Results 1 to 3 of 3

Thread: No output from graphics card

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    390
    Thanks
    3
    Thanked
    2 times in 2 posts

    No output from graphics card

    Having moved my pc to a new case my graphics hard has stopped producing an output. The fan spins up to 100% and stays there while to pc continues to boot normally. Using onboard graphics everything works. I tried with a linux live CD and having the graphics card in seems to enable higher resolutions with the onboard graphics than when it is not plugged in, although not using the graphics card directly. The card seems to work ok in anothre rig. I have tried rsetting the bios.

    I assume that there is something wrong with the mortherboard but before I RMA I would like anyones idea on alternative solutions.

    Thanks
    Fred

    fsp blue storm 500W psu
    e2160
    asus p5k-vm
    2gb
    sata hard drives + dvd drive
    x800gto

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,457
    Thanks
    33
    Thanked
    75 times in 71 posts

    Re: No output from graphics card

    OK, if the gfx card works in another system, and the onboard gfx enable you to use your pc, then the culprit would appear (possibly, maybe) to be the pci-e slot on the mobo.

    As your mobo has only one pci-e slot you can't test the card in a secoundry slot.

    Have a close look at the slot, maybe there's a bent or dirty connection. If it's dirty, use an eraser on a pencil and gently rub it. If there's a bent (really unlikely) connection, try putting it back into position.

    I think, really, that you have gone as far as you can, and that an rma is the most likely option.

  3. #3
    Senior Amoeba iranu's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    On the dinner table. Blechh!
    Posts
    3,532
    Thanks
    111
    Thanked
    156 times in 106 posts
    • iranu's system
      • Motherboard:
      • Asus Maximus Gene VI
      • CPU:
      • 4670K @4.3Ghz
      • Memory:
      • 8Gb Samsung Green
      • Storage:
      • 1x 256Gb Samsung 830 SSD 2x640gb HGST raid 0
      • Graphics card(s):
      • MSI R9 390
      • PSU:
      • Corsair HX620W Modular
      • Case:
      • Cooler Master Silencio 352
      • Operating System:
      • Win 7 ultimate 64 bit
      • Monitor(s):
      • 23" DELL Ultrasharp U2312HM
      • Internet:
      • 16mb broadband

    Re: No output from graphics card

    If you have no luck I'd recommend building the machine outside of the case. I had an issue before with a short caused by an additional brass stand-off that caused the graphics card not to be found on boot up.
    "Reality is what it is, not what you want it to be." Frank Zappa. ----------- "The invisible and the non-existent look very much alike." Huang Po.----------- "A drowsy line of wasted time bathes my open mind", - Ride.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 18-01-2008, 04:53 PM
  2. Need help with graphics card: Sapphire X1550!
    By Teh_1337_0n3 in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 3
    Last Post: 12-11-2007, 03:30 AM
  3. graphics card error
    By amit12345 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 0
    Last Post: 09-04-2007, 03:43 PM
  4. Wrong Graphics Card
    By 360bhp in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 1
    Last Post: 21-06-2006, 09:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •