Results 1 to 5 of 5

Thread: Windows Media Centre Trouble

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Windows Media Centre Trouble

    I was just wondering if anyone can help me with Windows Media Centre that I'm running on Windows Vista Ultimate. Some of the channels just stop working after I've been watching for more than an hour or so. Its really strange because some channels still work though not all of them. If I plug a normal tv into the aerial everything works fine. Has anyone else had this problem? Any advice would be much appreciated.

  2. #2
    Registered+
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    nottingham
    Posts
    86
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • kinnth's system
      • Motherboard:
      • eVGA 680i sli A1 revision
      • CPU:
      • q6600 2.4ghz @ 2.8
      • Memory:
      • 2x 1GB Crucial Ballistix 8500 5-5-5-15
      • Storage:
      • 1.2tb various HD + 80gb raptor
      • Graphics card(s):
      • eVGA 8800 GTS 320mb
      • PSU:
      • Corsair HX520w
      • Case:
      • Soprano 4x 120mm fan Sythe infinity cooler
      • Operating System:
      • XP 32bit
      • Monitor(s):
      • 24" Yuraku
      • Internet:
      • 10mb virgin

    Re: Windows Media Centre Trouble

    What TV card are you using. Some specifications for your pc would be helpful as it sounds like a hardware issue.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    784
    Thanks
    54
    Thanked
    50 times in 41 posts

    Re: Windows Media Centre Trouble

    Is it possible that you're leaving the PC inactive for over an hour, and a screensaver or power-saving thingy is kicking in and messing you around?

  4. #4
    Senior Member this_is_gav's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4,841
    Thanks
    175
    Thanked
    247 times in 214 posts

    Re: Windows Media Centre Trouble

    Does it continue to record for more than an hour, if you're not watching a channel? If so play it back in Media Player and see what the quality's like - it'll determine whether it's signal/hardware related or a software problem.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Windows Media Centre Trouble

    Thanks guys for all your help. My specs are

    Intel Core 2 duo E6400
    Asus P5B deluxe
    MSI nvidia 7600GS (passively cooled)
    2 GB Geil PC2-6400
    AverTV Hybrid + FM PCI

    It's definitely not a screensaver, the channel stops and brings up a screen saying no signal. There is definitely signal as a normal tv works fine. I think it may be a heat issue as the graphics card and tv card are getting very hot. This would also make sense with the fact that the signal lasts an even shorter period if i am recording. What do you think?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Windows Vista retail doomed unless Microsoft cuts prices?
    By Bob Crabtree in forum HEXUS News
    Replies: 132
    Last Post: 02-04-2007, 01:05 PM
  2. Spec me a Media Centre PC for a relative
    By mike306dt in forum PC Hardware and Components
    Replies: 18
    Last Post: 22-03-2007, 05:09 PM
  3. Xbox 360 Media Streaming (Windows XP Pro)
    By t_aitch in forum Gaming
    Replies: 29
    Last Post: 11-02-2007, 12:23 AM
  4. System Perfomance help
    By danjohadley in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 26
    Last Post: 24-06-2006, 09:40 PM
  5. How do I restore "Show Desktop" icon in the Quick Launch bar of Windows?
    By davidstone28 in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 7
    Last Post: 09-01-2006, 01:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •