Results 1 to 9 of 9

Thread: Abit IN9 32X-MAX / AirPace WiFi problem

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    30
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Abit IN9 32X-MAX / AirPace WiFi problem

    When I do a cold boot or if I go into standby and resume, xp seems to loose my airpace wifi adaptor...no sign of it in devicemanager. 1 reboot later and it's back. Can reproduce 100% of the time. Tried my trusty Netgear usb wifi adaptor..no issue. Tried an asus wifi pci card...no issue.

    Anyone seen this problem ? Anyone actually using the wifi adaptor that came with this board.

    Is there something in the airpace settings I can change to fix this ?

  2. #2
    ABIT UK ABIT Sean's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    713
    Thanks
    0
    Thanked
    17 times in 15 posts
    This issue is resolved with the updated driver.
    Visit the abit global website.

  3. #3
    Registered+
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    30
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Thanks Sean.
    Sorry for being dumb but I cannot seem to find it anywhere on the abit global site ?

    <edit>Doh..found it...
    http://www2.abit.com.tw/page/en/mult...RODINFO=Driver
    </edit>
    Last edited by Flanno; 24-01-2007 at 05:29 PM.

  4. #4
    Registered+
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    30
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Well driver at the link above does squat. Still have problems coldbooting getting xp to detect the card.

  5. #5
    ABIT UK ABIT Sean's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    713
    Thanks
    0
    Thanked
    17 times in 15 posts
    Did the new drivers fix the standby issue?

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Sean a friend of mine got the problem that he can only run his memory at ddr2-400 .... he tested ddr2-667 ... crashes at windows bootscreen ... ddr2-800 crashes also

    he got cellshock ddr2-1000 ram and g.skill ddr2-800 GBHZ both won't work

  7. #7
    ABIT UK ABIT Sean's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    713
    Thanks
    0
    Thanked
    17 times in 15 posts
    Check the DDR2 Voltages. Should be set between 2.0v - 2.3v depending on the memory.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    he got 2,25 .... doesn't work .... we checked also 2,3 ... doesnt work

    this is his 2nd board with the same issue

    390 fsb cpu and unlinked ddr2-1000 works

    above 390 freeze

    on NB is a 40mm fan installed , temps are fine
    Last edited by Xptweaker; 26-01-2007 at 10:29 PM.

  9. #9
    Registered+
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    30
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Quote Originally Posted by ABIT Sean View Post
    Did the new drivers fix the standby issue?

    Yes...the card seems to be detected now on every boot ok...but had to reinstall the drivers multiple times to get it working reliablly. However the airpace card is a little unreliable in day to day use. XP can loose the device settings at any point, and you have to reboot. It seems the uguru microprocessor in system devices can randomly dissapear !!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problem with ABIT AT7
    By starbuck in forum PC Hardware and Components
    Replies: 8
    Last Post: 19-01-2009, 07:04 PM
  2. Abit NF7-S revision 2 information
    By Lee H in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 22
    Last Post: 30-10-2004, 07:13 PM
  3. Abit IC7 Max 3 - Checksum error on bios
    By Romanov in forum PC Hardware and Components
    Replies: 8
    Last Post: 30-05-2004, 05:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •