Results 1 to 10 of 10

Thread: Windows XP HELP

  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    89
    Thanks
    2
    Thanked
    1 time in 1 post

    Windows XP HELP

    I uninstalled mcafee 2007 while then installing AVG. Then I shutted down the computer. However, after this it takes ages at the welcome screen and then when it finally loads it stops with the desktop but with no taskbar or sound but control pannel works. I then can't do anything. I've done a virus scan with AVG and spyware scan with adaware but it still does not work. WHat should I do? I have lost my XP installation disk as well do I have any options?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    679
    Thanks
    13
    Thanked
    43 times in 43 posts
    Use system restore to go back to your old settings.

  3. #3
    Registered+
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    62
    Thanks
    1
    Thanked
    2 times in 2 posts
    Also if you ctrl-alt-delete if you can get task manager
    Choose File, choose New Task (Run...) and type in
    explorer.exe

    Click ok, taskbar (should) be back for you.

    You may find you have to close the broken explorer process first

  4. #4
    Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    89
    Thanks
    2
    Thanked
    1 time in 1 post
    When I restarted it stopped at the welcome screen. Then I did a system restore to a month ago but it still stops at the welcome screen

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    859
    Thanks
    6
    Thanked
    8 times in 8 posts
    If you can get it running in safemode, then unistall AVG (the conflict with this is probably stopping you from getting into Windows). Then try running McAfee's own removal tool:

    http://download.mcafee.com/products/...tches/MCPR.exe

    Restart, then install AVG again.

    You might also find this article useful:

    http://www.pchell.com/virus/uninstallmcafee.shtml

    If all else fails, go for a repair install:

    http://www.microsoft.com/windowsxp/u...ps/doug92.mspx

    Edit: Don't bother with System Restore - a waste of time for issues like this IMO.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    89
    Thanks
    2
    Thanked
    1 time in 1 post
    I uninstalled AVG but still stops. I cannot run the removal tool in safe mode either. I also recently installed the wifi card and so I uninstalled the drivers for this just in case maybe I should remove it and try? Also when its at the welcome screen I can move the mouse fine and the computer acts like it is on the desktop so I can move the mouse freely but it just stops loading and stays there.
    Last edited by eddta; 14-06-2007 at 04:14 PM.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    859
    Thanks
    6
    Thanked
    8 times in 8 posts
    If you've already tried CTRL-Alt-Delete as suggested above to no effect, then it sounds like you'll need to do a repair install...

    Edit: You may be able to do tweak the registry in safe mode to get rid of McAfee, but it will take time and could screw things up worse...

  8. #8
    Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    89
    Thanks
    2
    Thanked
    1 time in 1 post
    I worked out why the system restore didn't work. I t tried to boot normally but what I needed to do was when it rebooted boot into safe mode again. Then it actually finished the system restore. So now its working agian YAY.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    859
    Thanks
    6
    Thanked
    8 times in 8 posts
    Great stuff! TBH that's the first time I've actually heard of the Windows system restore function working!

    You've learned the hard way - if you ever have the misfortune of getting a PC with McAfee (or Norton) pre-installed, you need to give it a thorough cleaning out before installing something else.

    BTW - AVG is very good IMO. I've never had a virus while using it and it uses very little in the way of system resources. Oh, and yes - its free!

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,208
    Thanks
    1
    Thanked
    38 times in 36 posts
    Install Hijack this,

    http://www.spywareinfo.com/~merijn/htlogtutorial.php

    follow the instructions, remove all traces of McAfee and you should have no more problems.

    Let us know how you get on.
    Deo Adjuvante non Timendum

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Windows security probs? You WILL have to pay to fix 'em!
    By Bob Crabtree in forum HEXUS News
    Replies: 18
    Last Post: 20-02-2006, 10:38 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 14-07-2005, 11:09 AM
  3. FYI: No Service Pack 5 for Windows 2000
    By Paul Adams in forum Software
    Replies: 7
    Last Post: 01-12-2004, 03:03 PM
  4. Windows Installation Fatal Error
    By Weng in forum Software
    Replies: 23
    Last Post: 16-10-2004, 02:57 PM
  5. Windows XP Email?
    By joshwa in forum Software
    Replies: 9
    Last Post: 18-01-2004, 09:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •