Results 1 to 7 of 7

Thread: ATI Catalyst 8.3 issue

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bathgate
    Posts
    275
    Thanks
    2
    Thanked
    9 times in 9 posts
    • grizzla's system
      • Motherboard:
      • Asus P6T - Deluxe
      • CPU:
      • Intel i7 920
      • Memory:
      • 6x2GB G.Skill PC3-12800
      • Storage:
      • 2 x 1TB Samsung Spinpoint + 250GB Maxtor MaxLine III
      • Graphics card(s):
      • Gainward Nvidia GTX 295
      • PSU:
      • 1100W Tagan TG1100-BZ
      • Case:
      • Coolermaster Cosmos-S
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium 64-bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407FWP-HC 24"
      • Internet:
      • SKY Unlimited

    ATI Catalyst 8.3 issue

    So tonight i decide to install the new release of catalyst, im now thinking it was a bit of a mistake. Followed the usual rule of removing all ATI drivers etc from my system, rebooting and then installing the new driver.

    However when i run the installer it brings up an error message: Internal failure - Error Number:0x80040707 , once i get past this i cannot install the driver whatsoever. I have looked this error up and have found some refernece to the error code but following the dtails it makes no difference.

    If i do get past this error it then brings up an error: Unable to load ATICIM.dll , my next move has been to use driver cleaner to remove all traces of ATI drivers however even after doing so and rebooting the same problems occur, i basically need some assistance, if anyone has had a simlar problem and knows of a solution i would really appreciate it.

    cheers

  2. Received thanks from:

    MadduckUK (07-03-2008)

  3. #2
    Yeah dude! NightshadowUK's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bolton
    Posts
    2,165
    Thanks
    130
    Thanked
    59 times in 57 posts
    • NightshadowUK's system
      • Motherboard:
      • MSI Z87M GAMING
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670K [4GHz w/ Macho Rev.B]
      • Memory:
      • 2x8GB Corsair Vengeance LP
      • Storage:
      • 240GB Crucial M500 & 1TB HGST 7K1000
      • Graphics card(s):
      • 4GB Sapphire 290X Vapor-X
      • PSU:
      • 620W Corsair HX
      • Case:
      • Silverstone TJ08B-E [AP181 & NF-S12B]
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium [64bit]
      • Monitor(s):
      • Dell U2412M
      • Internet:
      • Virgin Media 200Mb

    Re: ATI Catalyst 8.3 issue

    System restore back to when you had a stable driver?

  4. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Co Durham
    Posts
    393
    Thanks
    3
    Thanked
    16 times in 11 posts
    • hse180's system
      • Motherboard:
      • Asus Formula V1
      • CPU:
      • i7 4770K Corsair H100i
      • Memory:
      • 16gb G-Skill Trident X
      • Storage:
      • Samsung 840 pro
      • Graphics card(s):
      • MSI 290x Lightening
      • PSU:
      • Corsair AX860i
      • Case:
      • Corsair Carbide 540
      • Internet:
      • Same ole , same ole rubbish

    Re: ATI Catalyst 8.3 issue

    I once had to do a system restore because of a failed driver error, don't remember what it was. Also depends on your OS as DC pro (free) is "Use at your own risk" with Vista as it is not compatiable, only the paid version is. I usaully use Drive Sweeper Guru3D - Driver Sweeper (Setup) download from Guru3D.com ahd no problems as of yet.
    Last edited by hse180; 07-03-2008 at 12:25 AM.

  5. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bathgate
    Posts
    275
    Thanks
    2
    Thanked
    9 times in 9 posts
    • grizzla's system
      • Motherboard:
      • Asus P6T - Deluxe
      • CPU:
      • Intel i7 920
      • Memory:
      • 6x2GB G.Skill PC3-12800
      • Storage:
      • 2 x 1TB Samsung Spinpoint + 250GB Maxtor MaxLine III
      • Graphics card(s):
      • Gainward Nvidia GTX 295
      • PSU:
      • 1100W Tagan TG1100-BZ
      • Case:
      • Coolermaster Cosmos-S
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium 64-bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407FWP-HC 24"
      • Internet:
      • SKY Unlimited

    Re: ATI Catalyst 8.3 issue

    i dont use system restore, it is an ugly program that f***'s up file structures and so it is turned off on my system. I'm using XP Pro, i may have solved the issue now by manually installing each individual driver rather than using their install package, fingers crossed and thanks for the replies

  6. #5
    WEEEEEEEEEEEEE! MadduckUK's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Lytham St. Annes
    Posts
    17,293
    Thanks
    649
    Thanked
    1,580 times in 1,006 posts
    • MadduckUK's system
      • Motherboard:
      • Asus A88XM-PLUS
      • CPU:
      • AMD 860K @4.45
      • Memory:
      • 16GB (4x4GB) PC3-12800
      • Storage:
      • 1x240GB Sandisk Extreme / 3x500GB RAID0 / 3GB Backup
      • Graphics card(s):
      • Radeon 7870XT
      • PSU:
      • Corsair TX750w
      • Case:
      • Cooler Master Galdiator 600
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • DELL S2409W
      • Internet:
      • 3 One Plan

    Re: ATI Catalyst 8.3 issue

    and thank you for drawing my attention to 8.3 being out.. didn't even know. seem to be getting closer to the beginning of the month with each release which is nice
    Quote Originally Posted by Ephesians
    Do not be drunk with wine, which will ruin you, but be filled with the Spirit
    Vodka

  7. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bathgate
    Posts
    275
    Thanks
    2
    Thanked
    9 times in 9 posts
    • grizzla's system
      • Motherboard:
      • Asus P6T - Deluxe
      • CPU:
      • Intel i7 920
      • Memory:
      • 6x2GB G.Skill PC3-12800
      • Storage:
      • 2 x 1TB Samsung Spinpoint + 250GB Maxtor MaxLine III
      • Graphics card(s):
      • Gainward Nvidia GTX 295
      • PSU:
      • 1100W Tagan TG1100-BZ
      • Case:
      • Coolermaster Cosmos-S
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium 64-bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407FWP-HC 24"
      • Internet:
      • SKY Unlimited

    Re: ATI Catalyst 8.3 issue

    i sorted this problem out the following day, something to do with the reg settings and there being no string value for the desktop folder, supposedly a common problem, funny thing is i haven't been in the registry for a while so i reckon that the ATI uninstall utility must have removed that reg entry...

  8. #7
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    398
    Thanks
    10
    Thanked
    16 times in 13 posts
    • -iceblade^'s system
      • Motherboard:
      • MSI Neo2 FR
      • CPU:
      • Intel E2160 @ 3ghz
      • Memory:
      • 2x 1gb GEIL Black Dragon DDR-800
      • Storage:
      • Western Digital 320mb AAKS
      • Graphics card(s):
      • Gecube HD3870 X-Turbo III O.C. Edition
      • PSU:
      • Hiper HPU4m 580W
      • Case:
      • CoolerMaster Elite 330
      • Monitor(s):
      • Yuraku 22" Widescreen LCD

    Re: ATI Catalyst 8.3 issue

    always a good idea to clean out and optimise the regisry from time to time, mate; maybe that is what caused the issue

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ATI Catalyst Control Center Problems.
    By Trash Man in forum Graphics Cards
    Replies: 18
    Last Post: 15-09-2009, 05:21 PM
  2. ATI Catalyst 6.4
    By Steve in forum HEXUS News
    Replies: 12
    Last Post: 15-04-2006, 12:28 AM
  3. ATI 5.4 catalyst driver available
    By iranu in forum Graphics Cards
    Replies: 8
    Last Post: 18-04-2005, 07:52 AM
  4. ATi Catalyst Control Centre
    By PanzerKnight in forum Graphics Cards
    Replies: 3
    Last Post: 05-09-2004, 06:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •