Results 1 to 3 of 3

Thread: CPU and PSU Problem

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    London
    Posts
    89
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    CPU and PSU Problem

    Hello people,

    I have a very strange problem though i don't understand why it happens.

    Firstly, the CPU. When either on stock or overclocked, it starts hissing. Anyone know why?

    For starters, i know its not the motherboard as my cpu kept hissing in my old Asus.
    As with the overclocking, i have been asked whether it could be voltages too high... but running at 3.6Ghz, its 12hr prime stable using 1.5v on water.

    Could it be a dodgey chip? or is this just a general problem some people have or still has.


    Lastly the PSU. I use a Enermax Galaxy 1Kw and according to the manual; if the computer shuts down randomly, the power guard features turn on. The PSU will show a red LED and sound 2 beeps. It says the result would be 'Powerguard Active'.

    Originally, i thought my PSU had died somehow.. but upon booting up, it was fine. It would only shut off if i botted into windows with my CPU overclocked - even if the speed is prime stable, it seems the Enermax doesn't like it.

    Anyone had any of these problems before... and know what to do next?

    Either RMA my PSU (though i doubt Enermax will do anything) or just buy another e6600 CPU?

    And before you ask, i can't rma the CPU as its been lapped... however this would not be the problem with the hissing. It hissed before it was lapped too.

    Edit: I just realised, my cpu hisses gradually gets louder, the more i overclock it
    Last edited by Carbine; 27-04-2007 at 01:18 AM.
    Rig1: Asus Maximus vi Formula, Intel Haswell 4770K, 16Gb Corsair Vengeance 2400mhz, Corsair AX760i, ATI 280x, Corsair 750D, 4x480Gb Intel 520series SSD, Custom EK Hardline WC

    Rig2: Abit IN9 32X-MAX WiFi NF680i, Intel Core2Duo e6600 Conroe, 2Gb Gskill HZ PC6400, 640MB EVGA 8800GTS, Enermax Galaxy 1Kw, Soundblaster XFI, Lian Li G70, 2x750Gb Seagates, 2x250Gb Samsung Spinpoints, 2x320Gb Seagates, Aquacomputer watercooled, 2xBelinea 102035w 20.1" LCD[/SIZE]

  2. #2
    Flat cap, Whippets, Cave. Clunk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    11,056
    Thanks
    360
    Thanked
    725 times in 459 posts
    Ring enermax and tell them, they are really good when it comes to customer service and if they suspect its a fault with your PSU, they will swap you one out. Some PSUs have a problem with some Asus boards where they wont start properly. My original galaxy had that problem, and also, there was a squeaking problem with the Asus commando board.

    Have you tried a different graphics card? XT/XTX cards quite often make odd noises.

    Also, asus motherboards can make a squeaking noise which comes from the copper coils on them.

    My money is on the graphics card though.

    Either way, ring enermax and see what they say.

    If you want to send me the cpu, I will test it for you
    Quote Originally Posted by Blitzen View Post
    stupid betond belief.
    You owe it to yourself to click here really.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    London
    Posts
    89
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    hehe thanks for the advice, i'll give em a ring tomorrow morning... as for the CPU, i would... if you care to send me a replacement/temporary C2D CPU as i only have one rig.. therefore one cpu
    Rig1: Asus Maximus vi Formula, Intel Haswell 4770K, 16Gb Corsair Vengeance 2400mhz, Corsair AX760i, ATI 280x, Corsair 750D, 4x480Gb Intel 520series SSD, Custom EK Hardline WC

    Rig2: Abit IN9 32X-MAX WiFi NF680i, Intel Core2Duo e6600 Conroe, 2Gb Gskill HZ PC6400, 640MB EVGA 8800GTS, Enermax Galaxy 1Kw, Soundblaster XFI, Lian Li G70, 2x750Gb Seagates, 2x250Gb Samsung Spinpoints, 2x320Gb Seagates, Aquacomputer watercooled, 2xBelinea 102035w 20.1" LCD[/SIZE]

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. PSU + CPU Fan advice
    By Jodo in forum PC Hardware and Components
    Replies: 4
    Last Post: 16-04-2007, 08:36 PM
  2. PSU recommendation needed
    By chrestomanci in forum PC Hardware and Components
    Replies: 11
    Last Post: 30-12-2006, 11:05 PM
  3. PSU problem
    By TiMeZeRo in forum PC Hardware and Components
    Replies: 9
    Last Post: 14-12-2006, 09:57 PM
  4. Problem with MB or CPU? - bought from scan
    By AmazingFish in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 3
    Last Post: 06-01-2006, 09:34 PM
  5. Silverstone 0dB Fanless PSU
    By Carvahlo in forum Reader Reviews
    Replies: 6
    Last Post: 21-10-2004, 09:12 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •