Results 1 to 6 of 6

Thread: N5200PRO RAID Disappeared

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    N5200PRO RAID Disappeared

    The following sequence occured:
    I was rebuilding the RAID after replacing a hard disk number 3 on a 5 volume RAID array.
    Due to a power failure (protected by a Uninterruptable power supply) I had to shut the N5200PRO down.

    When I restored power, the RAID array started building again, with the correct disk marked as "spare" (disk 3).
    The web page now said 7000 minutes to complete, which was much larger than the 300 minutes that it has said before shutdown.

    In order to make the process start again and register the correct time, I removed disk 3 again and reinserted it.
    The web page then said "damaged" for less than 1 minute before starting the rebuild again with 300 minute estimated time.

    The device is now continuing to rebuild (250 minutes remaining), but when I click the "raid config" button on the "Network->RAID" webpage, it says "You do not have any RAID system". On the "Network->RAID" webpage it also says data capacity N/A. Access through SMB/CIFS seems to be turned off.

    I had over 1 TB of data on this machine and would like to get it back.

    I have 2 related questions:
    Even though the web page says I have no RAID system and SMB/CIFS is unavailable, will the RAID volumes return after the current rebuild?
    Is there any other way of recovering my data from the machine?

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: N5200PRO RAID Disappeared

    In the absence of a quick reply, I took the bull by the horns and did another reboot.

    Strangely all my folders came back (woohoo).

    It now says I need 1200 minutes (20 hours) for a rebuild????

    Anybody know what's happening here?

    I think it's time to pull everything off the box and rebuild from scratch.

    Update: It's now changed to 8000 minutes for a rebuild ... that's over 6 days!!!!!!!!!!

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: N5200PRO RAID Disappeared

    Yep, I rebuilt a 4x 500GB RAID with 1 x 500 GB spare and it took over 4 days. I stick wiith the Thecus as I've already bought it but given the support, seeming cessation of releases of new firmware I won't be buying another one.

    Skier

  4. #4
    rookie no. 1
    Guest

    Re: N5200PRO RAID Disappeared

    Check your disks on errors (newest beta fw 2.01.17 has it integrated) or with 'Info'-module (thecus wiki)on bad - or reallocated sectors. Maybe there is a faulty disk in your array causing troubles and delay.

  5. #5
    DILLIGAF GoNz0's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Derby
    Posts
    10,867
    Thanks
    632
    Thanked
    1,191 times in 944 posts
    • GoNz0's system
      • Motherboard:
      • Asus Rampage V Extreme
      • CPU:
      • i7 something X99 based
      • Memory:
      • 16gb GSkill
      • Storage:
      • 4 SSD's + WD Red
      • Graphics card(s):
      • GTX980 Strix WC
      • PSU:
      • Enermax Galaxy 1250 (9 years and counting)
      • Case:
      • Corsair 900D
      • Operating System:
      • win10 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 24"
      • Internet:
      • 220mb Cable

    Re: N5200PRO RAID Disappeared

    remove it from the network, everytime something querys the box including the router the time will go up.

    no network activity and it will drop back down.

    like a divvy i started to watch a movie and my 12 hour rebuild shot up to 300 after i caught a drive bay dusting it.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: N5200PRO RAID Disappeared

    I've pulled everything off the box and I'm rebuilding the raid from scratch.
    I was in the middle of doing an expansion via replacing disks one by one anyway.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. new system advice please
    By bigduke6 in forum SCAN 3XS Systems Support
    Replies: 10
    Last Post: 17-01-2010, 12:39 AM
  2. Raid guide for beginners post edition
    By alsenior in forum PC Hardware and Components
    Replies: 2
    Last Post: 09-09-2007, 10:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •