Results 1 to 6 of 6

Thread: SN41G2 Reboots Randomly

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Ex-Londoner, Now Tropical Islander
    Posts
    103
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Unhappy SN41G2 Reboots Randomly

    I though that I should start a new thread since the other one I made was mentioning other types of problems (much more gfx realted) please check it out if you can help me.

    Back to my reboot problem...

    My specs: XP2600, 2x256 TwinMOS PC2700, SN41G2, WinXP+SP1

    So, the system keeps rebooting randomly while being under windows. Since the red overheating led doesn't light up, I think that the reboots are not linked to the cpu overheating. Mbm5 is also at around 44C most of the time and goes up to 46C - 47C sometimes.

    I also remember that people had some problems with the PSU before.... but I cannot recall properly what it was. Anyway, on my PSU it's written "Enhanced electronics co ltd" Is that the good one? or the source of reboots?

    help please. tia

    xfactor

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Ex-Londoner, Now Tropical Islander
    Posts
    103
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    After some research on the web I found that the Enhance PSU that I have is the new one that Shuttle bundles with the SN41G2... Now, I think that it might not be the problem...

    Have I done something wrong in the BIOS? The Shuttle doesn't seem to overheat (no red light flashing)... It's just some random reboots.

    I'm really confused... any ideas?

    xfactor

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    10,350
    Thanks
    600
    Thanked
    294 times in 204 posts
    Before I bought my shuttle loads of ppl were commenting on the onboard gfx not liking certain types of ram, ahve u tried an external GFX card to take that out of the equation?

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Ex-Londoner, Now Tropical Islander
    Posts
    103
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I haven't tried any gfx card... I don't have any. I've been with laptops for a while now and the only gfx card (agp) I have is very old... an ATI Rage II C, if I can recall correctly. I don't think it's worth trying that (unfortunatelly)...

    xfactor

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    10,350
    Thanks
    600
    Thanked
    294 times in 204 posts
    Its worth tryin IMO just to prove its not the onboard GFX...

  6. #6
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Ex-Londoner, Now Tropical Islander
    Posts
    103
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Bought some samsung 333 ddr and it solved the problems. The TwinMOS sticks were causing the random reboots. Nice little shuttle working fine

    xfactor

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •