD 200gb SATA

    My motherboard detects my two SATA drives in the BIOS, yet everytime I try to install windows XP it detects no hard drive, or gives me a blue error screen.

    I have tried installing windows and installing the 3rd party SCSI/RAID/SATA drivers through the floppy drive, but nothing works.

    I tried installing windows xp on a normal IDE drive, it lets me format it, and store the windows files, but after the reboot it goes back into cd-boot and refuses to boot from the HD to continue with the installation.

    Please someone, help, im going insane.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in a box
    Posts
    755
    Thanks
    14
    Thanked
    3 times in 3 posts
    When i got my new Gigabyte board I had a simelar problem in the end I had to set the PC up as tho it had a raid array. So my sata 2 HDD is apprently set up as a mirror but I only have 1 drive in the machine

  3. #3
    Resident abit mourner BUFF's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny Glasgow
    Posts
    8,067
    Thanks
    7
    Thanked
    181 times in 171 posts
    Are you trying to install to the 2 drives as RAID or do you want them as 2 separate drives rather than an array ?

    If you could post full system specs please.

    MSI P55-GD80, i5 750
    abit A-S78H, Phenom 9750,

    My HEXUS.trust abit forums

  4. #4
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,159
    Thanks
    732
    Thanked
    1,605 times in 1,044 posts
    Get the new drivers from Abits site - the ones that ship are useless iirc
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  5. #5
    Raging Bull DeludedGuy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    London
    Posts
    2,594
    Thanks
    112
    Thanked
    76 times in 55 posts
    • DeludedGuy's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte H87M-HD3
      • CPU:
      • Core i5 4440
      • Memory:
      • 8GB DDR3 1800mhz
      • Storage:
      • 250GB Samsung 840 SSD
      • Graphics card(s):
      • Gigabyte R9 270 OC 2GB
      • PSU:
      • BeQuiet Pure Power L8 600w
      • Case:
      • Silverstone TJ08-E
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Monitor(s):
      • 24" Dell U2414H
      • Internet:
      • 75Mb BT Infinity
    Yup, the problem was my X-Fi Soundcard.

    As soon as I removed it I could install windows. I updated the bios and the problem was fixed.

    Everything seems to be running fine so far, I have my Opteron 146 clocked at 2.4ghz, I havent pushed it any further yet, but my Zalman has it cool at 35c!!

    I havent put my Arctic NV5 on my 7800gt yet either, havent had the time this weekend, but I will soon, and I'm gonna overclock that baby.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Abit NI8 Motherboard or PSU?
    By nognix in forum PC Hardware and Components
    Replies: 3
    Last Post: 22-09-2005, 02:44 PM
  2. Price Check: P4, Abit Motherboard and various clearout type items...
    By Speed in forum PC Hardware and Components
    Replies: 1
    Last Post: 13-06-2005, 09:13 AM
  3. ABIT AN8 Fatal1ty S939 Motherboard
    By Steve in forum HEXUS Reviews
    Replies: 7
    Last Post: 26-05-2005, 09:07 PM
  4. Abit NF7-S revision 2 information
    By Lee H in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 22
    Last Post: 30-10-2004, 07:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •