Results 1 to 5 of 5

Thread: slow burning after 1 write

  1. #1
    IQ: 1.42
    Join Date
    May 2007
    Location
    old trafford
    Posts
    1,110
    Thanks
    132
    Thanked
    80 times in 70 posts
    • Tunnah's system
      • Motherboard:
      • Asus P8P67 PRO
      • CPU:
      • Core i7 2700K
      • Memory:
      • 12GB DDR3-1600
      • Storage:
      • Various SSDs, 90TB RAID6 HDDs
      • Graphics card(s):
      • 1080Ti
      • PSU:
      • Silverstone 650w
      • Case:
      • Lian-Li PC70B
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • 40mbit Sky Fibre

    slow burning after 1 write

    i'm gonna smash my pooter

    i've been having some weird problems lately

    latest one is horrible burning speeds - the first disc will burn fine, but any after it only burn at 4x
    when i restart the system another will burn at full speed then next 1 will be 4x..

    aaaaand

    i'm currently watching an xvid and there is a ****load of activity coming from my HD, i pause it, and it stops. could there be something wrong along the way of buffers ? what would be the best tool to test my burner or HD ?

    burner is SATA, same as HDs
    all channels are on DMA mode 5

    burner is a Samsung/TSSTCorp CDDVDW SH-S203B

    o and another 1..when i take a disc out after a burn i get like a 10s system lock up, same for when i put a new disc in..i've had this before with other systems when putting a disc in, but not for that long and never seen it when ejecting a disc

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Horsham
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: slow burning after 1 write

    Quote Originally Posted by Tunnah View Post
    i'm gonna smash my pooter

    i've been having some weird problems lately

    latest one is horrible burning speeds - the first disc will burn fine, but any after it only burn at 4x
    when i restart the system another will burn at full speed then next 1 will be 4x..

    aaaaand

    i'm currently watching an xvid and there is a ****load of activity coming from my HD, i pause it, and it stops. could there be something wrong along the way of buffers ? what would be the best tool to test my burner or HD ?

    burner is SATA, same as HDs
    all channels are on DMA mode 5

    burner is a Samsung/TSSTCorp CDDVDW SH-S203B

    o and another 1..when i take a disc out after a burn i get like a 10s system lock up, same for when i put a new disc in..i've had this before with other systems when putting a disc in, but not for that long and never seen it when ejecting a disc
    Try upgrading to a new burner.
    Regarding your buffer problem, have you got decent RAM?
    Having more RAM can help.

  3. #3
    Does he need a reason? Funkstar's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    19,874
    Thanks
    630
    Thanked
    965 times in 816 posts
    • Funkstar's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M-DS2H
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 (2.83GHz)
      • Memory:
      • 8GB OCZ PC2-6400C5 800MHz Quad Channel
      • Storage:
      • 650GB Western Digital Caviar Blue
      • Graphics card(s):
      • 512MB ATI Radeon HD4550
      • PSU:
      • Antec 350W 80+ Efficient PSU
      • Case:
      • Antec NSK1480 Slim Mini Desktop Case
      • Operating System:
      • Vista Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 + 2408 monitors
      • Internet:
      • Zen 8mb

    Re: slow burning after 1 write

    I've heard of problems with recent Samsung drives. there was a thread just last week about someones drive not liking any Dual Layer disks someone was using.

    Have a look for the latest firmware for the drive, this may help a lot. Google for "SH-S203B firmware" and you should get somewhere. there also appears to be some discussion of this drive on CDFreaks, so that could be a good place to look.

  4. #4
    IQ: 1.42
    Join Date
    May 2007
    Location
    old trafford
    Posts
    1,110
    Thanks
    132
    Thanked
    80 times in 70 posts
    • Tunnah's system
      • Motherboard:
      • Asus P8P67 PRO
      • CPU:
      • Core i7 2700K
      • Memory:
      • 12GB DDR3-1600
      • Storage:
      • Various SSDs, 90TB RAID6 HDDs
      • Graphics card(s):
      • 1080Ti
      • PSU:
      • Silverstone 650w
      • Case:
      • Lian-Li PC70B
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • 40mbit Sky Fibre

    Re: slow burning after 1 write

    i have the latest firmware (use their auto updater)
    i have 2gigs of RAM
    and its a brand new drive
    pah in all my other systems i've always used plextor, but they were out of stock at the time i built this one
    gonna just order a plextor one from somewhere else

  5. #5
    IQ: 1.42
    Join Date
    May 2007
    Location
    old trafford
    Posts
    1,110
    Thanks
    132
    Thanked
    80 times in 70 posts
    • Tunnah's system
      • Motherboard:
      • Asus P8P67 PRO
      • CPU:
      • Core i7 2700K
      • Memory:
      • 12GB DDR3-1600
      • Storage:
      • Various SSDs, 90TB RAID6 HDDs
      • Graphics card(s):
      • 1080Ti
      • PSU:
      • Silverstone 650w
      • Case:
      • Lian-Li PC70B
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • 40mbit Sky Fibre

    Re: slow burning after 1 write

    oo okie i've figured something
    i think its the HD i'm burning from
    burning stuff from my seagate does it at 4x until i reboot
    but if i burn from my WD Raptor boot drive it goes at 11x

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Nero / burning problem
    By killie99 in forum Software
    Replies: 4
    Last Post: 17-10-2007, 03:21 PM
  2. Amazon.co.uk - slow slow slow
    By kalniel in forum SHOPPING AND CLASSIFIEDS
    Replies: 11
    Last Post: 05-09-2007, 01:01 PM
  3. Very slow write speed on new Flash Voyager
    By Richh in forum Solid State Drives (SSD)
    Replies: 1
    Last Post: 11-01-2007, 06:53 PM
  4. Slow motion in VirtualDub
    By XA04 in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 2
    Last Post: 03-10-2005, 06:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •