Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 16 of 18

Thread: 3DMark2001SE & 3DMark03

  1. #1
    HEXUS.social member Allen's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ::1
    Posts
    8,530
    Thanks
    363
    Thanked
    261 times in 167 posts
    • Allen's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS VIII GENE
      • CPU:
      • Intel® Core™ i5-6600K @ 3.5GHz
      • Memory:
      • Kingston HyperX Predator DDR4 2x8GB
      • Storage:
      • 256GB Samsung 960 PRO + 512GB Samsung 960 Evo
      • Graphics card(s):
      • Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti
      • PSU:
      • XFX P1-650X-NLG9 XXX 650W Modular
      • Case:
      • Fractal Design Node 804
      • Operating System:
      • Windows 10 Home 64-bit
      • Monitor(s):
      • 27" BenQ XL2730Z + 23" Dell U2311H
      • Internet:
      • Virgin Media 200Mbps

    Thumbs down 3DMark2001SE & 3DMark03

    What sort of results would people expect from a system running a 9600XT? I know my CPU is not up to scratch and is possibly the bottleneck but I wouldn't have thought mine would be so low...

    3DMark2001SE - 6141
    3DMark03 - 1438

    Considering I see people with 9500np getting well over 10000 in 3DMark2001SE I think mine is really crap. Or is my CPU really holding it back that much...?

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Blackpool
    Posts
    274
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I have a Gf4MX 400, an Asus A7N8X-X, 1700+ @ stock and got 7000 in 3dMark01 last night, so, yes, something is wrong.

  3. #3
    HEXUS.social member Allen's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ::1
    Posts
    8,530
    Thanks
    363
    Thanked
    261 times in 167 posts
    • Allen's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS VIII GENE
      • CPU:
      • Intel® Core™ i5-6600K @ 3.5GHz
      • Memory:
      • Kingston HyperX Predator DDR4 2x8GB
      • Storage:
      • 256GB Samsung 960 PRO + 512GB Samsung 960 Evo
      • Graphics card(s):
      • Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti
      • PSU:
      • XFX P1-650X-NLG9 XXX 650W Modular
      • Case:
      • Fractal Design Node 804
      • Operating System:
      • Windows 10 Home 64-bit
      • Monitor(s):
      • 27" BenQ XL2730Z + 23" Dell U2311H
      • Internet:
      • Virgin Media 200Mbps
    Quote Originally Posted by Mozzer
    I have a Gf4MX 400, an Asus A7N8X-X, 1700+ @ stock and got 7000 in 3dMark01 last night, so, yes, something is wrong.


    I wouldn't of thought my CPU would slow it down that much coz at the end of the day your CPU runs at about 1.4GHz too, just at a different FSB! My memory must only be running at 266MHz too, even though it's PC3200 but I can't understand why it's so low...

    :edit: My GeForce 2 MX440 with 256MB PC133 RAM and CPU at 1GHz got nearly 3000!

  4. #4
    Studmuffin Flibb's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Kent
    Posts
    4,904
    Thanks
    31
    Thanked
    324 times in 277 posts
    • Flibb's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-970A-UD3
      • CPU:
      • AMD FX-6300
      • Memory:
      • 16GB Crucial Ballistix DDR3 PC3-12800
      • Storage:
      • Samsung SSD 840 EVO 250G
      • Graphics card(s):
      • 3GB MSI Radeon HD 7950 Twin Frozr
      • PSU:
      • FSP
      • Operating System:
      • Win7 64bit
      • Monitor(s):
      • Deffl TFT thing
    I ran 3dmak03 the other day on a 9800pro and got under 2000. I then did a format re-installed xp and updated drivers, result was 5400. Might be other things slowing it down.
    Flibb

  5. #5
    HEXUS.social member Allen's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ::1
    Posts
    8,530
    Thanks
    363
    Thanked
    261 times in 167 posts
    • Allen's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS VIII GENE
      • CPU:
      • Intel® Core™ i5-6600K @ 3.5GHz
      • Memory:
      • Kingston HyperX Predator DDR4 2x8GB
      • Storage:
      • 256GB Samsung 960 PRO + 512GB Samsung 960 Evo
      • Graphics card(s):
      • Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti
      • PSU:
      • XFX P1-650X-NLG9 XXX 650W Modular
      • Case:
      • Fractal Design Node 804
      • Operating System:
      • Windows 10 Home 64-bit
      • Monitor(s):
      • 27" BenQ XL2730Z + 23" Dell U2311H
      • Internet:
      • Virgin Media 200Mbps
    It's a fresh install of Windows 2000 and I got the latest builds and Catalyst 4.1 installed. I don't think there was anything running in the background coz SETI is on my other HDD (which I can't get connected to my new mobo...).

    I'll muck about tonight, if I can tear myself away from my new fresh copy of LO:MAC that has just arrived...

  6. #6
    Studmuffin Flibb's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Kent
    Posts
    4,904
    Thanks
    31
    Thanked
    324 times in 277 posts
    • Flibb's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-970A-UD3
      • CPU:
      • AMD FX-6300
      • Memory:
      • 16GB Crucial Ballistix DDR3 PC3-12800
      • Storage:
      • Samsung SSD 840 EVO 250G
      • Graphics card(s):
      • 3GB MSI Radeon HD 7950 Twin Frozr
      • PSU:
      • FSP
      • Operating System:
      • Win7 64bit
      • Monitor(s):
      • Deffl TFT thing
    LOMAC forgot you had just got that. Am currently waiting for my copy to turn up, was previously using a mates copy but hes back now A totally ace game, just takes ages to map all the controls to my x45. If you have access to a laser printer print the manual out and read it, you need to understand the manual to use the russian stuff effectively. Thers an updated version of the manual on the lomac website, its better than the one on the cd, or at least thats what I was told.
    Flibb

  7. #7
    HEXUS.social member Allen's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ::1
    Posts
    8,530
    Thanks
    363
    Thanked
    261 times in 167 posts
    • Allen's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS VIII GENE
      • CPU:
      • Intel® Core™ i5-6600K @ 3.5GHz
      • Memory:
      • Kingston HyperX Predator DDR4 2x8GB
      • Storage:
      • 256GB Samsung 960 PRO + 512GB Samsung 960 Evo
      • Graphics card(s):
      • Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti
      • PSU:
      • XFX P1-650X-NLG9 XXX 650W Modular
      • Case:
      • Fractal Design Node 804
      • Operating System:
      • Windows 10 Home 64-bit
      • Monitor(s):
      • 27" BenQ XL2730Z + 23" Dell U2311H
      • Internet:
      • Virgin Media 200Mbps
    Quote Originally Posted by Flibb
    LOMAC forgot you had just got that. Am currently waiting for my copy to turn up, was previously using a mates copy but hes back now A totally ace game, just takes ages to map all the controls to my x45. If you have access to a laser printer print the manual out and read it, you need to understand the manual to use the russian stuff effectively. Thers an updated version of the manual on the lomac website, its better than the one on the cd, or at least thats what I was told.
    Flibb
    I only have a Saitek Cyborg Platinum so won't be able to map that much... And don't have a laser printer, only an inkjet so I'll save the ink and stick to american planes for the beginning...

    I wonder how that will play considering my weird setup...

  8. #8
    Studmuffin Flibb's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Kent
    Posts
    4,904
    Thanks
    31
    Thanked
    324 times in 277 posts
    • Flibb's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-970A-UD3
      • CPU:
      • AMD FX-6300
      • Memory:
      • 16GB Crucial Ballistix DDR3 PC3-12800
      • Storage:
      • Samsung SSD 840 EVO 250G
      • Graphics card(s):
      • 3GB MSI Radeon HD 7950 Twin Frozr
      • PSU:
      • FSP
      • Operating System:
      • Win7 64bit
      • Monitor(s):
      • Deffl TFT thing
    pm me your address, I can print a copy and send it to you. Have access to a laser with duplex unit.
    Flibb

  9. #9
    HEXUS.social member Allen's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ::1
    Posts
    8,530
    Thanks
    363
    Thanked
    261 times in 167 posts
    • Allen's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS VIII GENE
      • CPU:
      • Intel® Core™ i5-6600K @ 3.5GHz
      • Memory:
      • Kingston HyperX Predator DDR4 2x8GB
      • Storage:
      • 256GB Samsung 960 PRO + 512GB Samsung 960 Evo
      • Graphics card(s):
      • Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti
      • PSU:
      • XFX P1-650X-NLG9 XXX 650W Modular
      • Case:
      • Fractal Design Node 804
      • Operating System:
      • Windows 10 Home 64-bit
      • Monitor(s):
      • 27" BenQ XL2730Z + 23" Dell U2311H
      • Internet:
      • Virgin Media 200Mbps
    YGPM! Thanks for the very generous offer!

  10. #10
    Ex-PC enthusiast
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    1,089
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    3dmark is of limited usefulness, of the mines bigger than yours variety, and the code is optimised for geforce, it is a relative reference but I wouldn't depend on it.
    The Cow by Ogden Nash
    The cow is of the bovine ilk;
    One end is moo, the other, milk.

  11. #11
    HEXUS.social member Allen's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ::1
    Posts
    8,530
    Thanks
    363
    Thanked
    261 times in 167 posts
    • Allen's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS VIII GENE
      • CPU:
      • Intel® Core™ i5-6600K @ 3.5GHz
      • Memory:
      • Kingston HyperX Predator DDR4 2x8GB
      • Storage:
      • 256GB Samsung 960 PRO + 512GB Samsung 960 Evo
      • Graphics card(s):
      • Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti
      • PSU:
      • XFX P1-650X-NLG9 XXX 650W Modular
      • Case:
      • Fractal Design Node 804
      • Operating System:
      • Windows 10 Home 64-bit
      • Monitor(s):
      • 27" BenQ XL2730Z + 23" Dell U2311H
      • Internet:
      • Virgin Media 200Mbps
    I think I may have figured it out... upon reading the Review of this card here I noticed how the 3DMark scores drop dramatically using AA and AF and I seem to remember mucking about with the settings for my new graphics card and changing these to see what it runs like.

    I may actually be running 3DMark with 4xAA and 8xAF... Would that cause the drop in score? Gonna have to check it out later!

  12. #12
    'ave it. Skii's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Right here - right now.
    Posts
    4,710
    Thanks
    45
    Thanked
    27 times in 18 posts
    Yep = I was just going to say you are probably running 3D mark with AA and AF on

    - turn it off (Application pref.) for 3D Mark.

  13. #13
    HEXUS.social member Allen's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ::1
    Posts
    8,530
    Thanks
    363
    Thanked
    261 times in 167 posts
    • Allen's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS VIII GENE
      • CPU:
      • Intel® Core™ i5-6600K @ 3.5GHz
      • Memory:
      • Kingston HyperX Predator DDR4 2x8GB
      • Storage:
      • 256GB Samsung 960 PRO + 512GB Samsung 960 Evo
      • Graphics card(s):
      • Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti
      • PSU:
      • XFX P1-650X-NLG9 XXX 650W Modular
      • Case:
      • Fractal Design Node 804
      • Operating System:
      • Windows 10 Home 64-bit
      • Monitor(s):
      • 27" BenQ XL2730Z + 23" Dell U2311H
      • Internet:
      • Virgin Media 200Mbps


    Sorry for being so stupid! I'll do that when I get home... I wonder what I can get from it?

    I'll also have to see what LO:MAC is like with it on or off, see which is best/playable.

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,145
    Thanks
    3
    Thanked
    19 times in 14 posts
    • McMav's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte P35C-DS3R
      • CPU:
      • Intel C2Q Q9550 @ 3.4
      • Memory:
      • 4GB kingston Hyperx pc8500
      • Storage:
      • 160GB WD SATA2 500 GB Sammy
      • Graphics card(s):
      • HIS 6870 1GB
      • PSU:
      • 520W Corsair Modular
      • Case:
      • Antec 300
      • Operating System:
      • Windows 7 x64 Home
      • Monitor(s):
      • 22" Hyundai BlueH
      • Internet:
      • 10Mbit Virgin cable
    I take it you also had vsync off and you have installed latest drivers for your motherboard?

  15. #15
    HEXUS.social member Allen's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ::1
    Posts
    8,530
    Thanks
    363
    Thanked
    261 times in 167 posts
    • Allen's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS VIII GENE
      • CPU:
      • Intel® Core™ i5-6600K @ 3.5GHz
      • Memory:
      • Kingston HyperX Predator DDR4 2x8GB
      • Storage:
      • 256GB Samsung 960 PRO + 512GB Samsung 960 Evo
      • Graphics card(s):
      • Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti
      • PSU:
      • XFX P1-650X-NLG9 XXX 650W Modular
      • Case:
      • Fractal Design Node 804
      • Operating System:
      • Windows 10 Home 64-bit
      • Monitor(s):
      • 27" BenQ XL2730Z + 23" Dell U2311H
      • Internet:
      • Virgin Media 200Mbps
    Quote Originally Posted by McMav
    I take it you also had vsync off and you have installed latest drivers for your motherboard?
    I read somewhere about vsync (or sync every frame) was not good, so I have made sure that everything has that off!

    As for the mobo, I don't know... I installed the drivers from the CD and haven't checked ASUS' site for updates. I'll do it later, CBA now...

  16. #16
    HEXUS.social member Allen's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ::1
    Posts
    8,530
    Thanks
    363
    Thanked
    261 times in 167 posts
    • Allen's system
      • Motherboard:
      • Asus MAXIMUS VIII GENE
      • CPU:
      • Intel® Core™ i5-6600K @ 3.5GHz
      • Memory:
      • Kingston HyperX Predator DDR4 2x8GB
      • Storage:
      • 256GB Samsung 960 PRO + 512GB Samsung 960 Evo
      • Graphics card(s):
      • Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti
      • PSU:
      • XFX P1-650X-NLG9 XXX 650W Modular
      • Case:
      • Fractal Design Node 804
      • Operating System:
      • Windows 10 Home 64-bit
      • Monitor(s):
      • 27" BenQ XL2730Z + 23" Dell U2311H
      • Internet:
      • Virgin Media 200Mbps
    Just tried again without AA or AF and got 9971 in 3DMark01 which seems more respectable, but still quite low!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Low 3Dmark2001SE Score
    By gamezfreak in forum Graphics Cards
    Replies: 14
    Last Post: 10-12-2003, 09:15 PM
  2. 3Dmark03, is it a good thing?
    By ShallowHal in forum Graphics Cards
    Replies: 0
    Last Post: 12-11-2003, 09:24 AM
  3. 3dmark2001se score any good?
    By wedge22 in forum Graphics Cards
    Replies: 15
    Last Post: 29-09-2003, 11:28 PM
  4. 3dmark03 rubbishrubbishrubbishrubbish score help
    By Mikeeg in forum Graphics Cards
    Replies: 16
    Last Post: 14-08-2003, 06:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •